|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
09/12/2019 |
Data da última atualização: |
13/07/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SANTIAGO, T. R.; LOPES, C. A.; CAETANO-ANOLLÉS, G.; MIZUBUTI, E. S. G. |
Afiliação: |
THAÍS RIBEIRO SANTIAGO, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; CARLOS ALBERTO LOPES, CNPH; GUSTAVO CAETANO-ANOLLÉS, DEPARTNENT OF CROP SCIENCES, UNIVERSITY OF ILLINOIS; EDUARDO S. G. MIZUBUTI, UNIVERSIDADE DE VIÇOSA. |
Título: |
Genetic structure of Ralstonia solanacearum and Ralstonia pseudosolanacearum in Brazil. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Disease, v. 104, n. 4, p. 1019-1025, Apr. 2020. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We studied the population structure of 196 isolates of R. solanacearum and 39 isolates of R. pseudosolanacearum, which were collected from potato and tomato growing areas in 19 States of Brazil. |
Thesagro: |
Doença de Planta. |
Thesaurus Nal: |
Bacterial wilt; Ralstonia. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00775naa a2200193 a 4500 001 2116376 005 2020-07-13 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTIAGO, T. R. 245 $aGenetic structure of Ralstonia solanacearum and Ralstonia pseudosolanacearum in Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aWe studied the population structure of 196 isolates of R. solanacearum and 39 isolates of R. pseudosolanacearum, which were collected from potato and tomato growing areas in 19 States of Brazil. 650 $aBacterial wilt 650 $aRalstonia 650 $aDoença de Planta 700 1 $aLOPES, C. A. 700 1 $aCAETANO-ANOLLÉS, G. 700 1 $aMIZUBUTI, E. S. G. 773 $tPlant Disease$gv. 104, n. 4, p. 1019-1025, Apr. 2020.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
19/12/2022 |
Data da última atualização: |
20/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MELO, P. T. S.; TORRES, J. P. M.; RAMOS, L. R. V.; FOGACA, F. H. dos S.; MASSONE, C. G.; CARREIRA, R. S. |
Afiliação: |
PAMELLA TALITA S. MELO; JOÃO PAULO M. TORRES; LEONARDO R. V. RAMOS; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; CARLOS G. MASSONE; RENATO S. CARREIRA. |
Título: |
PAHs impacts on aquatic organisms: contamination and risk assessment of seafood following an oil spill accident. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 94, supl. 2, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Oil spills, intrinsically related to the petroleum production chain, represent a risk to the marine environment and a potential threat to humans through seafood consumption. We revised the NE Brazil oil spill and other accidents along the Brazilian coast, with a focus on seafood contamination, covering topics such as bioaccumulation, bioaccessibility, and risk analysis. Comprehensive knowledge of the impacts of spills helps in the interpretation of the dynamics of hydrocarbons released into the sea, contributing to actions to control their negative impacts. Currently, no legal limits have been established permanently in Brazil for PAHs in seafood edible tissues. |
Palavras-Chave: |
Brazilian seafood; Frutos do mar; PAH. |
Thesagro: |
Contaminação; Risco. |
Thesaurus NAL: |
Bioaccumulation; Human health; Oil spills; Seafoods; Toxicity. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01534naa a2200301 a 4500 001 2149949 005 2022-12-20 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMELO, P. T. S. 245 $aPAHs impacts on aquatic organisms$bcontamination and risk assessment of seafood following an oil spill accident.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aOil spills, intrinsically related to the petroleum production chain, represent a risk to the marine environment and a potential threat to humans through seafood consumption. We revised the NE Brazil oil spill and other accidents along the Brazilian coast, with a focus on seafood contamination, covering topics such as bioaccumulation, bioaccessibility, and risk analysis. Comprehensive knowledge of the impacts of spills helps in the interpretation of the dynamics of hydrocarbons released into the sea, contributing to actions to control their negative impacts. Currently, no legal limits have been established permanently in Brazil for PAHs in seafood edible tissues. 650 $aBioaccumulation 650 $aHuman health 650 $aOil spills 650 $aSeafoods 650 $aToxicity 650 $aContaminação 650 $aRisco 653 $aBrazilian seafood 653 $aFrutos do mar 653 $aPAH 700 1 $aTORRES, J. P. M. 700 1 $aRAMOS, L. R. V. 700 1 $aFOGACA, F. H. dos S. 700 1 $aMASSONE, C. G. 700 1 $aCARREIRA, R. S. 773 $tAnais da Academia Brasileira de Ciências$gv. 94, supl. 2, 2022.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|