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Registros recuperados : 315 | |
161. | | GUADAGNIN, A. R.; MATIELLO, J. P.; RIBEIRO, R. S.; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.; HEISLER, G.; FISCHER, V. Assessment of heat production and methane emission using infrared thermography in lactating Holstein and Gyrolando-F1 (½ Holstein ½ Gyr) crossbreed cows. Journal of Thermal Biology, v. 115, 103628, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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162. | | TOMICH, T. R.; PIRES NETO, O. DE S.; RAPOSO, V. S.; GONÇALVES, L. C.; JAYME, D. G.; PEREIRA, L. G. R. Relação entre pressão e volume de gases para experimentos conduzidos no laboratório de produção de gases da Universidade Federal de Minas Gerais utilizando sacolas de filtragem para segregação dos resíduos de incubação. In: Conferência Universitária de Referência Rural e Acadêmica do Leite, 1., 2012, Montes Claros. Artigos técnicos... Montes Claros: UFMG, 2012. p. 109-115. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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163. | | TOMICH, T. R.; FERREIRA, P. D. S.; GONÇALVES, L. C.; MORAIS, M. da G.; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; LISITA, F. O.; CAMPOS, M. M. Dinâmica de fermentação das silagens das partes aéreas de duas variedades de mandioca. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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164. | | FERREIRA, S. E.; GOMES, M. B.; NEVES, L. F. M.; SCHMITZ, A. L.; SILVA, A. S.; DIAVÃO, J.; COELHO, S. G.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M. Efeito da amplitude térmica no desempenho e desenvolvimento corporal de bezerros nos primeiros 28 dias de idade. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE PIBIC/CNPQ, 26., 2022, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2022. p. 120-123. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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165. | | GRAÇAS, A. V. das; GOMES, M. B.; MARTINS, L. F.; SGUIZZATO, A. L. L.; COELHO, S. G.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M. Digestibilidade em bezerros leiteiros aos 28 dias de vida submetidos ao estresse térmico por calor e amplitude térmica. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 27., 2023, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2024. p. 58-62. (Embrapa Gado de Leite. Eventos Técnicos & Científicos, 2). Pibic/CNPq. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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166. | | ORNELAS, L. T. C.; SILVA, D. C.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.; MACHADO, F. S.; FERREIRA, A. L.; MAURICIO, R. M.; PEREIRA, L. G. R. Differences in methane production, yield and intensity and its effects on metabolism of dairy heifers. Science of The Total Environment, v. 689, p. 1133-1140, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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167. | | SILVA, S. A. T.; ORNELAS, L. T. C.; SILVA, D. C.; SACRAMENTO, J. P.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; PEREIRA, L. G. R. Efeito da divergência na produção, rendimento e intensidade de metano no metabolismo de novilhas leiteiras. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 24., 2019, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2019. 4 p. Editor Técnico: Leônidas Paixão Passos, Embrapa Gado de Leite. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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168. | | NASCIMENTO, K. B.; SACRAMENTO, J. P.; MARTINS, R. M; FERREIRA, A. L.; LIMA, J. A. M.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R. Efeito da contagem de células somáticas sobre a composição de leite de vacas Girolando In: SIMPÓSIO DE QUALIDADE DO LEITE, 3., 2016, Jaboticabal. Resumos. Jaboticabal: Universidade Estadual Paulista, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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169. | | LUIZ, M. T.; REIS, L. G.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; SILVA FILHO, A. A.; VELASCO, F. O.; PEREIRA, L. G. R. Efeito do extrato de Solanum paniculatum sobre a produção de metano entérico in vitro. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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170. | | SILVESTRE, T.; FERNANDES, P. B.; POSSAS, F. P.; MACHADO, F. S.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.; PEREIRA, L. G. R.; RODRIGUES, P. H. M. Consumo de matéria seca por novilhas leiteiras Holandês, Gir e F1 Holandês-Gir sob diferentes planos nutricionais. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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171. | | NASCIMENTO, K.; SACRAMENTO, J. P.; FERREIRA, A. I.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.; MARTINS, R. M. Consumo de nutrientes e produção de sólidos de vacas Girolando no terço médio da lactação In: SIMPÓSIO DE QUALIDADE DO LEITE, 3., 2016, Jaboticabal. Resumos. Jaboticabal: Universidade Estadual Paulista, 2016. p. 63. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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172. | | LUIZ, M. T.; REIS, L. G.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; SILVA FILHO, A. A.; FERREIRA, A. L.; PEREIRA, L. G. R. Efeitos de compostos bioativos de plantas sobre a fermentação ruminal e a produção de metano in vitro. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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173. | | NASCIMENTO, K. B.; SACRAMENTO, J. P.; FERREIRA, A.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; MARTINS. R. M. Efeito da ordem de lactação e do nível de alimentação sobre a produção e composição do leite em vacas Girolando In: SIMPÓSIO DE QUALIDADE DO LEITE, 3., 2016, Jaboticabal. Resumos. Jaboticabal: Universidade Estadual Paulista, 2016. p. 63. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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174. | | FRIDERICHS, B. A.; ABREU, F.; TOMICH, T. R.; FEIDEN, A.; GALVANI, F.; LISITA, F. O.; SILVA, W. T. L. da; CORRÊA, M.; DIAMANTE, M.; SOARES, M. T. S. Produção de capim-elefante em vertissolo sob diferentes doses de efluentes de fossa séptica biodigestora. In: SEMINÁRIO DE AGROECOLOGIA DE MATO GROSSO DO SUL, 3.; ENCONTRO DE PRODUTORES AGROECOLÓGICOS DE MS, 2010, Corumbá, MS. Construindo um futuro sustentável: anais. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste; Corumbá: Embrapa Pantanal; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2010. 1 CD-Rom. Disponível também em: Cadernos de Agroecologia, V. 5, n.1, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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175. | | TOMICH, T. R.; RODRIGUES, J. A. S.; GONCALVES, L. C.; PINTO, R. G.; PENNA, A. G.; BORGES, A. L. C. C.; BORGES, I.; GLORIA, I. R. da. Produções de matéria natural e de matéria seca e relação folha/colmo de vinte e cinco híbridos de sorgo (Sorghum bicolor) com capim sudão (Sorghum sudanense) utilizados para produção de forragem em regime de corte. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39., 2002, Recife. A produção animal e a sociedade brasileira: anais. Recife: UFRPE: SBZ, 2002. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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176. | | SANTOS, A. L. M.; SACRAMENTO, J. P.; LEAO, A. E.; FONSECA, A. P.; CAMPOS, M. M.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R. Efeitos da vacinação contra febre aftosa sobre o comportamento e produção de vacas leiteiras. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 24., 2019, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2019. 4 p. Editor Técnico: Leônidas Paixão Passos, Embrapa Gado de Leite. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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178. | | FREITAS, J. de C.; SANTOS, S. A.; TOMICH, T. R.; MORAIS, M. da G.; FRANCO, G. L.; BUENO SOBRINHO, A. A. Estimativa da qualidade de gramíneas nativa e exótica tropical do Pantanal utilizando-se o índice de valor relativo da forragem. REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 46., 2009, Maringá, PR. Inovação científica e tecnológica em zootecnia: anais. Maringá, PR: SBZ, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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179. | | LOMBARDI, M. C.; DINIZ NETO, H. do C.; COELHO, S. G.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M. Evaluation of ingestive behavior, ruminal and blood parameters, performance, and thermography as a phenotypic divergence markers of residual feed intake in rearing dairy heifers. Animals, v. 12, n. 3, article 331, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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180. | | TOMICH, T. R.; GUIMARAES JUNIOR, R.; GONCALVES, L. C.; PINTO, R. G.; FERREIRA, D. A.; RIBAS, M. N.; RODRIGUES, J. A. S.; BORGES, I. Frações fibrosas e digestibilidades "in vitro" de híbridos de sorgo com capim sudão avaliados em cortes sucessivos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39., 2002, Recife. A produção animal e a sociedade brasileira: anais. Recife: UFRPE: SBZ, 2002. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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Registros recuperados : 315 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
16/02/2017 |
Data da última atualização: |
30/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
AZEVEDO, R. A.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; FURINI, P. M.; RUFINO, S. R.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; COELHO, S. G. |
Afiliação: |
R. A. Azevedo, UFMG; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; P. M. Furini, UFMG; S. R. Rufino, UFMG; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; S. G. Coelho, UFMG. |
Título: |
The effects of increasing amounts of milk replacer powder added to whole milk on feed intake and performance in dairy heifers. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Dairy Science, v. 99, n. 10, p. 8018-8027, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to evaluate the effects on feed intake, heifer performance, and health of increasing the total solids (TS) content of liquid feed (whole milk) by adding increasing amounts of milk replacer powder during the pre- and postweaning periods. Crossbred Holstein-Gyr heifers (n = 60) were assigned to 1 of 4 treatments (n = 15 per group), which consisted of different TS concentrations: 12.5, 15.0, 17.5, and 20.0% of liquid feed. Heifers received 6 L of liquid feed per day, divided into 2 equal meals (0800 and 1600 h) and provided in buckets, from 5 to 55 d of age. From 56 to 59 d of age, the total amount of liquid feed was reduced by half, maintaining only morning feedings. Heifers were weaned at 60 d and monitored until 90 d of age. Water and starter were provided ad libitum during the entire experiment. Corn silage was included in the diet during the postweaning period (70 d of age). Feed intake and health scores were evaluated daily. Body weight and body frame development were recorded weekly. Starting at 14 d, ruminal pH was measured every other week. Laboratory analysis determined that the actual TS contents of the liquid feed were 13.5, 16.1, 18.2, and 20.4%, for the proposed 12.5, 15.0, 17.5, and 20.0% TS treatments, respectively. The osmolality of liquid feed treatments was 265 to 533 mOsm/L. Intake of liquid feed was similar among treatments from 4 wk of age. During the preweaning period, starter intake, fecal score, and days with diarrhea were similar among treatments. Ruminal pH at weaning averaged 6.2 and was similar among treatments. Increasing concentrations of TS in the liquid feed were associated with linear increases in average daily gain, final body weight, and growth performance, but linear decreases in feed efficiency. During the postweaning period, intake of starter, corn silage, and water were similar among treatments, as well as average daily gain and feed efficiency. Final body weight and growth performance during the postweaning period also increased linearly with concentration of TS in liquid feed. Increasing the concentration of TS in liquid feed up to 20.4% increased performance and body frame development in dairy heifers during the pre- and postweaning periods and had no effects on solid feed intake or health. MenosThe aim of this study was to evaluate the effects on feed intake, heifer performance, and health of increasing the total solids (TS) content of liquid feed (whole milk) by adding increasing amounts of milk replacer powder during the pre- and postweaning periods. Crossbred Holstein-Gyr heifers (n = 60) were assigned to 1 of 4 treatments (n = 15 per group), which consisted of different TS concentrations: 12.5, 15.0, 17.5, and 20.0% of liquid feed. Heifers received 6 L of liquid feed per day, divided into 2 equal meals (0800 and 1600 h) and provided in buckets, from 5 to 55 d of age. From 56 to 59 d of age, the total amount of liquid feed was reduced by half, maintaining only morning feedings. Heifers were weaned at 60 d and monitored until 90 d of age. Water and starter were provided ad libitum during the entire experiment. Corn silage was included in the diet during the postweaning period (70 d of age). Feed intake and health scores were evaluated daily. Body weight and body frame development were recorded weekly. Starting at 14 d, ruminal pH was measured every other week. Laboratory analysis determined that the actual TS contents of the liquid feed were 13.5, 16.1, 18.2, and 20.4%, for the proposed 12.5, 15.0, 17.5, and 20.0% TS treatments, respectively. The osmolality of liquid feed treatments was 265 to 533 mOsm/L. Intake of liquid feed was similar among treatments from 4 wk of age. During the preweaning period, starter intake, fecal score, and days with diarrhea were simi... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Calf. |
Thesagro: |
Performance. |
Thesaurus NAL: |
osmolality; total solids. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 03048naa a2200253 a 4500 001 2064433 005 2023-01-30 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aAZEVEDO, R. A. 245 $aThe effects of increasing amounts of milk replacer powder added to whole milk on feed intake and performance in dairy heifers.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aThe aim of this study was to evaluate the effects on feed intake, heifer performance, and health of increasing the total solids (TS) content of liquid feed (whole milk) by adding increasing amounts of milk replacer powder during the pre- and postweaning periods. Crossbred Holstein-Gyr heifers (n = 60) were assigned to 1 of 4 treatments (n = 15 per group), which consisted of different TS concentrations: 12.5, 15.0, 17.5, and 20.0% of liquid feed. Heifers received 6 L of liquid feed per day, divided into 2 equal meals (0800 and 1600 h) and provided in buckets, from 5 to 55 d of age. From 56 to 59 d of age, the total amount of liquid feed was reduced by half, maintaining only morning feedings. Heifers were weaned at 60 d and monitored until 90 d of age. Water and starter were provided ad libitum during the entire experiment. Corn silage was included in the diet during the postweaning period (70 d of age). Feed intake and health scores were evaluated daily. Body weight and body frame development were recorded weekly. Starting at 14 d, ruminal pH was measured every other week. Laboratory analysis determined that the actual TS contents of the liquid feed were 13.5, 16.1, 18.2, and 20.4%, for the proposed 12.5, 15.0, 17.5, and 20.0% TS treatments, respectively. The osmolality of liquid feed treatments was 265 to 533 mOsm/L. Intake of liquid feed was similar among treatments from 4 wk of age. During the preweaning period, starter intake, fecal score, and days with diarrhea were similar among treatments. Ruminal pH at weaning averaged 6.2 and was similar among treatments. Increasing concentrations of TS in the liquid feed were associated with linear increases in average daily gain, final body weight, and growth performance, but linear decreases in feed efficiency. During the postweaning period, intake of starter, corn silage, and water were similar among treatments, as well as average daily gain and feed efficiency. Final body weight and growth performance during the postweaning period also increased linearly with concentration of TS in liquid feed. Increasing the concentration of TS in liquid feed up to 20.4% increased performance and body frame development in dairy heifers during the pre- and postweaning periods and had no effects on solid feed intake or health. 650 $aosmolality 650 $atotal solids 650 $aPerformance 653 $aCalf 700 1 $aMACHADO, F. S. 700 1 $aCAMPOS, M. M. 700 1 $aFURINI, P. M. 700 1 $aRUFINO, S. R. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 700 1 $aTOMICH, T. R. 700 1 $aCOELHO, S. G. 773 $tJournal of Dairy Science$gv. 99, n. 10, p. 8018-8027, 2016.
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