Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  08/12/2022
Data da última atualização:  17/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COSTA, A. M. M.; GASPAR, B. R. A.; CALADO, V.; TONON, R. V.; TORRES, A. G.
Afiliação:  ANDRE MESQUITA MAGALHAES COSTA, UFRJ; BRUNA RACHEL ANTUNES GASPAR, UFRJ; VERONICA CALADO, UFRJ; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; ALEXANDRE GUEDES TORRES, UFRJ.
Título:  Microencapsulation of pomegranate (Punica granatum L.) seed oil by complex coacervation: Stability and application in an instant caffe latte beverage.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 381, 132199, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.132199
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pomegranate seed oil (PSO) is rich in highly oxidizable bioactive conjugated linolenic acids (cLnA), limiting food applications. This study aimed to investigate the oxidative stability (room temperature for 90 days; 60 °C, for 10 days, vacuum-sealed or not), physical and morphological properties of PSO microparticles produced by complex coacervation (CC). An instant caffè latte beverage was formulated with PSO microparticles (30%) as a proof-of-application vehicle for the microparticles and physical properties were evaluated. CC was compared with spray drying. Although non-coacervated microparticles showed superior oxidative stability, coacervated microparticles were overall stable for 60 days and cLnA retention reduced 42% after γ-tocopherol exhaustion. Coacervated microparticles’ structure was collapsed after 90 days. Storage under vacuum increased the oxidative stability at 60 °C. Microparticles showed high solubility and thermal stability, addition to the product promoted negligible changes in physical properties. This study brings new insights regarding cLnA stability and PSO application in food.
Palavras-Chave:  Conjugated linolenic acid isomers; Volatile compounds SPME-GC MS.
Thesaurus Nal:  Conjugated linoleic acid; Gum arabic; Tocopherols; Volatile compounds; Whey protein.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15400 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste.
Data corrente:  07/12/2016
Data da última atualização:  07/12/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, A. dos; CECCON, G.; TEODORO, P. E.; CORREA, A. M.; ALVAREZ, R. de C. F.; SILVA, J. F. da; ALVES, V. B.
Afiliação:  ADRIANO DOS SANTOS, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE, DARCY RIBEIRO, CAMPOS DOS GOYTACAZES, RJ; GESSI CECCON, CPAO; PAULO EDUARDO TEODORO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MATO GROSSO DO SUL, AQUIDAUANA MS; AGENOR MARTINHO CORREA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MATO GROSSO DO SUL, AQUIDAUANA MS; RITA DE CÁSSIA FÉLIX ALVAREZ, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MATO GROSSO DO SUL, CHAPADÃO DO SUL, MS; JUSLEI FIGUEIREDO DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS, DOURADOS MS; VALDECIR BATISTA ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS, DOURADOS MS.
Título:  Adaptabilidade e estabilidade de genótipos de feijão caupi ereto via REML/BLUP e GGE Biplot.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Bragantia, v. 75, n. 3, p.299-306, 2016.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1678-4499.280
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Análise multivariada.
Thesagro:  Vigna Unguiculata.
Thesaurus NAL:  multivariate analysis.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151427/1/Bragantia-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAO36258 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional