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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBOLÍVAR RAMÍREZ, N.; SEIFFERT, W. Q.; VIEIRA, F. do N.; MOURIÑO, J. L. P.; JESUS, G. F. A.; FERREIRA, G. S.; ANDREATTA, E. R. Dieta suplementada com prebiótio, probiótico e simbiótico no cultivo de camarões marinhos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 8, p. 913-919, ago. 2013. Título em inglês: Prebiotic, probiotic, and symbiotic?supplemented diet for marine shrimp farming.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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2.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, G. R. A. da S.; SOARES, M.; BOLÍVAR RAMÍREZ, N. C.; SCHLEDER, D. D.; SILVA, B. C. da; MOURIÑO, N. C. B.; ANDREATTA, E. R.; VIEIRA, F. do N. Lactic acid bacteria used as preservative in fresh feed for marine shrimp maturation. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 11, p. 1799-1805, nov. 2016. Título em português: Bactérias ácido-lácticas como conservantes do alimento fresco para a maturação de camarões marinhos.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  10/05/2011
Data da última atualização:  04/08/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  STEIBEL, J. P.; BATES, R. O.; ROSA, G. J. M.; TEMPELMAN, R. J.; RILINGTON, V. D.; RAGAVENDRAN, A.; RANEY, NANCY E.; RAMOS, A. M.; CARDOSO, F. F.; EDWARDS, D. B.; ERNST, C. W.
Afiliação:  JUAN PEDRO STEIBEL, Department of Animal Science, Michigan State University; RONALD O. BATES, Department of Animal Science, Michigan State University; GUILHERME J. M. ROSA, Department of Animal Sciences, University of Wisconsin; ROBERT J. TEMPELMAN, Department of Animal Science, Michigan State University; VALENCIA D. RILINGTON, Department of Animal Science, Michigan State University; ASHOK RAGAVENDRAN, Department of Animal Science, Michigan State University; NANCY E. RANEY, Department of Animal Science, Michigan State University; ANTONIO MARCOS RAMOS, Department of Animal Science, Michigan State University; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL; DAVID B. EDWARDS, Department of Animal Science, Michigan State University; ERNST, C. W., Department of Animal Science, Michigan State University.
Título:  Genome-wide linkage analysis of global gene expression in loin muscle tissue identifies candidate genes in pigs.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  PLoS ONE, San Francisco, v. 6, n. 2, e16766, Feb. 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: Nearly 6,000 QTL have been reported for 588 different traits in pigs, more than in any other livestock species. However, this effort has translated into only a few confirmed causative variants. A powerful strategy for revealing candidate genes involves expression QTL (eQTL) mapping, where the mRNA abundance of a set of transcripts is used as the response variable for a QTL scan. Methodology/Principal Findings: We utilized a whole genome expression microarray and an F2 pig resource population to conduct a global eQTL analysis in loin muscle tissue, and compared results to previously inferred phenotypic QTL (pQTL) from the same experimental cross. We found 62 unique eQTL (FDR ,10%) and identified 3 gene networks enriched with genes subject to genetic control involved in lipid metabolism, DNA replication, and cell cycle regulation. We observed strong evidence of local regulation (40 out of 59 eQTL with known genomic position) and compared these eQTL to pQTL to help identify potential candidate genes. Among the interesting associations, we found aldo-keto reductase 7A2 (AKR7A2) and thioredoxin domain containing 12 (TXNDC12) eQTL that are part of a network associated with lipid metabolism and in turn overlap with pQTL regions for marbling, % intramuscular fat (% fat) and loin muscle area on Sus scrofa (SSC) chromosome 6. Additionally, we report 13 genomic regions with overlapping eQTL and pQTL involving 14 local eQTL. Conclusions/Significance: Results of this analysis... Mostrar Tudo
Thesagro:  Genética; Suíno.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/33973/1/METAS-2011-FFC-Steibel-et-al-2011-PLoS-ONE-62-e16766.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSUL12163 - 1UPCAP - DD
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