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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  29/02/2016
Data da última atualização:  09/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PERES, B. A.; GUIMARÃES, P. H. R.; TORGA, P. P.; CORDEIRO, A. C. C.; COLOMBARI FILHO, J. M.; MORAIS, O. P. de; CASTRO, A. P. de.
Afiliação:  BEATRIZ ANGULO PERES, PUC-GO; PAULO HENRIQUE RAMOS GUIMARÃES, UFG; PAULA PEREIRA TORGA, CNPAF; ANTONIO CARLOS CENTENO CORDEIRO, CPAF-RR; JOSE MANOEL COLOMBARI FILHO, CNPAF; ORLANDO PEIXOTO DE MORAIS, CNPAF; ADRIANO PEREIRA DE CASTRO, CNPAF.
Título:  Potencial genético de famílias de arroz irrigado.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015.
Páginas:  p. 62.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este trabalho foi realizado no ano agrícola 2013/14, com objetivo de selecionar famílias elites de arroz irrigado.
Palavras-Chave:  Família elite.
Thesagro:  Arroz irrigado; Melhoramento vegetal; Seleção.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140349/1/p62.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF34007 - 1UPCRA - DD20152015
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/05/2023
Data da última atualização:  14/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CHAVES, A. C. S. D.; TELES, A. S. C.; ROSENTHAL, A.; BRAGANÇA, I.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; MESQUITA, P.
Afiliação:  ANA CAROLINA SAMPAIO DORIA CHAVES, CTAA; ALINE SOARES CASCAES TELES, INT; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; ISABELLE BRAGANÇA, Centro Universitário Estadual da Zona Oeste; DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, UFRRJ; PEDRO MESQUITA, Centro Universitário Estadual da Zona Oeste.
Título:  Impact of bacterial nanocellulose on the physical properties of a lowfat ice cream.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: CONFERÊNCIA INTERNACIONAL DE PROTEÍNAS E COLOIDES ALIMENTARES, 9., 2023, Rio de Janeiro. Anais... Campinas, Galoá, 2023.
Idioma:  Inglês
Notas:  Oral 157624. Eixo temático Novos processos e ingredientes. CIPCA.
Conteúdo:  Ice cream is one of the most consumed foods all over the world, it is widely appreciated, and in general, it has high amount of fat and sugars. Diets with high fat intakes have been related to different diseases such as high blood cholesterol levels, obesity, and diabetes and heart problems. Therefore many researches are directed to reduce the fat content of food products. One of the main trends in ice cream production is the reduction of fat content to guarantee greater healthiness. However, the fat has a vital role on the flavor (the richness), structure, texture and it is associated with its resistance to melting. In this sense, the biopolymer bacterial nanocellulose (BNC) has an excellent potential for partial fat replacement in ice cream due to the network formed with a high water retention that causes the mouthfeel of fat. The BNC has physical and chemical interactions which results in high water holding capacity and in the stabilization of emulsions (oil in water). Given the above, the objective of the present study was to evaluate the effect of replacing fat by BNC on the melting rate and in the overrun. To evaluate melting resistance, a new mathematical model was proposed to analyze the effect of BNC on ice cream properties. Different concentrations of BNC (0.05 ? 0.5%) were used to replace fat (0 - 10%) using a 22 factorial experimental design with a central point. Subsequent, the optimization by desirability function was used to maximize the overrun and minimize t... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ice cream quality; Mathematical modeling; Nanocellulose.
Thesaurus NAL:  Low fat ice cream.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15506 - 1UPCRA - DD
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