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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
19/06/2000 |
Data da última atualização: |
19/06/2000 |
Autoria: |
SOARES JUNIOR, M. S.; GROSSMANN, M. V. E.; SILVA, R, S. S. F.; CALIARI, M.; SPINOSA, W, A. |
Afiliação: |
Universidade Estadual de Londrina. |
Título: |
Expansion and hydration properties of cassava starch extruded with emulsifier |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Food Technology, v.2, n.1,2, p.57-61, Campinas, 1999 |
ISSN: |
1516-7275 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cassava starch was processed in a single screw laboratory model extruder with an emulsfier (400kg-1 monoglycerides) to study the functional properties of the extruded products. The effects of emulsifier level (7.5 and 22.5g kg-1), moisture content (180 and 220g kg-1) and temperature (125 and 175oC) during extrusion were studied, applying surface response methodology. Water absorption index and water solubility index were affected significantly by the three variables studied while moisture and emulsifier level only influenced the expansion index only. Temperature was significant for specific volume. Minimum water solubilityindex and water absorption index were observed at 125oC, 220g kg-1 moisture and 22.5g kg-' emulsifier. Higher values for expansion index were obtained at the lower level of moisture and emulsifier, while the product with the highest specific volume was obtained at 175oC. |
Palavras-Chave: |
Amido de mandioca; Cassavastarch; Emulsifier; Extrucao; Extrusion cooking; Monoglicerideos; Monoglycerides. |
Thesagro: |
Emulsificante. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
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Registros recuperados : 3 | |
1. | | SILVA, U. C.; NEVES, A. A. O.; TEIXEIRA, J. A. M.; OLIVEIRA, M. C. R.; ARAUJO, B. H.; SILVA, P. G.; MARRIEL, I. E. Atividade biossolubilizadora de potássio da comunidade fúngica presente em rochas silicáticas. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 28.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 12.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 10.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 7., 2008, Londrina. FertBio 2008: desafios para o uso do solo com eficiência e qualidade ambiental: resumos. Londrina: Embrapa Soja: SBCS: IAPAR, UEL, 2008. p. 50.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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2. | | TEIXEIRA, J. A. M.; SLILVA, U. C.; VIANA, J. H. M.; MOREIRA, J. A. A.; OLIVEIRA, A. C.; MARRIEL, I. E. Estoque de carbono orgânico lábil e atividade da urease em solo de cerrado influenciados pela época de amostragem e sistema de manejo e uso do solo. In: SIMPÓSIO NACIONAL CERRADO, 9.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SAVANAS TROPICAIS, 2., 2008, Brasília, DF. Anais... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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3. | | TEIXEIRA, J. A. M.; SLILVA, U. C.; VIANA, J. H. M.; MOREIRA, J. A. A.; OLIVEIRA, A. C. de; MARRIEL, I. E. Estoque de carbono orgânico lábil e atividade da urease em solo de cerrado influenciados pela época de amostragem e sistema de manejo e uso do solo. In: SIMPÓSIO NACIONAL CERRADO, 9.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SAVANAS TROPICAIS, 2., 2008, Brasília, DF. Anais... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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Registros recuperados : 3 | |
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