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Registros recuperados : 356 | |
101. | | KLEIN, D.; SILVA, L. F. da; SALVADOR, M. B. G.; GUERRA, C. C. Correlações entre fenóis bioativos de uvas e vinhos. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14. ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 10., 2016, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa uva e Vinho, 2016. p. 32. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 99) Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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102. | | VALENTE, M. A.; SILVA, L. F. R. da; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de. Caracterização do uso e cobertura do solo da folha de Marapanim, Estado do Pará. In: WORKSHOP ECOLAB, 3., 1995, Belém, PA. Livro de resumos expandidos. Belém, PA: UFPA: MPEG: SUDAM, 1995. Programa de Estudos de Ecossistemas Costeiros Tropicais. Organização: Maria Emília da cruz Sales. p.124-125. Programa de Estudos de Ecossistemas Costeiros Tropicais. Organização: Maria Emília da cruz Sales. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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103. | | DICK, D. P.; DICK, Y. P.; DA SILVA, L. F.; ESSIG, C.; ZORTEA, R. B. Caracterização de produtos de decomposição de lodos orgânicos em diferentes tempos e meios de digestão. Revista Brasileira de Ciencia do Solo, Campinas, v.21, n.1, 1-8, 1997. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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105. | | SILVA, L. F. M.; PUMAR, M.; OIANO-NETO, J.; CABRAL, L. C.; MANDARINO, J. M. G. Efeito do tempo, temperatura e pH de maceração dos grãos de soja (Glycine max [L] Merrill) no teor de isoflavonas. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas. Ciência de alimentos abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial: resumos. Campinas: Unicamp, 2005. 1 CD-ROM. Sessão/Tema: Alimentos Funcionais. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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113. | | OLIVEIRA, J. B. de; SILVA, L. F. da; SANTOS, H. P. dos. Desenvolvimento de um método analítico para caracterização do perfil fenólico em estacas de videira. In:ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 19., ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 15., 2022, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2023. p. 17. (Embrapa Uva e Vinho. Eventos Técnicos & Científicos, 1) Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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114. | | SA, I. S.; SILVA, L. F. M.; CASTRO, I.; MATTA, V. M.; CABRAL, L. M. C. Concentracao de suco de abacaxi (Ananas comosus (L) Meer) por osmose inversa. In: SIMPOSIO LATINO AMERICANO DE CIENCIA DE ALIMENTOS, 4., 2001, Campinas, SP. Livro de Resumos... 2001. p.177, ref. 0556-442.4. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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117. | | HUNOFF, T. S.; PROKOPP, F. E.; SILVA, L. F. da; GUERRA, C. C. Caracterização de ácidos orgânicos em vinhos finos e espumantes da Campanha Gaúcha. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 12., ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 8., 2014, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2014. p. 59 Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 356 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Corte. Para informações adicionais entre em contato com cnpgc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
27/03/2012 |
Data da última atualização: |
27/03/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
STABILE, S. S.; BODINI, A. P.; JANK, L.; RENNÓ, F. P.; SANTOS, M. V.; SILVA, L. F. P. |
Afiliação: |
S. S. Stabile, USP; A. P. Bodini, USP; LIANA JANK, CNPGC; F. P. Renno, USP; M. V. Santos, USP; L. F. P. Silva, USP. |
Título: |
Expression of genes from the lignin synthesis pathway in guineagrass genotypes differing in cell-wall digestibility. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Grass and Forage Science, v.67, p.43-54, 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Rapid decline in cell-wall digestibility hinders efficient use of warm-season grasses. The objective of this study was to identify genes whose expressions are related to the slope of decline in cell-wall digestibility. Eleven guineagrass genotypes were harvested at three ages and classified according to fibre digestibility. Extreme genotypes were separated into groups with either FAST or SLOW decline in fibre digestibility. Expression of transcripts from six genes from the lignin synthesis pathway was quantified by real-time PCR. Fast decline in fibre digestibility was associated with higher DM yield after 90 d of regrowth. Apart from lower fibre digestibility and higher lignin content for the FAST group, there were no other differences between the two groups for the chemical composition of stems and leaves. Maturity affected differently the expression of two of the six genes, cinnamate 4-hydroxylase and caffeoyl-CoA O-methyltransferase (C4H and CCoAOMT). Genotypes with fast decline in fibre digestibility had greater increase in the expression of C4H and CCoAOMT from 30 to 60 d of regrowth, than genotypes with slower decline. Expression of C4H and CCoAOMT appears to be related to the decline in cell-wall digestibility with advance in maturity of guineagrass. |
Thesagro: |
Melhoramento Genético Vegetal; Panicum Maximum; Pastagem. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01939naa a2200217 a 4500 001 1920517 005 2012-03-27 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSTABILE, S. S. 245 $aExpression of genes from the lignin synthesis pathway in guineagrass genotypes differing in cell-wall digestibility.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aRapid decline in cell-wall digestibility hinders efficient use of warm-season grasses. The objective of this study was to identify genes whose expressions are related to the slope of decline in cell-wall digestibility. Eleven guineagrass genotypes were harvested at three ages and classified according to fibre digestibility. Extreme genotypes were separated into groups with either FAST or SLOW decline in fibre digestibility. Expression of transcripts from six genes from the lignin synthesis pathway was quantified by real-time PCR. Fast decline in fibre digestibility was associated with higher DM yield after 90 d of regrowth. Apart from lower fibre digestibility and higher lignin content for the FAST group, there were no other differences between the two groups for the chemical composition of stems and leaves. Maturity affected differently the expression of two of the six genes, cinnamate 4-hydroxylase and caffeoyl-CoA O-methyltransferase (C4H and CCoAOMT). Genotypes with fast decline in fibre digestibility had greater increase in the expression of C4H and CCoAOMT from 30 to 60 d of regrowth, than genotypes with slower decline. Expression of C4H and CCoAOMT appears to be related to the decline in cell-wall digestibility with advance in maturity of guineagrass. 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 650 $aPanicum Maximum 650 $aPastagem 700 1 $aBODINI, A. P. 700 1 $aJANK, L. 700 1 $aRENNÓ, F. P. 700 1 $aSANTOS, M. V. 700 1 $aSILVA, L. F. P. 773 $tGrass and Forage Science$gv.67, p.43-54, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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