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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Initial characterization of two proteins fractions from cassava leaves with the perspective of their utilization of food fortification and as a molecular sensor of abiotic In: PLANT PROTEIN CLUB ANNUAL MEETING, 1998, Manchester. [Abstracts...]. Manchester, 1998.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Electrophoresis SDS-PAGE and Tricine-SDS-PAGE to differentiate black and yellow soybean: a molecular approach. South Florida Journal of Development, Miami, v. 2, n. 2, apr./jun. 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Electrophoretic characterization of protein in whey products imported from United States and Germany, commercialized in Brazil with claims of muscle mass enhance. In: CONGRESSO PANAMERICANO DE LA LECHE, 7., 2000, Havana, Cuba, Libro resumen...La Habana, 2000. p.152.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Estudos iniciais de utilização de eletroforese (SDS-PAGE) para avaliação de fraude em produtos comercializados como concentrado de soro de queijo. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, Juiz de Fora, v. 61, n. 351, p. 214-217, jul./ago. 2006. Anais do XXIII Congresso Nacional de Laticínios, Juiz de Fora, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Biscoitos tipo cookies isento de glúten, lactose e proteína do ovo apropriados para pré-treino de atletas. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE NUTRIÇÃO ESPECIAL E EXPO SEM GLÚTEN, Rio de Janeiro, 2018. [Anais..]. Rio de Janeiro: CBAN, 2018. Não paginado. Tema: seleção de alimentos complementares com base em ótimos valores nutricionais. COINE 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Application of molecular techniques for studies of protein diversity maize (Zea Mays). In: REUNIÓN LATINOAMERICANA DE MAÍZ, 24., 2022, Cajamarca, Perú. MEMORIAS [...]. Lima, Perú: INIA, 2022. p. 34-35. Del 15 al 17 de junio. Con el apoyo de MIDAGRI, INIA (Proyecto 2361771), CIMMYT, CYTED y Associacion Pataz.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Caracterizacao bioquimica e imonoquimica dos polissacarideos da superficie celular da bacteria fixadora de nitrogenio Acetobacter Diazotrophicus Rio de Janeiro: UFRJ, 1995. 124 p. Tese Doutorado

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Caracterização bioquímica e imunoquímica dos polissacarídeos da superfície celular da bactéria fixadora de nitrogênio Acetobacter diazotrophicus. Rio de Janeiro: Universidade Federal do Rio de Janeiro, maio 1995. 124 p. Tese de Doutorado. 124 p. Tese de Doutorado. Tese de Doutorado. Orientada por: Lucia Mendonca-Previato.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Crescimento anaerobico dependente de N2O em Azospirillum brasiliense sp7. Rio de Janeiro: Universidade Federal do Rio de Janeiro, 1983. 97p. Tese Mestrado.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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10.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Crescimento anaerobio dependente de NO2- e N2O em Azospirillum brasiliense sp7. Rio de Janeiro: Universidade Federal do Rio de Janeiro, 1983. 97p. Tese de Mestrado. Orientada por: Hermann Bothe e Johanna Dobereiner.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Pão de mandioca isento de glúten e lactose adequado para celíacos e/ou praticantes de atividade esportivas In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE NUTRIÇÃO ESPECIAL E EXPO SEM GLÚTEN, Rio de Janeiro, 2018. [Anais..]. Rio de Janeiro: CBAN, 2018. Não paginado. Tema: seleção de alimentos complementares com base em ótimos valores nutricionais. COINE 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Utilização da fração protéica verde de folhas de mandioca na fortificação de alimentos. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2002. 3 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 50).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P. Utilização de eletroforese (SDS-PAGE) para detecção de proteína isolada de soja e de concentrado proteico de soro de leite em lombo suíno. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2008. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 134).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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14.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, M.; STEPHAN, M. P. Estudo do crescimento de Acetobacter diazotrophicus na presenca de diversos aminoacidos e producao de fitohormonios. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 15, Ribeirao Preto, 1989. R. Microbiolol., 20:2, 1989. Suplemento. Resumo., v., p.-, 1989.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P.; PEREIRA, E. Caracterizacao do processo de encistamento das estirpes Sp7 e 245 de A. brasilense sob condicoes de dissimilacao de NO3-. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 15, Ribeirao Preto, 1989. R. Microbiol., 20:3, 1989. Suplemento. Resumo., v., p.-, 1989.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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16.Imagem marcado/desmarcadoSTEPHAN, M. P.; OLIVEIRA, M. Caracteristicas fisiologicas de Acetobacter diazotrophicus (PAL 3). In: , eds. In: SEMINARIO BIENAL DE PESQUISA DA UFRRJ, 4, MOSTRA COMUNITARIA DE PESQUISA, ENSINO E PRODUCAO, 1, Rio de Janeiro, 1988. Resumos... Rio de Janeiro, UFRRJ, Departamento de Pesquisa e Pos-Graduacao. p.118.. , 1988.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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17.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, E.; STEPHAN, M. P. Correlation of cists formation and denitrification in Azospirillum brasilense: strain sp7 and 245. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON NITROGEN FIXATION WITH NON-LEGUMES, 5, Florence. Programme and Abstracts... Florence : University of Florence/National Research Council of Italy., v., p.102-, 1990.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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18.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, E.; STEPHAN, M. P. Correlation of cists formation and denitrification in Azospirillumbrasilense strain sp7 and 245. Mycol. Res., v.95, n.4, p.427-429, 1991.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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19.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, E.; STEPHAN, M. P. Efeito do pH e da atividade do nitrato e nitrito redutase na formação de cistos em A. brasilense. In: , eds. In: SEMINARIO BIENAL DE PESQUISA DA UFRRJ, 4, MOSTRA COMUNITARIA DE PESQUISA, ENSINO E PRODUCAO, 1, Rio de Janeiro, 1988. Resumos... Rio de Janeiro, UFRRJ, Departamento de Pesquisa e Pos-Graduacao. p.125.. , 1988.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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20.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, E.; STEPHAN, M. P. Efeito do pH e condicoes de cultivo na formacao de cistos em Azospirillum brasilense. An. Acad. Bras. Ci., v.60, n.3, p.379-, 1988.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Cerrados.
Data corrente:  20/09/2022
Data da última atualização:  08/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  STEPHAN, M. P.; COSTA, A. M.; AZEVEDO, T. de L.; ROSA, J. S. da; SANTOS, A. A. dos.
Afiliação:  MARILIA PENTEADO STEPHAN, CTAA; ANA MARIA COSTA, CPAC; TATIANA DE LIMA AZEVEDO, CTAA; JEANE SANTOS DA ROSA, CTAA; ALEXSANDRO ARAUJO DOS SANTOS, CTAA.
Título:  Electrophoresis (SDS-PAGE) as a method for screening species of Passiflora using seed proteins as molecular markers.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Science and Technology B, v. 12, n. 2, p. 40-47, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.17265/2161-6264/2022.02.002
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Brazil is the center of diversity and dispersion of species of the genus Passiflora. Two species of passion fruit Passiflora tenuifila BRS VT (passiflora garlic) and another of Passiflora setacea BRS PC were used in this study. The plants were grown on the Embrapa Cerrados experimental farm. The fruits were washed, minimally cut and their constituents separated. Both species differed in the proportion of wet mass between husk, seed, and pulp. As expected, both species had a higher proportion of husks and seeds and a lower amount of pulp. A semi-purification procedure for the proteins present in the seeds and husks was described and the molecular aspects were analyzed by polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE). The quantification of soluble proteins was performed using the Bradford method. The analysis of the soluble protein extracted from the seeds and husks showed that these values are up to 70 times higher for the seeds of P. tenuifila and 28.5 times for P. setacea, in the husks. It was verified that both species present a similar protein profile, observed by the intense and diverse bands found in the polyacrylamide gel, mainly in the range of 32 to 19 kDa. This work opens up an unexplored field of tracking bioactive proteins and/or peptides including forms of nanostructure systems that protect other bioactive molecules. The objective of this work was to present an analytical procedure to semi-purify seed proteins of two Passiflora species and use electrophoresis as ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bioactive peptides; Mass distribution on fruit; P setacea; P tenuifila.
Thesagro:  Casca; Eletroforese; Fruto; Maracujá; Método de Análise; Peptídeo; Polpa; Proteína; Purificação; Rastreamento; Semente; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Analytical methods; Bioactive compounds; Food technology; Fruits; Passiflora; Passion fruits; Peptides; Polyacrylamide gel electrophoresis; Proteins; Pulp; Purification methods; Seeds.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146660/1/62ea112170472.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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CTAA15356 - 1UPCAP - DD
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