|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
21/02/2017 |
Data da última atualização: |
18/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RODRIGUES, M. M.; OLIVEIRA, M. E. de; LEAL, T. M.; MOURA, R. L. de; ARAÚJO, D. L. da C.; SANTOS, M. S. dos; RODRIGUES, F. N.; RODRIGUES, V. de S. |
Afiliação: |
MARCÔNIO MARTINS RODRIGUES, UFMA; MARIA ELIZABETE DE OLIVEIRA, UFPI; TANIA MARIA LEAL, CPAMN; RANIEL LUSTOSA DE MOURA, UFPI; DANIEL LOUÇANA DA COSTA ARAÚJO, UFPI; MAURÍLIO SOUZA DOS SANTOS, UFPI; FRANCELINO NEIVA RODRIGUES, IFPI; VIVIANY DE SOUSA RODRIGUES, UFPI. |
Título: |
Forage intake process of goats on a Massai grass pasture with different sward heights. |
Título original: |
Processos de ingestão de forragem por caprinos em pastagem com Capim-Massai com diferentes alturas. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 37, n. 6, p. 4339-4348, nov./dez. 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the forage-intake process of goats feeding on Massai grass pastures with different heights (40, 50, 60, and 70 cm). The experimental design was completely randomized, with treatments corresponding to four sward heights with two replicates over time and space. Collected data were related to the forage-intake process and the chemical and morphological composition of the pasture. Grazing trials (45 min) were performed with four Anglo-Nubian crossbred goats. Total forage mass intake, bite mass, and intake rate were expressed in relation to animal weight. Pasture density, forage mass, and leaf blade increased as forage height increased. |
Palavras-Chave: |
Massa de mordida. |
Thesagro: |
Caprino; Ingestão; Pastagem. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156211/1/ArtigoTaniaSeminaNovDez2016.pdf
|
Marc: |
LEADER 01560naa a2200265 a 4500 001 2064869 005 2022-05-18 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRODRIGUES, M. M. 240 $aProcessos de ingestão de forragem por caprinos em pastagem com Capim-Massai com diferentes alturas. 245 $aForage intake process of goats on a Massai grass pasture with different sward heights.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aThe objective of this study was to evaluate the forage-intake process of goats feeding on Massai grass pastures with different heights (40, 50, 60, and 70 cm). The experimental design was completely randomized, with treatments corresponding to four sward heights with two replicates over time and space. Collected data were related to the forage-intake process and the chemical and morphological composition of the pasture. Grazing trials (45 min) were performed with four Anglo-Nubian crossbred goats. Total forage mass intake, bite mass, and intake rate were expressed in relation to animal weight. Pasture density, forage mass, and leaf blade increased as forage height increased. 650 $aCaprino 650 $aIngestão 650 $aPastagem 653 $aMassa de mordida 700 1 $aOLIVEIRA, M. E. de 700 1 $aLEAL, T. M. 700 1 $aMOURA, R. L. de 700 1 $aARAÚJO, D. L. da C. 700 1 $aSANTOS, M. S. dos 700 1 $aRODRIGUES, F. N. 700 1 $aRODRIGUES, V. de S. 773 $tSemina: Ciências Agrárias, Londrina$gv. 37, n. 6, p. 4339-4348, nov./dez. 2016.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
06/03/2018 |
Data da última atualização: |
08/06/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BEZERRA, G. A. S.; MAIA, G. A.; FIGUEIREDO, R. W. de; SOUZA FILHO, M. de S. M. de. |
Afiliação: |
Universidade Federal do Ceará, Engenheira de Alimentos; Universidade Federal do Ceará, Engenheiro Agrônomo; Universidade Federal do Ceará, Engenheiro Agrônomo; MEN DE SA MOREIRA DE SOUZA FILHO, CNPAT. |
Título: |
Influência da adição de sacarose na estabilidade da polpa de bacuri conservada por métodos combinados. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência e Agrotecnologia, v. 30, n.4, jul./ago., p. 715 - 723, 2006. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Alimentos auto-estáveis; Combined methods; Estabilidade; Métodos combinados; Platonia insignis Mart; Shelf stable foods; Stability. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00757naa a2200229 a 4500 001 2088641 005 2018-06-08 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBEZERRA, G. A. S. 245 $aInfluência da adição de sacarose na estabilidade da polpa de bacuri conservada por métodos combinados.$h[electronic resource] 260 $c2006 653 $aAlimentos auto-estáveis 653 $aCombined methods 653 $aEstabilidade 653 $aMétodos combinados 653 $aPlatonia insignis Mart 653 $aShelf stable foods 653 $aStability 700 1 $aMAIA, G. A. 700 1 $aFIGUEIREDO, R. W. de 700 1 $aSOUZA FILHO, M. de S. M. de 773 $tCiência e Agrotecnologia$gv. 30, n.4, jul./ago., p. 715 - 723, 2006.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|