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Registros recuperados : 49 | |
41. | | MERCADANTE, M. E. Z.; BRANCO, R. H.; CYRILLO, J. N. DOS S. G.; CANESIN, R. C.; BONILHA, S. F. M.; SAKAMOTO, L. S.; BERNADES, S.; SOUZA, L. L.; BERNDT, A.; ALBUQUERQUE, L. G. DE. Oportunidades de mitigação de metano na produção de carne por meio do melhoramento animal. In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; COSTA, M. de S. N. (org.). Coletânea de fatores de emissão e remoção de gases de efeito estufa da pecuária brasileira. Brasília, DF: MAPA: SENAR, 2020. p.58-59. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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42. | | SAKAMOTO, L. S.; SOUZA, L. L.; GIANVECCHIO, S. B.; OLIVEIRA, M. H. V. DE; SILVA, J. A. II DE V.; CANESIN, R. C.; BRANCO, R. H.; BACCAN, M.; BERNDT, A.; ALBUQUERQUE, L. G. DE; MERCADANTE, M. E. Z. Phenotypic association among performance, feed efficiency and methane emission traits in Nellore cattle. Plos One, v. 16, n. 10, e0257964, 2021. 14 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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43. | | OLIVEIRA, B. S.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G.; RODRIGUES, J. A. S.; NEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; SOUZA, L. L.; NASCIMENTO, L. S. Avaliação nutricional das silagens de seis genótipos de sorgo. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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44. | | OLIVEIRA FILHO, C. A. A. de; AZEVÊDO, J. A. G.; CARVALHO, G. G. P. de; SILVA, C. F. P. G. da; CABRAL, Í. dos S.; PEREIRA, L. G. R.; REIS, L. G. dos; ALMEIDA, F. M. de; SOUZA, L. L. Crude glycerin combined with sugar cane silage in lamb diets. Tropical Animal Health and Production, 2015. 7 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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45. | | NASCIMENTO, L. S.; OLIVEIRA, G. A. De; AZEVÊDO, J. A. G.; SOUZA, L. L.; SILVI, R. R.; FERREIRA, D. M. F.; SANTOS, J. P. Dos; PEREIRA, L. G. R. Digestibilidade aparente dos nutrientes em cordeiros de três classes sexuais alimentados individualmente ou em grupo In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 26., 2016, Santa Maria. Cinquenta anos de zootecnia no Brasil: anais. Santa Maria: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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46. | | SOUZA, L. L.; SILVA, W. A. S. Da; AZEVÊDO, J. A. G.; ABREU, V. L. De; ALVES, G. H. B.; NASCIMENTO, L. S.; SILVI, R. R.; PEREIRA, L. G. R. Medidas morfométricas in vivo de cordeiros confinados alimentados com níveis crescentes de proteína bruta. In: REUNIÃO ANUAL DA FEDERAÇÃO DE SOCIEDADES DE BIOLOGIA EXPERIMENTAL, 31., 2016, Foz do Iguaçu. Anais... São Paulo: Federação de Sociedade de Biologia Experimental, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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47. | | AZEVÊDO, J. A. G.; SOUZA, L. L.; SALT, M. P. F.; NASCIMENTO, L. S.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; SILVA, R. R.; OLIVEIRA, G. A. de; FERREIRA, D. M. F.; ALMEIDA, V. V. S. de. Substituição do milho pela silagem de jaca em dietas para cordeiros confinados. Semina: Ciências Agrárias, v. 36, n. 3, p. 1599-1608, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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48. | | CABRAL, Í. dos S.; AZEVÊDO, J. A. G.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; ARAUJO, G. G. L. de; NOGUEIRA, A. S.; SOUZA, L. L.; OLIVEIRA, G. A. de; OLIVEIRA FILHO, C. A. A. de. Silage or fresh by-product of peach palm as roughage in the feeding of lambs. Tropical Animal Health and Production, v. 47, n. 3, p. 525-531, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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49. | | SOUZA, L. L. de; ARAUJO, G. G. L. de; TURCO, S. H. N.; MORAES, S. A. de; VOLTOLINI, T. V.; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S.; SANTOS, M. C. da R.; SANTOS, F. M. dos. Water restriction periods affect growth performance and nutritional status of Santa Inês sheep in the Brazilian Semi-arid. Semina: Ciências Agráriras, v. 43, n. 3, p. 1037-1050, maio/jun. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 49 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
27/01/2016 |
Data da última atualização: |
03/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ALMEIDA, F. M. de; AZEVÊDO, J. A. G.; CABRAL, I. dos S.; PEREIRA, L. G. R.; ARAUJO, G. G. L. de; NOGUEIRA, A. S.; SOUZA, L. L.; OLIVEIRA, B. S.; VIEIRA, P. A. S. |
Afiliação: |
Flávio Moreira de Almeida, UESC - BA; José Augusto Gomes Azevêdo, UESC - BA; Ícaro dos Santos Cabral, UESC - BA; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, Embrapa Semi-Árido; Abdon Santos Nogueira, IFCT - BA; Lígia Lins Souza, UESB - BA; Brena Santos Oliveira, UESC - BA; Pablo Almeida Sampaio Vieira, UESB - BA. |
Título: |
Kinetics in vitro of ruminal fermentation of cocoa husks subjected to alkali and heat treatment. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, v. 36, n. 6, p. 3897-3908, 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective was to evaluate the parameters of kinetics of ruminal fermentation of cocoa husks (CH) treated with alkali and thermal agents, using the semi-automated in vitro gas production technique. Cocoa husks samples were subjected to alkali and thermal methods (effect of time of exposure) treatment, as follows: control; alkaline treatment with calcium hydroxide ((Ca(OH)2) and calcium oxide (CaO), both doses of 15.0; 30.0 and 45.0 g kg-1 of CH; heat treatment in an autoclave at a pressure of 1.23 kg cm-2 (15 psi) and a temperature of 123°C for 30, 60 and 90 minutes. For statistical analysis, orthogonal contrasts and regression. The degradation rate and the final volume of gases of non-fiber carbohydrates decreased with the addition of Ca(OH)2 and CaO, however, for fibrous carbohydrates effects were positive. For each percentage of Ca(OH)2 and CaO included, it is estimated an increase of 5.74 and 2.9% in the final volume of the fiber, respectively. When the heat treatment, a decrease in all parameters was estimated. For each minute of exposure to heat, there was a decrease of 0.4% in total final volume of gases. The alkali treatment can be an efficient alternative for improving the digestibility of fibrous fractions of CH. |
Palavras-Chave: |
Alimentos alternativos; Alternative feed; Residue; Tratamento químico. |
Thesagro: |
Resíduo; Resíduo Orgânico; Ruminante. |
Thesaurus NAL: |
Chemical treatment; Ruminants; Small ruminants. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/137878/1/Cnpgl-2015-Semina-Kinetics.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147253/1/Kinetics-in-vitro-of-ruminal-fermentation-of-cocoa-husks-subjected-to-alkali-and-heat-treatment-2015.pdf
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Marc: |
LEADER 02230naa a2200337 a 4500 001 2035312 005 2024-02-03 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aALMEIDA, F. M. de 245 $aKinetics in vitro of ruminal fermentation of cocoa husks subjected to alkali and heat treatment.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThe objective was to evaluate the parameters of kinetics of ruminal fermentation of cocoa husks (CH) treated with alkali and thermal agents, using the semi-automated in vitro gas production technique. Cocoa husks samples were subjected to alkali and thermal methods (effect of time of exposure) treatment, as follows: control; alkaline treatment with calcium hydroxide ((Ca(OH)2) and calcium oxide (CaO), both doses of 15.0; 30.0 and 45.0 g kg-1 of CH; heat treatment in an autoclave at a pressure of 1.23 kg cm-2 (15 psi) and a temperature of 123°C for 30, 60 and 90 minutes. For statistical analysis, orthogonal contrasts and regression. The degradation rate and the final volume of gases of non-fiber carbohydrates decreased with the addition of Ca(OH)2 and CaO, however, for fibrous carbohydrates effects were positive. For each percentage of Ca(OH)2 and CaO included, it is estimated an increase of 5.74 and 2.9% in the final volume of the fiber, respectively. When the heat treatment, a decrease in all parameters was estimated. For each minute of exposure to heat, there was a decrease of 0.4% in total final volume of gases. The alkali treatment can be an efficient alternative for improving the digestibility of fibrous fractions of CH. 650 $aChemical treatment 650 $aRuminants 650 $aSmall ruminants 650 $aResíduo 650 $aResíduo Orgânico 650 $aRuminante 653 $aAlimentos alternativos 653 $aAlternative feed 653 $aResidue 653 $aTratamento químico 700 1 $aAZEVÊDO, J. A. G. 700 1 $aCABRAL, I. dos S. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aNOGUEIRA, A. S. 700 1 $aSOUZA, L. L. 700 1 $aOLIVEIRA, B. S. 700 1 $aVIEIRA, P. A. S. 773 $tSemina: Ciências Agrárias$gv. 36, n. 6, p. 3897-3908, 2015.
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Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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