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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, J. R. M.; ARTUR, A. G.; TANIGUCHI, C. A. K.; PINHEIRO, J. I. Yellow melon yield in response to mineral or organic fertilization. Journal of Plant Nutrition, v. 41, n. 9, p. 1197-1204, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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2.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, T. F.; FERREIRA, E. G.; SOUZA, J. R. M.; BASTOS, L. R.; FERREIRA, C. L. L. F. Desenvolvimento de iogurte tipo sundae sabor maracuja feito a partir de leite de cabra. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, v. 67, n. 384, p. 48-54, jan./fev. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, R. F. da; SILVA, R. M. da; LIMA, S. S. de; SOUZA, J. R. M. de; SOUZA, J. K. M. de; RIBEIRO, G. T.; CHAER, G. M. Soil macrofauna as a bioindicator of soil quality in successional agroforestry systems. Research, Society and Developmentv. 10, n. 10, e580101019144, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, J. R. M. de; SILVA, M. S. L. da; OLIVEIRA NETO, M. B. de; FREIRE, M. B. G. dos S.; SILVA, D. M. Barragens subterrâneas no semiárido: qualidade da água de poços localizados em área de plantio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 35., 2015, Natal. O solo e suas múltiplas funções: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, J. R. M. de; BASTOS, L. R.; MOREIRA, D. da S.; NASCIMENTO, V. A. do; ARAÚJO, T. F.; SILVA, P. I. Análise microscópica de diferentes marcas de farinha de trigo comercializadas em Viçosa-MG. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 3 p. CD-0207 5155_2.doc

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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6.Imagem marcado/desmarcadoPINHEIRO, J. I.; TANIGUCHI, C. A. K.; SOUZA, J. R. M.; NATALE, W.; SANTOS, R. M. dos; ARAÚJO, E. A de; MARTINS, T. da S. Macronutrients use efficiency and phosphorus exportation by melon plants in response to fertilization. Journal of Agricultural Science, Toronto, v. 10, n. 7, p. 266-274, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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7.Imagem marcado/desmarcadoARTUR, A. G.; SOUZA, J. R. M. de; QUEIROZ, H. M.; NATALE, W.; PINHEIRO, J. I.; MARTINS, T. da S.; TANIGUCHI, C. A. K. Mineralization of Nitrogen Forms in Soil Cultivated with Yellow Melon under Organic and Mineral Fertilization. Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 52, n. 14, p. 1706?1719 , 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, C. C. da; BEHLING, M.; REIS, G. G. dos; REIS, M. das G. F.; CAMARGO, D.; BARRETO, G. U.; MEIRELES, F. D. D.; SOUZA, J. R. M. de; MARQUES, J. A. de B. Gypsum and lime effects on teak growth and soil chemical attributes in silvopastoral system. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS: 100% DIGITAL, 2., 2021. WCCLF 2021 proceedings. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2021. p. 771-777. WCCLF. Evento online.

Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrossilvipastoril.
Data corrente:  03/12/2021
Data da última atualização:  07/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, C. C. da; BEHLING, M.; REIS, G. G. dos; REIS, M. das G. F.; CAMARGO, D.; BARRETO, G. U.; MEIRELES, F. D. D.; SOUZA, J. R. M. de; MARQUES, J. A. de B.
Afiliação:  CÁTIA CARDOSO DA SILVA, UFV, Viçosa-MG; MAUREL BEHLING, CPAMT; GERALDO GONÇALVES DOS REIS, UFV, Viçosa-MG; MARIA DAS GRAÇAS FERREIRA REIS, UFV, Viçosa-MG; DIEGO CAMARGO, UFMT, Sinop-MT; GERSON UVIDA BARRETO, UFMT, Sinop-MT; FLÁVIA DAIANE DIAS MEIRELES, UNEMAT, Alta Floresta-MT; JIANNE RAFAELA MAZZINI DE SOUZA, UFV, Viçosa-MG; JAIRO ALEX DE BARROS MARQUES, UFMT, Sinop-MT.
Título:  Gypsum and lime effects on teak growth and soil chemical attributes in silvopastoral system.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS: 100% DIGITAL, 2., 2021. WCCLF 2021 proceedings. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2021. p. 771-777.
Idioma:  Inglês
Notas:  WCCLF. Evento online.
Conteúdo:  A field experiment was conducted to determine the effects of limestone and gypsum application on the soil chemical properties and growth of teak in a silvopastoral system, in the Amazon biome, Brazil. The factors studied were liming; gypsum; liming + gypsum (3000 kg ha-1 each) and control (no amends). Growth and soil data were evaluated at the age of eigth years. Teak height growth followed a sigmoidal pattern. Teak height and yield were increased with the combined application of lime and gypsum. The basal area and yield were the smallest with gypsum application. The leaf nutrient content was not improved with the separate application of gypsum and lime. However, the combined application of lime and gypsum increased the macronutrient contents i.e. calcium, nitrogen, phosphrus and potasium. Liming increased the values of soil pH, the sum of base (SB), base saturation (V%), Cation Exchange Capacity (CEC), and organic matter (OM). The results obtained in the present study indicate that the combined application of gypsum and lime together improves the teak productivity in the silvopastoral system.
Palavras-Chave:  Alta Floresta-MT; Capim Marandu; Integração pecuária-floresta; Ipf; Mato Grosso; Sistema Silvipastoril.
Thesagro:  Cal Virgem; Gesso; Silvicultura; Teca; Tectona Grandis.
Thesaurus NAL:  Calcium sulfate; Livestock; Tectona.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228474/1/2021-cpamt-mb-gypsum-lime-effects-teak-growth-soil-chemical-attributes-silvopastoral-system-p771-777.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMT1661 - 1UPCAA - DD
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