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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  04/09/2023
Autoria:  ROY, A.
Título:  Egg yolk-coagulating enzyme in the semen and cowper's gland of the goat.
Ano de publicação:  1957
Fonte/Imprenta:  Nature, v. 179, n. 4554 p. 318-319, Feb. 1957.
DOI:  https://doi.org/10.1038/179318b0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Glycine egg yolk and egg yolk citrate, prepared by mixing equal volumes of 4 per cent glycine and egg yolk and 3.6 per cent sodium citrate and egg yolk, were used in an attempt to extend the volume of ejaculated goat semen and to preserve the motility and fertility of the spermatozoa. With semen diluted twenty times it was found that most of the initially motile spermatozoa remained so for three days in both the diluents at 3° C. ; thereafter the number of live sperm and degree of motility declined precipitously. Extinction of spermatozoal life in glycine egg yolk was always preceded by coagulation of the diluent. The following observations show that this coagulation is due to the presence of an enzyme in goat semen. The enzyme is present in plasma and requires activation by calcium ; hence absence or delay of coagulation of medium containing citrate. Further, when spermatozoa are freed from this enzyme, by washing with normal saline, viability is greatly improved.
Palavras-Chave:  Bulbourethral glands.
Thesagro:  Bioquímica; Caprino; Reprodução; Sêmen; Tecnologia.
Thesaurus Nal:  Egg yolk; Enzymes; Goats; Humans; Proteasome endopeptidase complex; Proteinases; Reproduction.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC7457 - 1ADDAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  20/06/2000
Data da última atualização:  09/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, I. R. P.; MAGALHAES, P. C.; MEYER, L. E.; PIRES, N. M.; ANDRADE, C. L. T.
Afiliação:  ISABEL REGINA PRAZERES DE SOUZA, CNPMS; PAULO CESAR MAGALHAES, CNPMS.
Título:  Alterações morfo-fisiológicas no grão de pólen e atividade da alcool desidrogenase em milho sob diferentes frequências de encharcamento.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 23., 2000, Uberlândia, MG. A inovação tecnológica e a competividade no contexto dos mercados globalizados: resumos expandidos. Sete Lagoas: ABMS: Embrapa Milho e Sorgo; Uberlândia: Universidade Federal de Uberlandia, 2000.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Alcohol; Dehydrogenase; Encharcamento; Maize; Waterlogging.
Thesagro:  Álcool; Desidrogenase; Milho; Pólen; Zea Mays.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/32913/1/Alteracoes-morfo.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS12440 - 1UPCAA - DD
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