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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
01/08/1992 |
Data da última atualização: |
04/09/2023 |
Autoria: |
ROY, A. |
Título: |
Egg yolk-coagulating enzyme in the semen and cowper's gland of the goat. |
Ano de publicação: |
1957 |
Fonte/Imprenta: |
Nature, v. 179, n. 4554 p. 318-319, Feb. 1957. |
DOI: |
https://doi.org/10.1038/179318b0 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Glycine egg yolk and egg yolk citrate, prepared by mixing equal volumes of 4 per cent glycine and egg yolk and 3.6 per cent sodium citrate and egg yolk, were used in an attempt to extend the volume of ejaculated goat semen and to preserve the motility and fertility of the spermatozoa. With semen diluted twenty times it was found that most of the initially motile spermatozoa remained so for three days in both the diluents at 3° C. ; thereafter the number of live sperm and degree of motility declined precipitously. Extinction of spermatozoal life in glycine egg yolk was always preceded by coagulation of the diluent. The following observations show that this coagulation is due to the presence of an enzyme in goat semen. The enzyme is present in plasma and requires activation by calcium ; hence absence or delay of coagulation of medium containing citrate. Further, when spermatozoa are freed from this enzyme, by washing with normal saline, viability is greatly improved. |
Palavras-Chave: |
Bulbourethral glands. |
Thesagro: |
Bioquímica; Caprino; Reprodução; Sêmen; Tecnologia. |
Thesaurus Nal: |
Egg yolk; Enzymes; Goats; Humans; Proteasome endopeptidase complex; Proteinases; Reproduction. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
20/06/2000 |
Data da última atualização: |
09/06/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUZA, I. R. P.; MAGALHAES, P. C.; MEYER, L. E.; PIRES, N. M.; ANDRADE, C. L. T. |
Afiliação: |
ISABEL REGINA PRAZERES DE SOUZA, CNPMS; PAULO CESAR MAGALHAES, CNPMS. |
Título: |
Alterações morfo-fisiológicas no grão de pólen e atividade da alcool desidrogenase em milho sob diferentes frequências de encharcamento. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 23., 2000, Uberlândia, MG. A inovação tecnológica e a competividade no contexto dos mercados globalizados: resumos expandidos. Sete Lagoas: ABMS: Embrapa Milho e Sorgo; Uberlândia: Universidade Federal de Uberlandia, 2000. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Alcohol; Dehydrogenase; Encharcamento; Maize; Waterlogging. |
Thesagro: |
Álcool; Desidrogenase; Milho; Pólen; Zea Mays. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/32913/1/Alteracoes-morfo.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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