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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  08/06/2020
Data da última atualização:  08/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CARVALHO, E. S. S. de; BIASOTO, A. C. T.; NASSUR, R. de C. M. R.; BARROS, A. P. A.; LEAO, P. C. de S.; LIMA, R. da S.; CAMARGO, A. C. de; MAMEDE, M. E. de O.
Afiliação:  Erika Samantha Santos de Carvalho; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; Rita de Cássia Mirela Resende Nassur; Ana Paula André Barros; PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; Renan da Silva Lima; Adriano Costa de Camargo; Maria Eugênia de Oliveira Mamede.
Título:  Physicochemical characteristics, phenolic profile, and antioxidant capacity of Syrah tropical wines: effects of vineyard management practices.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Bioactives, v. 9, p. 70-78, 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The present study evaluated the influence of training systems and rootstocks on the quality of Syrah tropical wines, produced at São Francisco Valley, Brazil. For this purpose, physicochemical characteristics, phenolic composition, and antioxidant activity were assessed in wines produced with grapes grown under divided trellis system (lyre) and esparlier or vertical shoot position (VSP) training systems, grafted on IAC 572, IAC 766 and Paulsen 1103 rootsotcks and harvested at two different periods. Harvest season had the strongest influence on wine quality, followed by the rootstock. Regardless of the training system and climatic variability between the harvests, the use of the IAC 766 rootstock led to wines with higher alcohol, anthocyanins contents and color intensity. The interaction between the espalier training system and the rootstock IAC 766 resulted in higher flavonol content, phenolic acids, and malvidin-3-O-glucoside, which was detected as the major phenolic as quantified by HPLC. This wine also presented significant levels of procyanidins A2 and B2, which showed a positive correlation with the antioxidant activity.
Palavras-Chave:  Atividade antioxidante; Composição físico-química.
Thesagro:  Composto Fenólico; Porta Enxerto; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Antioxidant activity; Phenolic compounds; Physicochemical properties.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA59143 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  02/10/2021
Data da última atualização:  22/10/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  COELHO, A. M.; SOUZA, F. A. de; RESENDE, A. V. de; OLIVEIRA, A. C. de.
Afiliação:  ANTONIO MARCOS COELHO, CNPMS; FRANCISCO ADRIANO DE SOUZA, CNPMS; ALVARO VILELA DE RESENDE, CNPMS; ANTONIO CARLOS DE OLIVEIRA, CNPMS.
Título:  Maize and brachiaria intercroping system efficiency in the use of soil phosphorus reserves and fresh fertilizer.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS, 2., 2021. Proceedings reference... Brasília, DF: Embrapa, 2021.
Páginas:  p. 591-596.
ISBN:  978-65-994135-4-4
Idioma:  Inglês
Notas:  WCCLF. Evento online.
Conteúdo:  The potential for using soil P reserves has been evaluated since 2014, in experiments with maize in monoculture and intercropped with brachiaria and in rotation with soybean. In order to evaluate the residual effect of these P reserves in the soil when compared to recent P applications, treatments with rates of P (0, 22 and 44 kg of P ha-1) were included as maintenance. Also, the effect of inoculation with arbuscular-mycorrhiza was evaluated. Results showed that, in this specific case and after four years of P ?draw down? by the corn grain, legacy P in soil alone (without addition P fertilization) led to a significantly lower cumulative grain yield than with P fertilization, when other nutrients in the soil were at adequate levels. In this research there is no evidence that the use of brachiaria intercropping with corn associated with mycorrhiza can optimize the use of residual phosphorus. In general, the brachiaria intercropped with corn reduced grain yield, due mainly brachiaria management. The potential and the time for utilization of P reserves in the soil is closely related to the bioavailability of P evaluated by extractor (Mehlich1), whose values must be above the critical levels preestablished that provide economic productivity for farmers.
Palavras-Chave:  Legacy-P; Maintenance-P.
Thesagro:  Fósforo; Micorriza; Solo.
Thesaurus NAL:  Mycorrhizae.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226592/1/Maize-brachiaria.pdf
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Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29619 - 1UPCAA - DD
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