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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMATSUURA, M. I. da S. F. Inventário do ciclo de vida do pinhão manso destinado à produção de biodiesel. Portal Brasileiro de Acesso Aberto à Informação Científica, 30 de julho de 2015. http://oasisbr.ibict.br/vufind/Record/EMBR_c6dc520

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMATSUURA, M. I. da S. F.; PICOLI, J. F. Life cycle inventories of agriculture, forestry and animal husbandry: Brazil: for the SRI project. Zurich: Ecoinvent Association, 2019. 143 p.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMATSUURA, M. I. da S. F.; SILVA, G. A.; KULAY, L. A. An agricultural route of physic nut production - environmental assessment using Life Cycle Inventory. In: ENVIRONMENTAL & INTEGRATED ASSESSMENT OF COMPLEX SYSTEMS CONFERENCE, 2011, Montpellier. Book of abstracts... Montpellier, 2011. Poster. p. 118.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMATSUURA, M. I. da S. F.; MATSUURA, F. C. A. U. Beneficiamento, embalagem e transporte. In: MAGALHÃES, A. F. De J. (Ed.) Cultivo de citros. Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical, 2004. p. 159-162.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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5.Imagem marcado/desmarcadoDONKE, A. C. G.; MATSUURA, M. I. da S. F.; SUGAWARA, E. T.; KULAY, L. A. Energo and exergo-environmental analysis of a multipurpose process for ethanol production from sugarcane and corn. In: INTERNATIONAL EXERGY, LIFE CYCLE ASSESSMENT, AND SUSTAINABILITY WORKSHOP & SYMPOSIUM, 3., 2013, Nisyros. Anais... Nisyros: ECOST, 2013. p. 1305-1312. p. 437-448.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMATSUURA, M. I. da S. F.; SILVA, G. A. da; KULAY, L. A.; LAVIOLA, B. G. Inventário do ciclo de vida do pinhão manso destinado à produção de biodiesel. In: CONGRESSO BRASILEIRO EM GESTÃO DE CICLO DE VIDA DE PRODUTOS E SERVIÇOS, 2., 2010, Florianópolis. Artigos científicos. Florianópolis: UFSC, 2010. p. 41-46. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Meio Ambiente.

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7.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, T. O.; BELIZARIO-SILVA, F.; BRAGA, T. E. N.; MATSUURA, M. I. da S. F. LCA: life cycle inventory analysis and database. In: OLIVEIRA, J. A. de; SILVA, D. A. L.; PUGLIERI, F. S.; BARRERA SAAVEDRA, Y. M. (ed.). Life cycle engineering and management of products: theory and practice. Berlin: Springer, 2021. p. 71-93.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMATSUURA, M. I. da S. F.; MATSUURA, F. C. A. U.; FERREIRA FILHO, J. R. A indústria da farinha de mandioca. In: SOUZA, L. da S.; FARIAS, A. R. N.; MATTOS, P. L. P. De; FUKUDA, W. M. G. (Ed.) Processamento e utilização da mandioca. Brasília, D.F.: Embrapa Informática Tecnológica, 2005. p. 61-141.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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9.Imagem marcado/desmarcadoCHAGAS, M. F.; CAVALET, O.; PICOLI, J. F.; MATSUURA, M. I. da S. F. Industrial phase: sugarcane sugar, ethanol and electricity. MATSUURA, M. I. da S. F.; PICOLI, J. F. Life cycle inventories of agriculture, forestry and animal husbandry: Brazil: for the SRI project. Zurich: Ecoinvent Association, 2019. p. 57-68.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMATSUURA, F. C. A. U.; MATSUURA, M. I. da S. F.; MENEZES, H. C. de. Albedo de maracujá amarelo: propriedades físicas e funcionais. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas/SP. Ciência de alimentos: abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. Campinas/SP: FEA/Unicamp, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSCACHETTI, M. T.; OMETTO, A. R.; MATSUURA, M. I. da S. F.; PICOLI, J. F. ACV atribucional vs. consequencial do bioetanol hidratado de cana-de-açúcar. In: CONGRESSO BRASILEIRO EM GESTÃO DO CICLO DE VIDA, 5., 2016, Fortaleza. Anais... Fortaleza: Associação Brasileira de Ciclo de Vida, 2016. p. 371-377.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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12.Imagem marcado/desmarcadoFRIHAUF, C. von; SILVA, G. A.; MATSUURA, M. I. da S. F. Adapting of Life Cycle Inventories of agricultural products to regional contexts: the case of Brazilian soybeans. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON LIFE CYCLE MANAGEMENT, 7., 2015, Bordeaux. Mainstreaming life cycle management for sustainable value creation: abstracts... Bordeaux: Institut des Sciences Moleculares; The Life Cycle Group, 2015. 124

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13.Imagem marcado/desmarcadoDIAS, F. R. T.; COSTA, M. P.; MATSUURA, M. I. da S. F. Alocação de impactos em sistemas multiprodutos: integração lavoura, pecuária e floresta. In: CONGRESSO BRASILEIRO SOBRE GESTÃO DO CICLO DE VIDA, 6., 2018, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Ibict, 2018. p. 226-232. GCV 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Pantanal.

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14.Imagem marcado/desmarcadoSHIOSAWA, M.; MAXIMO, G. J.; MATSUURA, M. I. da S. F. Efeito do uso de pesticidas no perfil ambiental da produção de algodão. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. Pôster 168255; SLACAN. 1 p.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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15.Imagem marcado/desmarcadoFIGUEIREDO, M. C. B. de; MATSUURA, M. I. da S. F. Eficiência energética. In: KUNZ, A.; OTENIO, M. H.; LEITAO, R. C.; GAMBETTA, R. (Ed.). Energia limpa e acessível: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. E-book. (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 7). Cap. 5. p. 63-73

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Meio Ambiente.

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16.Imagem marcado/desmarcadoANTUNES, A. J.; MATSUURA, M. I. da S. F.; MOTTA, E. M. P.; ALVAREZ, V. B. Electrophoretic patterns of ripened Brazilian cheeses. Milk Science International, Kempten, v. 60, n. 3, p. 282-285, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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17.Imagem marcado/desmarcadoPICOLI, J. F.; MATSUURA, M. I. da S. F.; SEABRA, J. E. A.; BUNGENSTAB, D. J. Environmental profile of the integrated production of ethanol and beef cattle in Brazil. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON LIFE CYCLE ANALYSIS, 8., 2019, Cartago. LCA for global competitiveness: proceedings. Cartago: Red Iberoamericana de Ciclo de Vida, 2020. p. 233-237.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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18.Imagem marcado/desmarcadoMATSUURA, F. C. A. U.; MATSUURA, M. I. da S. F.; MENEZES, H. C. de. Estabilidade de barra de cereais adicionada de albedo de maracujá. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas/SP. Ciência de alimentos: abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. Campinas/SP: FEA/Unicamp, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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19.Imagem marcado/desmarcadoBARRANTES, L. de S.; MATSUURA, M. I. da S. F.; RAMOS, N. P. Avaliação de impactos ambientais de diferentes sistemas de produção de cana-de-açúcar: convencional e conservacionista. In: CONGRESSO BRASILEIRO SOBRE GESTÃO PELO CICLO DE VIDA, 4., 2014, São Bernardo do Campo. Anais... São Bernardo do Campo: Associação Brasileira de Análise de Ciclo de Vida, 2014. p. 11-16.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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20.Imagem marcado/desmarcadoSHIOSAWA, M. L.; MAXIMO, G. J.; MATSUURA, M. I. da S. F. Avaliação do perfil ambiental da produção de óleo de algodão: efeito do processo de extração (mecânico ou solvente) e local de processamento. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. Pôster 168254; SLACAN. 1 p.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  10/09/2021
Data da última atualização:  10/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BENAVIDES, M. V.; SOUZA, C. J. H. de; SMITH, W. D.; MORAES, J. C. F.
Afiliação:  MAGDA VIEIRA BENAVIDES, CPPSUL; CARLOS JOSE HOFF DE SOUZA, CPPSUL; W. DAVID SMITH, Moredun Research Institute; JOSE CARLOS FERRUGEM MORAES, CPPSUL.
Título:  Evaluation of protection in grazing lambs immunised with different doses of Haemonchus contortus gut membrane glycoproteins in Southern Brazil.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Veterinary Parasitology, v. 290, 109360, Feb. 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A vaccine containing doses ranging from 2 μg to 50 μg of integral membrane proteins from Haemonchus contortus intestinal cells (H11 and H-gal-GP complex) has been shown to be effective for lambs. A vaccine for H. contortus was tested in two-month old grazing Corriedale lambs during an eight-month trial on the outskirts of Bagé, Rio Grande do Sul, Brazil. The animals were kept in a single paddock and allocated to five similar groups according to weight, sex and faecal egg counts (FEC). Vaccinated lambs received 0, 2, 5, 10 or 50 μg of the same antigen diluted in QuilA adjuvant. Vaccine injections were given at days 0, 21, 49, 91, 133, and 175. Lambs were sampled weekly for FEC, packed cell volume (PCV), and plasma ELISA antibody titre. Lambs with PCVs ≤15 % were drenched with levamisole (7.5 mg/kg body weight) as a salvage treatment. During days 77?98 an artificial challenge was administered to increase parasite transmission. Post-artificial challenge (from day 98?217), the FEC of the vaccinated lambs were 59.3 % lower than those of the control lambs. Antigen dose correlated with changes in PCV (r = 0.387 p-value < 0.001). Vaccinated lambs also had higher PCV than controls (p < 0.001; contrast analysis). Salvage treatment was needed in 16.7 % of vaccinated lambs and 88 % of control lambs.
Thesagro:  Antígeno; Cordeiro; Haemonchus Contortus; Vacina.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSUL14815 - 1UPCAP - DD
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