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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de. Caracterização do ciclo de maturação dos frutos e da qualidade da bebida de clones superiores de Coffea canephora das variedades botânicas "Conilon" e "Robusta". 2017 79 f. Dissertação (Mestrado em Desenvolvimento Regional e Meio Ambiente) - Programa de Pós-graduação em Desenvolvimento Regional e Meio Ambiente, Universidade Federal de Rondônia, Porto Velho. Orientador: Rodrigo Barros Rocha.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de; CUNHA, S. B. Dinâmica das águas no Pantanal Mato-grossense. Ação Ambiental, Viçosa, v. 6, n. 26, p. 11-13, jan./fev. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Pantanal.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de. Effect of 2,4-D and BA on the establishment of cell suspension from nodes and internodes of Capsicum annuum cv. Etna. International Journal of Innovation Education and Research, v. 7, n. 5, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de. Dedifferentiation of Leaf Cells and Growth Pattern of Calluses of Capsicum annuumcv. Etna. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, v. 10, n. 12, p. 362-368, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de. In vitro cultivation of callus cells from nodes and internodes of Capsicum annuum cv. All Big. International Journal of Advanced Engineering Research and Science, v. 6, n. 5, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, N. J. R. da; COSTAS, R. C. S. M.; SOUZA, C. A. de. Codorna é simples criar. Campinas: CATI, 1989. 13 p. il. (CATI. Instrução prática, 246).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Semiárido.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMAZOTTI, H. A.; SILVA, J. E. da; LEMAINSKI, J.; SOUZA, C. A. de. Sobrevivência de coliformes termotolerantes na reciclagem agrícola do lodo de esgoto no Distrito Federal. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. 1 folder.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de; PAZ, E. S. Growth pattern of friable calluses from leaves of Capsicum annuum var. annuum cv. Iberaba Jalapeño. Revista Ciência Agronômica, v.48, n.3, p. 523-539, jul-set, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de; ROCHA, R. B.; MORAES, M. S.; SPINELLI, V. M.; ALVES, E. A. Caracterização da peneira média e percentual de grão tipo moca DE Coffea Canephora das variedades botânicas conilon e robusta. Enciclopédia Biosfera, Centro Científico Conhecer, Goiânia, v. 14 n. 26, p. 156-166, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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10.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de; PAZ, E. S. Padrão de crescimento de calos friáveis de folhas de Capsicum annuum var.annuum c.v. Iberaba Jalapeño. Revista Ciência Agronômica, v.48, n.3, p.523-530, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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11.Imagem marcado/desmarcadoBORGES, C. A.; AVELINO, P. H. M.; SOUZA, C. A. de. O potencial ambiental do pantanal Mato-grossense e o impactos associados. Ação Ambiental, Viçosa, v. 6, n. 26, p. 28-31, jan./fev. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Pantanal.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de; ROCHA, J. F. da; ARAUJO, L. V. de; ESPINDULA, M. C. Comparison of Economic Efficiency between in Vitro and Field Methods for Vegetative Propagation of Coffea Canephora. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, Pakistan, v. 9, n. 20, p. 1 - 7, jun. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de; SANTOS, M. R. A. dos; ROCHA, J. F. da; ARAUJO, L. V. de; ESPINDULA, M. C. Comparação de eficiência econômica entre métodos de propagação vegetativa de Coffea canephora in vitro e campo. In: JORNADA CIENTÍFICA CEDSA, 10., 2015, Porto Velho. [Anais...]. Porto Velho: Unir, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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14.Imagem marcado/desmarcadoGREGO, C. R.; CRISCUOLO, C.; SOUZA, C. A. DE; BRITO, M. H. S.; PRETTO, S. L.; MOTOKI, S. H. O café na Região Metropolitana de Campinas. In: CRISCUOLO, C. (Ed.). Atlas escolar da Região Metropolitana de Campinas. 2. ed. Brasília, DF: Embrapa, 2018. v. 2, cap. IV, p. 96-121.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Territorial.

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15.Imagem marcado/desmarcadoMORAIS, J. A. de; ROCHA, R. B.; ALVES, E. A.; ESPINDULA, M. C.; TEIXEIRA, A. L.; SOUZA, C. A. de. Beverage quality of Coffea canephora genotypes in the western Amazon, Brazil. Acta Scientiarum. Agronomy, v. 43, e52095, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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16.Imagem marcado/desmarcadoDALAZEN, J. R.; ROCHA, R. B.; PEREIRA, L. L.; ALVES, E. A.; ESPINDULA, M. C.; SOUZA, C. A. de. Beverage quality of most cultivated Coffea canephora clones in the Western Amazon. Coffee Science, v. 15, e151711, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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17.Imagem marcado/desmarcadoSANTANA, P. G.; SPINELLI, V. M.; ANDRADE, T. R.; SOUZA, C. A. de; MORAES, M. S.; ROCHA, R. B. Avaliação da variabilidade de características foliares entre genótipos de Coffea canephora. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 6., 2021, Porto Velho. Anais... Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2021. p. 57-62. Editores: Ana Karina Dias Salman; Henrique Nery Cipriani.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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18.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de; GUIMARÃES, M. de C. M.; NOGUEIRA, W. de O.; SANTOS, M. R. A. dos. Avaliação da indução de calos de Capsicum annuum visando ao estabelecimento de suspensões celulares. In: JORNADA CIENTÍFICA CEDSA, 10., 2015, Porto Velho. [Anais...]. Porto Velho: Unir, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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19.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de; REIS JUNIOR, F. B. dos; MENDES, I. de C.; LEMAINSKI, J.; SILVA, J. E. da. Efeitos do uso de lodo de esgoto na nodulação da soja e em atributos biológicos do solo. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2009. (Embrapa Cerrados. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 250)

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais.

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20.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de; TEIXEIRA, A. L.; TORRES, J. D.; SILVA, C. A.; ESPINDULA, M. C.; ROCHA, R. B. Adaptability and stability of Coffea arabica lines in the western Amazon. Coffee Science, v. 14, n. 2, p. 240-249, apr./jun. 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  28/11/2017
Data da última atualização:  29/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de; PAZ, E. S.
Afiliação:  MAURICIO REGINALDO ALVES DOS SANTOS, CPAF-Rondonia.
Título:  Growth pattern of friable calluses from leaves of Capsicum annuum var. annuum cv. Iberaba Jalapeño.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Revista Ciência Agronômica, v.48, n.3, p. 523-539, jul-set, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The genus Capsicum belongs to the Solanaceae botanical family and is notable for the production of secondary metabolites of medicinal and economical importance. In vitro methods have been successfully utilized for the large scale production of plant secondary metabolites. The objective of this study was to establish a protocol for callus induction from leaves, nodal and internodal segments of the cultivar C. annuumvar. annuumcv. Iberaba Jalapeño, and to determine the growth pattern of the calluses, aiming at the identification of the deceleration phase, when the callus cells must be subcultured for the establishment of cell suspensions and the production of secondary metabolites. The explants were inoculated into a medium supplemented with BA and 2,4-D in factorial combination. Percentage of callus induction and the explant area covered by callus cells (ACCC) were evaluated. The procedures that resulted in higher proliferation of callus cells were repeated in order to determine the growth curve of the calluses. The highest callus induction percentage and ACCC were observed with the combination of 2.22 µM BA + 18.10 µM 2,4-D for leaf and internodal explants and 2.22 µM BA + 9.05 µM 2,4-D for nodal explants. The calluses produced were friable and whitish, and their growth pattern followed a sigmoid shape. The deceleration phase started on the 31st day of cultivation for leaf explants, on the 26th for internodal explants, and on the 29thday for nodal explants.
Palavras-Chave:  Callogenesis; Growth curve.
Thesaurus NAL:  secondary metabolites.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/167654/1/2017-RCA-Jalapeno1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO17940 - 1UPCAP - DDSP-3972SP-3972
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