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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
04/08/2003 |
Data da última atualização: |
04/08/2003 |
Autoria: |
ANDREOTTI, R.; GOMES, A.; PIRES, P. P.; RIVERA, F. E. B. |
Afiliação: |
Embrapa Gado de Corte (Campo Grande, MS). |
Título: |
Planejamento sanitario de gado de corte. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
In: CURSO DE MANEJO SANITARIO, REPRODUTIVO E NUTRICIONAL EM BOVINOS, Programa Repasto - Seprotur, turma 5 - 2. etapa, 2003, Campo Grande. Palestras apresentadas. Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2003. |
Páginas: |
p. 72-80. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
CNPGC. |
Conteúdo: |
Cuidados com as doencas da reproducao na estacao de monta. Controle sanitario das femeas durante a prenhez. Cuidado com os bezerros. Controle de ecto e endoparasitos. Controle sanitario na suplementacao alimentar. |
Palavras-Chave: |
Bovino de corte; Breeding seasons; Control; Controle; Diseases; Estacao de monta; Pregnacy; Reprotuction; Suplementacao; Supplements. |
Thesagro: |
Bezerro; Doença; Parasito; Prenhez; Reprodução; Sanidade Animal; Touro; Vaca. |
Thesaurus Nal: |
animal health; beef cattle; bulls; calves; cows; parasites. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01453naa a2200469 a 4500 001 1325350 005 2003-08-04 008 2003 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aANDREOTTI, R. 245 $aPlanejamento sanitario de gado de corte. 260 $c2003 300 $ap. 72-80. 500 $aCNPGC. 520 $aCuidados com as doencas da reproducao na estacao de monta. Controle sanitario das femeas durante a prenhez. Cuidado com os bezerros. Controle de ecto e endoparasitos. Controle sanitario na suplementacao alimentar. 650 $aanimal health 650 $abeef cattle 650 $abulls 650 $acalves 650 $acows 650 $aparasites 650 $aBezerro 650 $aDoença 650 $aParasito 650 $aPrenhez 650 $aReprodução 650 $aSanidade Animal 650 $aTouro 650 $aVaca 653 $aBovino de corte 653 $aBreeding seasons 653 $aControl 653 $aControle 653 $aDiseases 653 $aEstacao de monta 653 $aPregnacy 653 $aReprotuction 653 $aSuplementacao 653 $aSupplements 700 1 $aGOMES, A. 700 1 $aPIRES, P. P. 700 1 $aRIVERA, F. E. B. 773 $tIn: CURSO DE MANEJO SANITARIO, REPRODUTIVO E NUTRICIONAL EM BOVINOS, Programa Repasto - Seprotur, turma 5 - 2. etapa, 2003, Campo Grande. Palestras apresentadas. Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2003.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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Biblioteca |
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Classificação |
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Volume |
Status |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
09/03/2015 |
Data da última atualização: |
26/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
VIEIRA, L. de J.; SANTANA, J. R. F. de; VIDAL, A. M.; ALVES, A. A. C.; SOUZA, A. da S.; LEDO, C. A. da S.; SOUZA, F. V. D. |
Afiliação: |
LIVIA DE JESUS VIEIRA, UFES; JOSE RANIERE FERREIRA DE SANTANA, UEFES; ADILA MELO VIDAL, UFRB; ALFREDO AUGUSTO CUNHA ALVES, CNPMF; ANTONIO DA SILVA SOUZA, CNPMF; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; FERNANDA VIDIGAL DUARTE SOUZA, CNPMF. |
Título: |
Use of multivariate analysis to evaluate the effect of sucrose on in vitro cassava conservation. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Biotechnology, February, v.14, n.5, p. 419-424, 2015. |
ISSN: |
1684-5315 |
DOI: |
10.5897/AJB2014.14210 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this work was to evaluate the effect of sucrose to reduce the in vitro growth of cassava plants using multivariate statistical tests. Cassava conservation has a relevant role as an auxiliary strategy for preservation and genetic breeding. Micro-cuttings of cassava accessions BGM 264, BGM 265, BGM 1037 and BGM 1282 from the Active Germplasm Bank of the Embrapa Cassava and Fruits were tested with five different concentrations of sucrose (0, 14.6, 29.2, 43.8, 58.5 mM) and the following variables were evaluated: plant height (cm), total number of leaves, number of senescent leaves, number of micro-cuttings, size of callus, number of roots and plant vigor. The data were submitted to analysis of variance (ANOVA) and multivariate analysis of variance (MANOVA). According to the criterion of Singh, the variable that contributed most to explain the behavior of cassava plants under the conditions studied was the number of leaves, with 36.52%, while the vigor of the plants showed the lowest contribution (0.66 %). The best concentration for in vitro cassava conservation was 58.45 mM of sucrose, based on the number of viable plants after incubation. |
Thesagro: |
Biotecnologia; Cultura de tecido; Mandioca; Manihot Esculenta; Recurso genético. |
Thesaurus NAL: |
Biotechnology; Cassava; Genetic resources; Tissue culture. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02123naa a2200325 a 4500 001 2010928 005 2023-05-26 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1684-5315 024 7 $a10.5897/AJB2014.14210$2DOI 100 1 $aVIEIRA, L. de J. 245 $aUse of multivariate analysis to evaluate the effect of sucrose on in vitro cassava conservation.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThe aim of this work was to evaluate the effect of sucrose to reduce the in vitro growth of cassava plants using multivariate statistical tests. Cassava conservation has a relevant role as an auxiliary strategy for preservation and genetic breeding. Micro-cuttings of cassava accessions BGM 264, BGM 265, BGM 1037 and BGM 1282 from the Active Germplasm Bank of the Embrapa Cassava and Fruits were tested with five different concentrations of sucrose (0, 14.6, 29.2, 43.8, 58.5 mM) and the following variables were evaluated: plant height (cm), total number of leaves, number of senescent leaves, number of micro-cuttings, size of callus, number of roots and plant vigor. The data were submitted to analysis of variance (ANOVA) and multivariate analysis of variance (MANOVA). According to the criterion of Singh, the variable that contributed most to explain the behavior of cassava plants under the conditions studied was the number of leaves, with 36.52%, while the vigor of the plants showed the lowest contribution (0.66 %). The best concentration for in vitro cassava conservation was 58.45 mM of sucrose, based on the number of viable plants after incubation. 650 $aBiotechnology 650 $aCassava 650 $aGenetic resources 650 $aTissue culture 650 $aBiotecnologia 650 $aCultura de tecido 650 $aMandioca 650 $aManihot Esculenta 650 $aRecurso genético 700 1 $aSANTANA, J. R. F. de 700 1 $aVIDAL, A. M. 700 1 $aALVES, A. A. C. 700 1 $aSOUZA, A. da S. 700 1 $aLEDO, C. A. da S. 700 1 $aSOUZA, F. V. D. 773 $tAfrican Journal of Biotechnology, February$gv.14, n.5, p. 419-424, 2015.
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Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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