Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  19/02/2014
Data da última atualização:  13/04/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LOPES, F. B.; SILVA, M. C. da; MIYAGI, E. S.; FIORAVANTI, M. C. S.; FACO, O.; McMANUS, C.
Afiliação:  Fernando Brito Lopes, Pós-graduação - Universidade Federal de Goiás (UFG) - Goiânia, Goiás, Brazil; Marcelo Corrêa da Silva, Pós-graduação - UFG - Goiânia, Goiás, Brazil; Eliane Sayuri Miyagi, Pós-graduação - UFG - Goiânia, Goiás, Brazil; Maria Clorinda Soares Fioravanti, Pós-graduação - UFG - Goiânia, Goiás, Brazil; OLIVARDO FACO, CNPC; Concepta McManus, Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS) - Porto Alegre, RS, Brazil.
Título:  Comparison of selection indexes for dairy goats in the tropics.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum. Animal Sciences, Maringá, v. 35, n. 3, p. 321-328, July/Sept. 2013.
DOI:  http://dx.doi.org/10.4025/actascianimsci.v35i3.16049
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The selection process in dairy goat was evaluated by selection indexes. Basal population of 1,000 does, randomly mated by 50 unselected and unrelated bucks, was simulated. Eight selection indexes in two production systems (intensive - indexes I-IV and semi-intensive - indexes V-XIII) were compared. Three groups of dairy goats (A, B and C) were simulated with a respective intensity of 10, 25 and 50%. Each group was composed of five generations and each generation was replicated 20 times. All traits were simulated using matrices of direct additive genetic and the residual (co)variance and the effect of Mendelian segregation. Statistical analyses were performed by repeated measurements in time. Selection using the suggested indexes improved all traits. Selection indexes III and VII are suggested due to simultaneous production and reproduction trait improvement. Indexes IV and VIII are recommended when higher rates of total solids and somatic cell count occur and would correspond to differentiated payment for the milk. [Comparação de índices de seleção de caprinos leiteiros em regiões tropicais]. Resumo: Objetivou-se avaliar o processo de seleção de caprinos leiteiros utilizando-se índices de seleção. Foi simulada população a base composta por 1.000 fêmeas, acasaladas aleatoriamente com 50 reprodutores, não selecionados e não aparentados. Foram comparados oito índices de seleção em cada sistema de criação: intensivo (índices I-IV) e semi-intensivo (índices V-VIII). For... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Critério de seleção; Primeiro parto.
Thesagro:  Cabra leiteira; Caprino; Leite; Melhoramento genético animal; Seleção genética.
Thesaurus Nal:  Breeding; dairy goats; Goats; Milk; Selection criteria; total solids.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/97751/1/api-Comparison-of-selection.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC27939 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  23/10/2017
Data da última atualização:  23/10/2017
Autoria:  AMARANTE, C. V. T. do; SOUZA, A. G. de; Dal TOÉ BENINCÁ, T.; STEFFENS, C. A.
Afiliação:  Cassandro Vidal Talamini do Amarante, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Alexandra Goede de Souza, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Thalita Dal Toé Benincá, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Cristiano André Steffens, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias.
Título:  Fruit quality of Brazilian genotypes of feijoa at harvest and after storage.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 734-742, ago. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Qualidade dos frutos de genótipos brasileiros de goiabeiraserrana na colheita e após o armazenamento.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the physicochemical attributes and vitamin C contents of fruits of five Brazilian genotypes of feijoa (Acca sellowiana), at harvest and after cold storage. The Alcântara, Mattos, Helena, and Nonante cultivars, as well as accession 2316, were studied. The assessed attributes were: fresh mass loss, titratable acidity, soluble solids contents, soluble solids contents/titratable acidity ratio, pH, skin and flesh color, texture, and vitamin C contents (skin and flesh). After storage, there were reductions of 2.9% in soluble solids contents, of 32.2% in titratable acidity, and of approximately 85% in texture attributes, besides increases of 36.3% in the soluble solids contents/titratable acidity ratio and of 21.7% in the pH of fruits. The vitamin C content in the skin was higher than that in the flesh, and increased in both skin and flesh after storage. 'Alcântara' fruits have the highest contents of vitamin C in the skin and flesh. Fruits of 'Nonante' and 'Mattos' show better preservation of the texture attributes, and fruits of 'Nonante', the lowest levels of flesh browning during storage.
Palavras-Chave:  Alimento funcional; Antioxidante natural; Frutífera nativa; Functional food; Native fruit trees; Natural antioxidant; Postharvest; Sólido soluvel; Soluble solids content.
Thesagro:  Pós-colheita; Vitamina C.
Thesaurus NAL:  Acca sellowiana; Ascorbic acid.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165378/1/Fruit-quality-of-brazilian.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE61804 - 1UPEAP - PP630.72081P474
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional