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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  22/11/2013
Data da última atualização:  22/11/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GUIMARÃES, V. A. P.; GOMES, R. da C.; COSTA, F. P.; MEDEIROS, S. R. de; MARINO, C. T.
Afiliação:  VINÍCIUS ANDRÉ DE PIETRO GUIMARÃES, Graduando em Zootecnia da Universidade Estadual de Londrina - UEL; RODRIGO DA COSTA GOMES, CNPGC; FERNANDO PAIM COSTA, CNPGC; SERGIO RAPOSO DE MEDEIROS, CNPGC; Bolsista DCR Fundect/CNPq Embrapa Gado de Corte.
Título:  Avaliação econômica de sistemas de produção melhorados de bovinos de corte com diferentes estratégias nutricionais na recria e engorda.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 9., 2013, Campo Grande, MS. [Anais da..]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2013.
Série:  (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 204).
Idioma:  Português
Notas:  Comissão organizadora: Denise Baptaglin Montagner, Grácia Maria Soares Rosinha, Rodrigo Carvalho Alva.
Palavras-Chave:  Suplementação.
Thesagro:  Análise econômica.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/92976/1/Vinicius-Andre-de-Pietro-Guimaraes-DOC204-7.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC15505 - 1UMTRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  03/08/2020
Data da última atualização:  03/08/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FERNANDES, J. P. T.; NASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C.; SOUSA, V. S.; SILVA, M. A.
Afiliação:  JOAO PEDRO TAVARES FERNANDES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF; MARTA CRISTINA CORSI DE FILIPPI, CNPAF; ANNA CRISTINA LANNA, CNPAF; VINICIUS SILVA SOUSA, UFG; MARIANA AGUIAR SILVA, UFG.
Título:  Physio-agronomic characterization of upland rice inoculated with mix of multifunctional microorganisms.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Revista Caatinga, v. 33, n. 3, p. 679-689, jul./set. 2020.
ISSN:  0100-316X
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1983-21252020v33n311rc
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Multifunctional microorganisms can contribute significantly to improve plant performance and are innovative technology for sustainable development. Thus, objective of this study was to determine the effect of bioagents applied alone or in mix on the performance of upland rice. The experiment was conducted in a greenhouse in a completely randomized design with four replications. The 26 treatments consisted of the rhizobacteria Bacillus sp. (BRM 32109, BRM 32110 and 1301), Azospirillum sp. (1381), Azospirillum brasilense (Ab-V5), Pseudomonas sp. (BRM 32112), Pseudomonas fluorescens (BRM 32111), Burkholderia pyrrocinia (BRM 32113), Serratia sp. (BRM 32114), and a fungal genus formed by a pool of Trichoderma asperellum (T-06, T-09, T-12, and T-52), applied alone or in mix, plus a control treatment without microorganism application. The most effective treatments were the mixes of microorganisms 1301 + Ab-V5 and BRM 32114 + pool of Trichoderma asperellum, as they provided an average increase of 123 and 88% in the number of panicles and 206 and 167% in the grain yield of upland rice plants, respectively. Mixes of 1301 + Ab-V5, BRM 32114 + Trichoderma asperellum pool, BRM 32110 + BRM 32114, BRM 32110 + Ab-V5, 1301 + BRM 32110 and 1381 + Trichoderma asperellum pool also provided better morphophysiological performance in rice plants (photosynthetic rate, carboxylation efficiency, number of tillers, shoot dry biomass and nutrient content in shoot and root). Therefore, the use of multif... Mostrar Tudo
Thesagro:  Arroz; Inoculação; Microrganismo; Oryza Sativa; Regulador de Crescimento.
Thesaurus NAL:  Environmental sustainability; Growth regulators; Inoculation methods; Rice.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215073/1/CNPAF-2020-rc.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35900 - 1UPCAP - DD20202020
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