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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  10/03/1997
Data da última atualização:  11/06/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  VASCONCELLOS, C. A.; PURCINO, H.; VIANNA, M. C. M.; FRANCA, C. C. M.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPMS.
Título:  Nutrição mineral do Arachis pintoi.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 22., 1996, Manaus. Resumos expandidos... Manaus: UA/FCA/EMBRAPA/INPA, 1996. p. 278-279.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Mineral nutrition; Nutricao mineral.
Thesaurus Nal:  Arachis pintoi.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/45578/1/Nutricao-mineral.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS3266 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  27/01/2006
Data da última atualização:  14/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BRESEGHELLO, F.; FINNEY, P. L.; GAINES, C.; ANDREWS, L.; TANAKA, J.; PENNER, G.; SORRELLS, M. E.
Afiliação:  FLAVIO BRESEGHELLO, CNPAF; PATRICK L. FINNEY; CHARLES GAINES; LONNIE ANDREWS; JAMES TANAKA; GREGORY PENNER; MARK E. SORRELLS.
Título:  Genetic loci related to kernel quality differences between a soft and a hard wheat cultivar.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Crop Science, v. 45, n. 5, p. 1685-1695, Sept./Oct. 2005.
DOI:  https://doi.org/10.2135/cropsci2004.0310
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Hybridizations between hard and soft wheat types could be a source of novel variation for wheat quality improvement. This study was conducted to identify genomic regions related to differences in milling and baking quality between a soft and a hard cultivar of hexaploid wheat (Triticum aestivum L.). A population of 101 double-haploid lines was generated from a cross between Grandin, a hard spring wheat variety, and AC Reed, a soft spring wheat variety. The genetic map included 320 markers in 43 linkage groups and spanned 3555 cM. Quadrumat-milled flour yield, softness equivalent, flour protein content and alkaline water retention capacity were evaluated for three locations and one year, and Allis-Chalmers milling, mixograph, and cookie baking tests were completed without replication. The effect of qualitative variation for kernel texture, caused by the segregation of the Hardness gene, was controlled by regression on texture class. The residual variance was used for composite interval mapping, and QTLs on 1A, 1B, 1A/D, 2A, 2B, 2D, 3A/B, 4B, 5B and 6B were detected. The effect of some QTLs was opposite to the direction expected on the basis of parental phenotypes. The hard wheat parent contributed alleles favorable for soft wheat varieties at QTLs on 1AS,L, 1BL-2, and 6B, whereas the soft parent contributed alleles for higher protein content at QTLs on 2BL-1, 4B-1, and 6B and higher flour yield on 2BL-2 and 4B-2. These results indicated that hard x soft wheat crosses have con... Mostrar Tudo
Thesagro:  Genética; Melhoramento Genético Vegetal; Trigo; Triticum Aestivum.
Thesaurus NAL:  Genetics; Plant breeding; Wheat.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF23220 - 1UPCAP - DD20052005
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