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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  23/11/2017
Data da última atualização:  04/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LAZZAROTTO, S. R. da S.; BET, C. D.; HORNUNG, P. S.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E.
Afiliação:  Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Doutoranda da UEPG; Camila Delinski Bet, UEPG; Polyanna Silveira Hornung, UFPR; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Egon Schnitzler, UEPG.
Título:  Induced effects by oxidation with potassium permanganate on the thermal, morphological, colorimetric and pasting properties of corn starch.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Ukrainian Food Journal, v. 6, n. 2, p. 197-210, 2017.
DOI:  10.24263/2304- 974X-2017-6-2-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Introduction. Native starches are the most consumed polysaccharides in human diet. They are used in several industries as food, textile, pharmaceutic, etc. However due to some limitations starches should be modified chemically. Materials and methods. Corn starch modified with standard solutions of potassium permanganate (KMnO4) was analysed by simultaneous thermogravimetry-differential thermal analysis, differential scanning calorimetry, rapid viscoamylographic analysis, field emission gun-scanning electron microscopy/energy dispersive spectroscopy, X-ray powder diffraction and colorimetric analysis. Results and discussion. Corn starch was oxidised with KMnO4 at different concentrations (0.01; 0.02 and 0.05 mol L-1) at pH = 6.0 for 1 hour. (0.01; 0.02 and 0.05 mol L-1), pH = 6.0 for 1 hour. After filtered, washed and dried at 40 oC by 24 hours, the properties of the samples were investigated. Thermogravimetric curves showed an endothermic peak attributed to evaporation of water and two exothermic peaks, which refer to the decomposition and oxidation of organic matter until the formation of ash. A period of stability was observed, which decrease after modification. The gelatinisation of oxidised starch occurred at higher peak temperatures and also required higher gelatinisation enthalpy. The viscosity of the samples was significantly reduced and the relative crystallinity increased in proportion to the oxidant concentration used. Manganese and potassium content increased with... Mostrar Tudo
Thesagro:  Amido; Milho; Oxidação; Permanganato de potássio.
Thesaurus Nal:  Corn starch; Oxidation; Potassium permanganate.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/167360/1/2017-MarceloL-UFJ-Induced.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF56103 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  27/02/1996
Data da última atualização:  16/08/2013
Autoria:  ARAGAO, W. M.; ALMEIDA, S. A.; SOBRAL, L. F.
Afiliação:  WILSON MENEZES ARAGAO; SILVIO ARAGAO ALMEIDA; LAFAYETTE FRANCO SOBRAL, CPATC.
Título:  Avaliação de espécies do gênero brachiaria em solo do tipo vermelho na região de Nossa Senhora do Socorro, Sergipe.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  Aracaju: EMBRAPA-UEPAE de Aracaju, 1983.
Páginas:  6 p.
Série:  (EMBRAPA-UEPAE Aracaju. Pesquisa em Andamento, 18).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Avaliação; Brasil; Nossa Senhora do Socorro; Pastagens; Sergipe; Solo vermelho.
Thesagro:  Brachiaria; Solo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/87917/1/CPATC-PESQ.-AND.-18-83.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC3194 - 1UMTFL - PPFL0457FL0457
CPATC23333 - 1UMTFL - DD
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