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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  12/03/2015
Data da última atualização:  12/03/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CASTRO, C. M.; REISSER JUNIOR, C.; PEREIRA, A. da S.; ROHR, A.
Afiliação:  CAROLINE MARQUES CASTRO, CPACT; CARLOS REISSER JUNIOR, CPACT; ARIONE DA SILVA PEREIRA, CPACT; Angela Rohr, UFPEL.
Título:  Potato Germplasm Enhancement for Drought Tolerance at Embrapa-Brazil.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  American Journal Potato Research, v. 91, p. 41, 2014.
Idioma:  Português
Thesagro:  Batata.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/120223/1/Reisser-Am.-Jou-Pot.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT18181 - 1UPCRA - DD003142014.00314
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  14/01/1997
Data da última atualização:  03/09/2019
Autoria:  SANZONOWICZ, C.; SMYTH, T. J.
Afiliação:  CLAUDIO SANZONOWICZ, CPAC; Thomas Jot Smyth, NC State Univeristy - NCSU/Soil Science Departament.
Título:  Effect of hydrogen on soybean root growth in a subsurface solution.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 30, n. 2, p. 255-261, fev. 1995.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Efeito do hidrogênio na solução subsuperficial no crescimento de raízes de soja.
Conteúdo:  A vertical split-root technique was used to evaluate the effects of pH levels in a subsurface solution compartment on root development of soybean (Glycine max (L.)Merr.). The surface root compartment (12cm) was filled with limed and fertilized soil. Treatments in the solution compartment were seven pH levels (3.7, 4.0, 4.3, 4.6, 4.9, 5.2, and 5.5) with 2uM Ca, 18uMB, and 0.5uMZn. Even when root growth in the subsurface solution compartment was restricted by pH, there were no differences in aboveground dry matter production. The number of other roots extending from the soil into the solution compartment increased with time and, at day 12 decreased by 13.3 roots/ot with each unit increase in solution pH. Final main root length increased 26.6 cm/plant with each unit increase in solution pH, while lateral root length increased exponentially. Low pH (<4.3) inhibited lateral roots formation on main roots, and increased the number of othe roots. At higher pH values the average length oflaterals and number of other roots increased. At pH 3.7 other roots accounted for 88.3% of the total root length (TRL), main roots accounted for 11.7% and lateral roots were not present. At pH5.5 TRL was comprised by 15.1% from other roots, 54.9% from main roots, and 30.0% from lateral roots. Low pH reduced the length of laterals more than main roots.
Palavras-Chave:  Acidez subsurperficial; Comprimento radicular; Lateral roots; Main root; Raiz principal; Raizes laterais; Root lenght; Subsurface acidity.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/19385/1/pab14_fev_95.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE19385 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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