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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  10/12/2015
Data da última atualização:  26/05/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LEITÃO, R. P.; LEAL, C. G.; ZUANON, J.; POMPEU, P. S.; MOUILLOT, D.; BARLOW, J.; HUGHES, R. M.; KAUFMANN, P. R.; VILLÉGER, S.; KASPER, D.; FERREIRA, J.; ROSSETTI, F.; FERRAZ, S.; THOMSON, J.; MAC NALLY, R.; GARDNER, T.
Afiliação:  Rafael Pereira Leitao, INPA / Université de Montpellier; Cecilia Gontijo LEAL, UFLA / Lancaster University; Jansen ZUANON, INPA; Paulo Santos POMPEU, UFLA; David MOUILLOT, Université de Montpellier / James Cook University; Jos BARLOW, Lancaster University / MPEG; Robert M. HUGHES, Oregon State University; Philip R. KAUFMANN, US Environmental Protection Agency; SÉbastien VILLÉGER, Université de Montpellier; Daniele KASPER, INPA; JOICE NUNES FERREIRA, CPATU; Felipe ROSSETTI, USP; Silvio FERRAZ, USP; Jim THOMSON, University of Canberra; Ralph MAC NALLY, University of Canberra; Toby GARDNER, Stockholm Environment Institute.
Título:  Disentangling the multiple effects of land use on fish assemblages in Amazon streams.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS FOR CONSERVATION BIOLOGY, 27.; EUROPEAN CONGRESS FOR CONSERVATION BIOLOGY, 4., 2015, Montpellier. Mission biodiversity: choosing new paths for conservation: abstract book. [S.l.]: Society for Conservation Biology, 2015.
Páginas:  p. 390-391.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Peixe; Rio; Uso da Terra.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/135397/1/p390.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU51860 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com cnpae.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia; Embrapa Florestas; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  06/10/2021
Data da última atualização:  10/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  PELÁEZ, R. D. R.; WISCHRAL, D.; MENDES, T. D.; PACHECO, T. F.; URBEN, A. F.; HELM, C. V.; MENDONCA, S.; BALAN, V.; SIQUEIRA, F. G. de.
Afiliação:  RUBÉN DARÍO ROMERO PELÁEZ, UFT; DAIANA WISCHRAL; THAIS DEMARCHI MENDES, CNPAE; THALYTA FRAGA PACHECO, CNPAE; ARAILDE FONTES URBEN, Cenargen; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; SIMONE MENDONCA, CNPAE; VENKATESH BALAN, University of Houston, United States; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE.
Título:  Co-culturing of micro- and macro-fungi for producing highly active enzyme cocktail for producing biofuels.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Bioresource Technology Reports, v. 16, 100833, Dec. 2021. 8 p.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.biteb.2021.100833
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Mesocarp fiber (MF) and oil palm decanter cake (OPDC) are inexpensive substrates from oil palm refineries with potential to reduce fungal enzyme costs. This work demonstrated the producing enzymes method from mono- and co-cultures of micro- and macro-fungi cultured in MF or OPDC. Macrofungal species evaluated include Panus lecomtei, Trametes versicolor, Schizophyllum commune, Coprinus sp., Chrysosporium lucknowense, and Laetisaria arvalis. Secreted enzyme activities from individually cultured macrofungal strains were compared with Trichoderma reesei enzymes. Fungi co-culturing were evaluated in plates and submerged fermentation. Enzyme cocktail produced by co-culturing T. reesei and P. lecomtei exhibited higher laccase, peroxidases, hemicellulase and cellulase activities. Pretreated sugarcane bagasse (PSB) saccharification, with co-cultured enzyme cocktail, produced 12.3 g.L?1 of glucose, which was 44.7% higher when compared with T. reesei that produced 8.5 g.L?1. This work is the first to report co-culturing fungi to produce superior enzymes cocktail from OPDC that will benefit future lignocellulosic biorefinery.
Palavras-Chave:  Biomass saccharification; Co-cultures; Oil palm decanter cake; Panus lecomtei; T reesei.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN38634 - 1UPCAP - DD
CNPAE3964 - 1UPCAP - DD
CNPF57849 - 1UPCAP - DD
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