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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSIMAO, J. B. P. Mitigacao da fitotoxidez de metais pesados no solo, atraves do uso de materiais organicos e inorganicos. Lavras: UFLA, 1999. 135p. Tese Doutorado.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSIMAO, J. B. P.; SIQEUIRA, J. O. Solos contaminados por metais pesados: caracteristicas, implicacoes e remediacao. Informe Agropecuario, Belo Horizonte, v. 22, n. 210, p. 18-26, maio/jun. 2001

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSIMAO, J. B. P.; SIQUEIRA, J. O. Solos contaminados por metais pesados: caracteristicas, implicacoes e remediacao. Informe Agropecuario, Belo Horizonte, v.22, n.210, p.18-26, mai./jun.2001.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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4.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, D. P.; FIEDLER, N. C.; LIMA, J. S. de S.; BAUER, M. de O.; REZENDE, A. V.; MISSIAGGIA, A. A.; SIMÃO, J. B. P. Lateral stability limits of farm tractors for forest plantations in steep areas. Scientia Forestalis, Piracicaba, v. 39, n. 92, p. 433-439, dez. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, I. I.; ARAUJO, E. da S.; JAEGGI, M. E. P. C.; SIMÃO, J. B. P.; ROUWS, J. R. C.; SOUZA, M. N. Effect of Afforestation of Arabica coffee on the physical and sensorial quality of the bean. Journal of Experimental Agriculture International, v. 42, n. 7, p. 133-143, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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6.Imagem marcado/desmarcadoPELUZIO, T. M. de O.; SANTOS, A. R. dos; FIEDLER, N. C.; BAUER, M. de O.; GARCIA, G. de O.; SIMÃO, J. B. P.; PELUZIO, J. B. E. Comparação fotointerpretativa entre aerofoto e imagem de satélite. Ciência Florestal, Santa Maria, RS, v. 23, n. 2, p. 537-544, abr./jun. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, I. I. de M.; SOUZA, M. N.; JAEGGI, M. E. P. da C.; AZEVEDO, M. dos S. F. R. de; SIMÃO, J. B. P.; ROUWS, J. R. C.; ARAUJO, E. da S. Arborização de cafezais: diversificação do sistema e melhoria da qualidade de bebida. In: RANGEL, O. J. P.; BERILLI, A. P. C. B.; OLIVERIA, A. de F. M. de.; ALVES, D. I.; ALVES, J. de A.; FERRARI, J. L.; SOUZA, M. N.; MOULIN, M. M.; MENDONÇA, P. P. Tópicos em Agroecologia. Alegre: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Espírito Santo, 2020. v. 2 p.85-100

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. C. DA; CASTRO, E. DA S. G. DE; BARRETO, J. DO N.; MARTINS, P. V. DE O.; SILVA, G. L. DA; SILVA, R. F. DA; SANTOS, D. G. DOS; FREITAS-SILVA, O.; SIMÃO, J. B. P.; SILVA JUNIOR, A. I. DA; PEREIRA NETTO, A. D. Ochratoxin a levels in fermented specialty coffees from Caparaó, Brazil: Is it a cause of concern for coffee drinkers? Food Additives & Contaminants: Part A, ago., 2021. 11 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. C. Da; CASTRO, E. da S. G. de; BARRETO, J. do N.; MARTINS, P. V. de O.; SILVA, G. L. da; SILVA, R. F. da; SANTOS, D. G. dos; FREITAS-SILVA, O.; SIMÃO, J. B. P.; SILVA JUNIOR, A. I. da S.; PEREIRA NETTO, A. D. Evaluation of ochratoxin A in specialty fermented coffees produced in Pedra Menina, Caparaó region (MG and ES), Brazil. In: REUNIÃO ANUAL DA SBQ, 45., 2022, Maceió. Química para o desenvolvimento sustentável e soberano: anais. Maceió: Aptor Software, 2022. p. 157.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  16/11/2020
Data da última atualização:  16/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  SOUZA, I. I.; ARAUJO, E. da S.; JAEGGI, M. E. P. C.; SIMÃO, J. B. P.; ROUWS, J. R. C.; SOUZA, M. N.
Afiliação:  I. I. de M. Souza1, IF, Alegre, ES; EDNALDO DA SILVA ARAUJO, CNPAB; M. E. P. C. Jaeggi, UENF; J. B. P. Simão, IF, Alegre, ES; JANAINA RIBEIRO COSTA ROUWS, CNPAB; M. N. Souza, IF, Alegre, ES.
Título:  Effect of Afforestation of Arabica coffee on the physical and sensorial quality of the bean.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Experimental Agriculture International, v. 42, n. 7, p. 133-143, 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Brazil is a world leader in coffee production, however, the quality of the grain differs between the different production systems, which influences the price paid for the product in the national and international market. Aims: Therefore, the objective of this study was to assess the influence of Arabica coffee afforestation on the physical and sensorial quality of the bean. Methodology: The study was carried out in the Caparaó region, which involves part of the Espírito Santo state region and another part of the Minas Gerais state, properties with of coffee. Catuaí vermelho IAC-44 was cultivated in two different situations: a plot of land on the full sole and another of wooded land. In each property, two samples were collected, one per area, representing the coffee in full sun and the other the wooded coffee, and in one of the properties samples were collected in two different areas of wooded coffee. Thus, in total, nine samples of crops in full sun and 10 of forest crops with different species were used, such as cedar, eucalyptus, palm heart, polyculture (characterized by shading with species of fruit and wood) and bananas. The samples consisted of seven liters of cherry coffee, selectively harvested, in the middle third of 20 randomly chosen plants. Results: The results showed that the quality of the coffee, physical and sensorial, is influenced by the cultivation system (wooded and in full sun), the degree of influence depends on the type of companion plant. Conclusion: S... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Drink quality; Family farming.
Thesaurus NAL:  Agroecology; Coffee beans; Family farms.
Categoria do assunto:  B Sociologia Rural
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB41503 - 1UPCAP - DD
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