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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  27/10/2020
Data da última atualização:  17/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BRASIL, E. C.; DANTAS, R. C. R.; SILVA JÚNIOR, M. L. da; FREITAS, L. de S.
Afiliação:  EDILSON CARVALHO BRASIL, CPATU; RUBIA CARLA RIBEIRO DANTAS, UFRA; MÁRIO LOPES DA SILVA JÚNIOR, UFRA; LUIS DE SOUZA FREITAS, UFRA.
Título:  Changes in carbon stocks and chemical attributes of an oxisol as a result of adoption period of no-tillage system in the brazilian Eastern Amazon.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Studies, v. 8, n. 3, p. 106-124, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.5296/jas.v8i3.15988
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The conversion of forest areas to grain cropping has promoted a decrease in soil organic matter stocks in the Amazon. This processis most striking when the conventional cultivation system is used. In order to evaluate the changes in soil carbon and nutrient stocks resulting from the time of adoption of the no tillage system in a dystrophic Yellow Oxisolof the Brazilian Amazon biome, a study was conducted in a grain producingarea in the northeastern of Pará, Brazil.The treatmentscorresponded to the following systems: CT6-conventional tillage system with six years of implementation; No-tillage system with 3 (NT3), 4 (NT4) and 7 (NT7) years of implementation. All systems were always cultivated in corn / soybean rotation. Deformed and non-deformed soil samples were collected on a the 2013 crop year at 0-10, 10-20 and 20-40 cm depths. Stocks of carbon (SC) and phosphorus (P), potassium (K), calcium (Ca) and magnesium (Mg) were calculated by using the equivalent soil mass methodology. Regardless of depth, theNTshowed higher SCvalues than the CT. The adoption of NTshowed a tendency of increasing SCof the soil over time. Such increases were up to 36% of the NT7 compared to theCT6. In NT7, the stocks of K, Ca and Mg were higher in relation to PC6. The EC correlated positively with the stocks of K, Ca and Mg in the areas under NT, regardless of the time of system adoption, up to 40 cm deep, indicating improvementsin the soil fertility.
Palavras-Chave:  Anoxisol.
Thesagro:  Absorção de Nutrientes; Fertilidade do Solo; Matéria Orgânica; Plantio Direto; Solo.
Thesaurus Nal:  No-tillage; Organic matter; Soil fertility; Soil nutrients.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU56584 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  15/10/2012
Data da última atualização:  09/11/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, L. A. de; SILVEIRA, S. M. da; KIMURA, M.; SANTOS, V. da S.; JESUS, J. L. de; FIUZA, A. U. R.; CARVALHO, J. L. V. de.
Afiliação:  LUCIANA ALVES DE OLIVEIRA, CNPMF; SORAIA MACHADO DA SILVEIRA, FAMAM; MIEKO KIMURA, UNESP; VANDERLEI DA SILVA SANTOS, CNPMF; JACIENE LOPES DE JESUS, CNPMF; ANTONIO UILIAN REBOUÇAS FIUZA, UFRB; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Evaluation of carotenoid and cyanogen content of cassava chip flour.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012. 1 CD-ROM. IUFoST 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Large genetic variation in carotenoid content has been reported to roots of cassava genotypes.Moreover, these pigments have to withstand different processing methods before cassava is consumed.
Palavras-Chave:  Carotenoid; Cianogênio.
Thesagro:  Carotenóide; Mandioca.
Thesaurus NAL:  cassava.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/69795/1/Evaluation-of-carotenoid-and-cyanogen-content-of-cassava-chip-flour.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/67904/1/2012-129.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF28964 - 1UPCRA - PP
CTAA11564 - 1UPCRA - PP2012/1292012.00129
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