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Registros recuperados : 30 | |
5. | | MENDONÇA, G. de; OSÓRIO, J. C. da S.; OSÓRIO, M. T. M.; SILVEIRA, I. D. B.; GONÇALVES, M.; ROCHA, A. Época de nascimento sobre a composição regional e tecidual da carcaça de cordeiros da raça Texel. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 37, n. 6, p. 1072-1078, jun., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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6. | | RODRIGUES, P. F.; MENEZES, L. de M.; SILVEIRA, I. D. B; SUÑÉ, R. W.; CARDOSO, F. F. Correlation between beef cows milk production and composition. In: REUNIÓN DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 22., 2011, Montevideo, Uruguay. Memorias... Montevideo: Asociación Uruguaya de Producción Animal, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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7. | | MAGALHÃES, C. B.; SUÑÉ, R. W.; MINHO, A. P.; DOMINGUES, R.; GASPAR, E. B.; AZEVEDO, P.; SILVEIRA, I. D. B. Desempenho de bezerros leiteiros submetidos a dois métodos de aleitamento artificial. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 13.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 14., 2015, Porto Alegre. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 184.). Editores Técnicos: Paulo do Carmo Martins, Gilberto Antônio Piccinini, Ernesto Ênio Budke Krug, Marne Sidney de Paula Moreira, Carlos Eugênio Martins, Oreno Ardêmio Heineck, Marcelo Henrique Otenio, Leonardo Dornelles de Dorneles,... Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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8. | | RODRIGUES, P. F.; MENEZES, L. de M.; AZAMBUJA, R. C. C. de; SILVEIRA, I. D. B. da; CARDOSO, F. F. Parâmetros da curva de lactação de vacas de corte de diferentes genótipos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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9. | | RODRIGUES, P. R.; MENEZES, L. de M.; SILVEIRA, I. D. B.; SUÑÉ, R. W.; CARDOSO, F. F. Milk chemical composition of beef cows from different genotypes raised in extensive system. In: REUNIÓN DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 22., 2011, Montevideo, Uruguay. Memorias... Montevideo: Asociación Uruguaya de Producción Animal, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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10. | | RODRIGUES, P. F.; MENEZES, L. M.; AZAMBUJA, R. C. C.; SUÑÉ, R. W.; SILVEIRA, I. D. B.; CARDOSO, F. F. Milk yield and composition from Angus and Angus-cross beef cows raised in southern Brazil. Journal of Animal Science, Champaign, v. 92, n. 6, p. 2668-2676, June 2014. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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11. | | MENEZES, L. M.; RODRIGUES, P. F.; AZAMBUJA, R. C. C.; MENDONÇA, F. S.; SILVEIRA, I. D. B.; CARDOSO, F. F. Productive and reproductive performance of beef cows according to the order of calving and breed of mated sire. In: JORNADA [DO] NÚCLEO DE ESTUDOS EM SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE BOVINOS DE CORTE E CADEIA PRODUTIVA, 8.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE BOVINOS DE CORTE E CADEIA PRODUTIVA, 1., 2013, Porto Alegre. A vez da inovação na pecuária de corte: livro de resumos. Porto Alegre: NESPRO-UFRGS: SENAR, 2013. p. 37. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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12. | | MENDONÇA, F. S.; VAZ, R. Z.; VAZ, F. N.; LEAL, W. S.; SILVEIRA, I. D. B.; RESTLE, J.; BOLIGON, A. A.; CARDOSO, F. F. Causes of bruising in carcasses of beef cattle during farm, transport, and slaughterhouse handling in Brazil. Animal Science Journal, v. 90, n. 2, p. 288-296, Feb. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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13. | | MENDONÇA, F. S.; MENEZES, L. M.; TEIXEIRA, B. B. M.; AZAMBUJA, R. C. de C.; FARACO, P. R.; SILVEIRA, I. D. B.; CARDOSO, F. F. Comportamento materno de vacas de corte criadas no sul do Brasil. CONGRESSO BRASILEIRO DE MEDICINA VETERINÁRIA, 41.; CONGRESSO DE MEDICINA VETERINÁRIA MILITAR, 14.; CONGRESSO DE AQUICULTURA, 10.; ENCONTRO DE SAÚDE PÚBLICA DO CONESUL, 2; FEIRA DE PRODUTOS E SERVIÇOS, 17., 2014, Gramado. Um mundo, uma saúde: anais. Porto Alegre: Sociedade de Veterinária do Rio Grande do Sul, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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14. | | MOURA, S. V. de; SILVEIRA, I. D. B.; FERREIRA, O. G. L; MENDONÇA, F. S.; MOREIRA, S. M.; RESTLE, J.; GARCIA, J. A. B.; VAZ, R. Z. Lairage periods on temperament score and meat quality of beef cattle. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02349, 2021. Título em português: Tempos de descanso pré-abate no escore de temperamento e na qualidade da carne de bovinos de corte. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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15. | | COSTA, R. F. da; TEIXEIRA, B. B. M.; OLIVEIRA, M. M.; SILVEIRA, I. D. B.; NALERIO, E. S.; CARDOSO, F. F. Influência da composição genética e do sistema de terminação em características da carne de novilhos do sul do Brasil. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 9., 2012, João Pessoa. Anais... João Pessoa: SBMA, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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16. | | AZAMBUJA, R. C. de C. de; MENDONÇA, F. S.; MENEZES, L. de M.; RODRIGUES, P. F.; CARDOSO, F. F.; SILVEIRA, I. D. B. Fertilidade real de vacas de corte de diferentes composições raciais criadas no sul do Brasil. In: SALÃO INTERNACIONAL DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 4., 2012. Bagé. Compartilhe saberes, vivencie experiências e almeje sustentabilidade: anais. Bagé: Unipampa, 2012. SIEPE. Online. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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17. | | MENEZES, L. de M.; MENDONÇA, F. S.; TEIXEIRA, B. B. M.; YOKOO, M. J. I.; CARDOSO, F. F.; SILVEIRA, I. D. B. Avaliação do temperamento de terneiros Brangus de diferentes graus de sangue. In: SALÃO INTERNACIONAL DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 4., 2012. Bagé. Compartilhe saberes, vivencie experiências e almeje sustentabilidade: anais. Bagé: Unipampa, 2012. SIEPE. Online. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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18. | | SOLLERO, B. P.; CARDOSO, F. F.; SILVEIRA, I. D. B.; LEAL, J. J. B.; CARDOSO, L. L.; NUNES, M. H. G. Avaliação de carcaças. Brangus Repórter, Porto Alegre, ano 2, n. 15, p. 46, jul. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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19. | | COSTA, R. F.; AZAMBUJA, R. C. de C.; RODRIGUES, P. F.; MENEZES, L. de M.; LUZ, G. B.; REIMANN, F. A.; SILVEIRA, I. D. B.; CARDOSO, F. F. Concentrações séricas de beta-hidróxibutirato no pós-parto recente de vacas de corte de diferentes genótipos criadas no Sul do Brasil. In: SEMINÁRIO INTERINSTITUCIONAL DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 18.; MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 16,; MOSTRA DE EXTENSÃO, 11., 2013, Cruz Alta. Ciência, conhecimento e sociedade de risco: anais. Cruz Alta: Unicruz, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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20. | | COSTA, R. F. da; RODRIGUES, P. F.; AZAMBUJA, R. C. C.; MENDONÇA, F. S.; CARDOSO, F. F.; SILVEIRA, I. D. B. Determinação dos constituintes do leite de vacas de corte de acordo com o período de lactação. In: SALÃO INTERNACIONAL DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 4., 2012. Bagé. Compartilhe saberes, vivencie experiências e almeje sustentabilidade: anais. Bagé: Unipampa, 2012. SIEPE. Online. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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Registros recuperados : 30 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
30/11/2011 |
Data da última atualização: |
15/02/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
RODRIGUES, P. R.; MENEZES, L. de M.; SILVEIRA, I. D. B.; SUÑÉ, R. W.; CARDOSO, F. F. |
Afiliação: |
RENATA WOLF SUÑÉ MARTINS DA SILVA, CPPSUL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL. |
Título: |
Milk chemical composition of beef cows from different genotypes raised in extensive system. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÓN DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 22., 2011, Montevideo, Uruguay. Memorias... Montevideo: Asociación Uruguaya de Producción Animal, 2011. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Among the environmental factors that contribute to calf growth during the pre-weaning period, the most important is the milk provide by its dam. In this sense, not only the amount but also its constituents are important because they must meet the calves nutritional requirements at this developmental stage. The aim of this study was to evaluate the milk chemical composition from different genotype beef cows machine milked in three lactation periods (early, middle and end). The study included 66 cows of the following genotypes: Angus cows (ANAN), Angus x Caracu (ANCR), Angus x Hereford (ANHH) and Angus x Nellore (ANNE). Milk fat percentage was higher for ANCR and ANNE (3.78% and 3.79%, respectively), not differing between them. For protein, ANCR (3.16%) was superior to other genotypes, except ANNE (3.12%). The ANNE genotype had a lactose percentage of 4.77%, being higher than the other evaluated genotypes. Values for total solids of ANCR and ANNE (12.44% and 12.69%, respectively) were also higher than the other genotypes, again not differing between them. There was variation in the milk composition among the measured periods. Lactose percentage assessed during late lactation was lower than in the two earlier periods. For the milk fat percentage, there was an increase in late lactation compared to assessments in the earlier periods. The total solids and protein percentage increased concentrations from early to middle and from middle to late lactation periods. We conclude that the milk chemistry composition of beef cows is influenced by genotype the lactation period. MenosAmong the environmental factors that contribute to calf growth during the pre-weaning period, the most important is the milk provide by its dam. In this sense, not only the amount but also its constituents are important because they must meet the calves nutritional requirements at this developmental stage. The aim of this study was to evaluate the milk chemical composition from different genotype beef cows machine milked in three lactation periods (early, middle and end). The study included 66 cows of the following genotypes: Angus cows (ANAN), Angus x Caracu (ANCR), Angus x Hereford (ANHH) and Angus x Nellore (ANNE). Milk fat percentage was higher for ANCR and ANNE (3.78% and 3.79%, respectively), not differing between them. For protein, ANCR (3.16%) was superior to other genotypes, except ANNE (3.12%). The ANNE genotype had a lactose percentage of 4.77%, being higher than the other evaluated genotypes. Values for total solids of ANCR and ANNE (12.44% and 12.69%, respectively) were also higher than the other genotypes, again not differing between them. There was variation in the milk composition among the measured periods. Lactose percentage assessed during late lactation was lower than in the two earlier periods. For the milk fat percentage, there was an increase in late lactation compared to assessments in the earlier periods. The total solids and protein percentage increased concentrations from early to middle and from middle to late lactation periods. We conclude that t... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Leite Instável Não Ácido; LINA; Sistema de Criação extensivo. |
Thesagro: |
Composição Química; Gado de Corte; Leite. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/48601/1/K38.pdf
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Marc: |
LEADER 02441nam a2200241 a 4500 001 1907988 005 2012-02-15 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRODRIGUES, P. R. 245 $aMilk chemical composition of beef cows from different genotypes raised in extensive system.$h[electronic resource] 260 $aIn: REUNIÓN DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 22., 2011, Montevideo, Uruguay. Memorias... Montevideo: Asociación Uruguaya de Producción Animal$c2011 300 $c1 CD-ROM. 520 $aAmong the environmental factors that contribute to calf growth during the pre-weaning period, the most important is the milk provide by its dam. In this sense, not only the amount but also its constituents are important because they must meet the calves nutritional requirements at this developmental stage. The aim of this study was to evaluate the milk chemical composition from different genotype beef cows machine milked in three lactation periods (early, middle and end). The study included 66 cows of the following genotypes: Angus cows (ANAN), Angus x Caracu (ANCR), Angus x Hereford (ANHH) and Angus x Nellore (ANNE). Milk fat percentage was higher for ANCR and ANNE (3.78% and 3.79%, respectively), not differing between them. For protein, ANCR (3.16%) was superior to other genotypes, except ANNE (3.12%). The ANNE genotype had a lactose percentage of 4.77%, being higher than the other evaluated genotypes. Values for total solids of ANCR and ANNE (12.44% and 12.69%, respectively) were also higher than the other genotypes, again not differing between them. There was variation in the milk composition among the measured periods. Lactose percentage assessed during late lactation was lower than in the two earlier periods. For the milk fat percentage, there was an increase in late lactation compared to assessments in the earlier periods. The total solids and protein percentage increased concentrations from early to middle and from middle to late lactation periods. We conclude that the milk chemistry composition of beef cows is influenced by genotype the lactation period. 650 $aComposição Química 650 $aGado de Corte 650 $aLeite 653 $aLeite Instável Não Ácido 653 $aLINA 653 $aSistema de Criação extensivo 700 1 $aMENEZES, L. de M. 700 1 $aSILVEIRA, I. D. B. 700 1 $aSUÑÉ, R. W. 700 1 $aCARDOSO, F. F.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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