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Registros recuperados : 30 | |
5. | | MENDONÇA, G. de; OSÓRIO, J. C. da S.; OSÓRIO, M. T. M.; SILVEIRA, I. D. B.; GONÇALVES, M.; ROCHA, A. Época de nascimento sobre a composição regional e tecidual da carcaça de cordeiros da raça Texel. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 37, n. 6, p. 1072-1078, jun., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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6. | | RODRIGUES, P. F.; MENEZES, L. de M.; SILVEIRA, I. D. B; SUÑÉ, R. W.; CARDOSO, F. F. Correlation between beef cows milk production and composition. In: REUNIÓN DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 22., 2011, Montevideo, Uruguay. Memorias... Montevideo: Asociación Uruguaya de Producción Animal, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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7. | | MAGALHÃES, C. B.; SUÑÉ, R. W.; MINHO, A. P.; DOMINGUES, R.; GASPAR, E. B.; AZEVEDO, P.; SILVEIRA, I. D. B. Desempenho de bezerros leiteiros submetidos a dois métodos de aleitamento artificial. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 13.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 14., 2015, Porto Alegre. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 184.). Editores Técnicos: Paulo do Carmo Martins, Gilberto Antônio Piccinini, Ernesto Ênio Budke Krug, Marne Sidney de Paula Moreira, Carlos Eugênio Martins, Oreno Ardêmio Heineck, Marcelo Henrique Otenio, Leonardo Dornelles de Dorneles,... Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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8. | | RODRIGUES, P. R.; MENEZES, L. de M.; SILVEIRA, I. D. B.; SUÑÉ, R. W.; CARDOSO, F. F. Milk chemical composition of beef cows from different genotypes raised in extensive system. In: REUNIÓN DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 22., 2011, Montevideo, Uruguay. Memorias... Montevideo: Asociación Uruguaya de Producción Animal, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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9. | | RODRIGUES, P. F.; MENEZES, L. M.; AZAMBUJA, R. C. C.; SUÑÉ, R. W.; SILVEIRA, I. D. B.; CARDOSO, F. F. Milk yield and composition from Angus and Angus-cross beef cows raised in southern Brazil. Journal of Animal Science, Champaign, v. 92, n. 6, p. 2668-2676, June 2014. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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10. | | RODRIGUES, P. F.; MENEZES, L. de M.; AZAMBUJA, R. C. C. de; SILVEIRA, I. D. B. da; CARDOSO, F. F. Parâmetros da curva de lactação de vacas de corte de diferentes genótipos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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11. | | MENEZES, L. M.; RODRIGUES, P. F.; AZAMBUJA, R. C. C.; MENDONÇA, F. S.; SILVEIRA, I. D. B.; CARDOSO, F. F. Productive and reproductive performance of beef cows according to the order of calving and breed of mated sire. In: JORNADA [DO] NÚCLEO DE ESTUDOS EM SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE BOVINOS DE CORTE E CADEIA PRODUTIVA, 8.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE BOVINOS DE CORTE E CADEIA PRODUTIVA, 1., 2013, Porto Alegre. A vez da inovação na pecuária de corte: livro de resumos. Porto Alegre: NESPRO-UFRGS: SENAR, 2013. p. 37. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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12. | | MENDONÇA, F. S.; VAZ, R. Z.; VAZ, F. N.; LEAL, W. S.; SILVEIRA, I. D. B.; RESTLE, J.; BOLIGON, A. A.; CARDOSO, F. F. Causes of bruising in carcasses of beef cattle during farm, transport, and slaughterhouse handling in Brazil. Animal Science Journal, v. 90, n. 2, p. 288-296, Feb. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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13. | | MENDONÇA, F. S.; MENEZES, L. M.; TEIXEIRA, B. B. M.; AZAMBUJA, R. C. de C.; FARACO, P. R.; SILVEIRA, I. D. B.; CARDOSO, F. F. Comportamento materno de vacas de corte criadas no sul do Brasil. CONGRESSO BRASILEIRO DE MEDICINA VETERINÁRIA, 41.; CONGRESSO DE MEDICINA VETERINÁRIA MILITAR, 14.; CONGRESSO DE AQUICULTURA, 10.; ENCONTRO DE SAÚDE PÚBLICA DO CONESUL, 2; FEIRA DE PRODUTOS E SERVIÇOS, 17., 2014, Gramado. Um mundo, uma saúde: anais. Porto Alegre: Sociedade de Veterinária do Rio Grande do Sul, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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14. | | CARDOSO, L. L.; LEAL, J. J. B.; NUNES, M. H. G.; TEIXEIRA, B. B. M.; SOLLERO, B. P.; SILVEIRA, I. D. B.; CARDOSO, F. F. Sire breed effect on carcass and temperament traits. Semina: Ciências Agrárias, v. 39, n. 6, p. 2717-2726, nov./dez. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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15. | | MENEZES, L. de M.; MENDONÇA, F. S.; TEIXEIRA, B. B. M.; YOKOO, M. J. I.; CARDOSO, F. F.; SILVEIRA, I. D. B. Avaliação do temperamento de terneiros Brangus de diferentes graus de sangue. In: SALÃO INTERNACIONAL DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 4., 2012. Bagé. Compartilhe saberes, vivencie experiências e almeje sustentabilidade: anais. Bagé: Unipampa, 2012. SIEPE. Online. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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16. | | SOLLERO, B. P.; CARDOSO, F. F.; SILVEIRA, I. D. B.; LEAL, J. J. B.; CARDOSO, L. L.; NUNES, M. H. G. Avaliação de carcaças. Brangus Repórter, Porto Alegre, ano 2, n. 15, p. 46, jul. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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17. | | MOURA, S. V. de; SILVEIRA, I. D. B.; FERREIRA, O. G. L; MENDONÇA, F. S.; MOREIRA, S. M.; RESTLE, J.; GARCIA, J. A. B.; VAZ, R. Z. Lairage periods on temperament score and meat quality of beef cattle. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02349, 2021. Título em português: Tempos de descanso pré-abate no escore de temperamento e na qualidade da carne de bovinos de corte. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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18. | | COSTA, R. F. da; TEIXEIRA, B. B. M.; OLIVEIRA, M. M.; SILVEIRA, I. D. B.; NALERIO, E. S.; CARDOSO, F. F. Influência da composição genética e do sistema de terminação em características da carne de novilhos do sul do Brasil. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 9., 2012, João Pessoa. Anais... João Pessoa: SBMA, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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19. | | COSTA, R. F.; AZAMBUJA, R. C. de C.; RODRIGUES, P. F.; MENEZES, L. de M.; LUZ, G. B.; REIMANN, F. A.; SILVEIRA, I. D. B.; CARDOSO, F. F. Concentrações séricas de beta-hidróxibutirato no pós-parto recente de vacas de corte de diferentes genótipos criadas no Sul do Brasil. In: SEMINÁRIO INTERINSTITUCIONAL DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 18.; MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 16,; MOSTRA DE EXTENSÃO, 11., 2013, Cruz Alta. Ciência, conhecimento e sociedade de risco: anais. Cruz Alta: Unicruz, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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20. | | AZAMBUJA, R. C. de C. de; MENDONÇA, F. S.; MENEZES, L. de M.; RODRIGUES, P. F.; CARDOSO, F. F.; SILVEIRA, I. D. B. Fertilidade real de vacas de corte de diferentes composições raciais criadas no sul do Brasil. In: SALÃO INTERNACIONAL DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 4., 2012. Bagé. Compartilhe saberes, vivencie experiências e almeje sustentabilidade: anais. Bagé: Unipampa, 2012. SIEPE. Online. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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Registros recuperados : 30 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sul. Para informações adicionais entre em contato com cppsul.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
03/01/2020 |
Data da última atualização: |
03/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MENDONÇA, F. S.; VAZ, R. Z.; VAZ, F. N.; LEAL, W. S.; SILVEIRA, I. D. B.; RESTLE, J.; BOLIGON, A. A.; CARDOSO, F. F. |
Afiliação: |
Fábio S. Mendonça, UFPEL; Ricardo Z. Vaz, UFPEL; Fabiano N. Vaz, UFSM; Willian S. Leal, UFPEL; Isabella D. B. Silveira, UFPEL; João Restle, UFG; Arione A. Boligon, UFPEL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL. |
Título: |
Causes of bruising in carcasses of beef cattle during farm, transport, and slaughterhouse handling in Brazil. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Animal Science Journal, v. 90, n. 2, p. 288-296, Feb. 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to assess preslaughter factors responsible for the occurrence of bruises to front, rib, loin, hip, and round sites of cattle carcasses. Data from the slaughter of 148 loads of cattle were assessed, totaling 4,611 carcasses. Evaluated bruising factor variables were animal gender, journey distance (km), vehicle type (m²), journey time (hours), load density (kg/m2), handling and facilities conditions (optimal, acceptable, and unacceptable), and unloading waiting time (min). Gender had the strongest influence on carcass bruising, being the first variable to enter in the majority of models related to the carcass sites. Female carcasses displayed higher bruising in all sites. Densities above 401 kg/m² caused more bruising. With the exception of the loin, unacceptable, and acceptable conditions assigned to farm facilities and handling resulted in higher average bruising. Articulated vehicles with a greater load capacity were more likely to cause bruising. The effects of variables causing bruises act differently in the various carcass sites. In this sense, the results of this study suggested possible management practices for specific problems during the preslaughter period to minimize losses by bruising to different carcass sites. |
Thesagro: |
Abate; Bem-Estar; Carcaça; Gado de Corte; Manejo; Stress. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02034naa a2200277 a 4500 001 2118115 005 2020-01-03 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMENDONÇA, F. S. 245 $aCauses of bruising in carcasses of beef cattle during farm, transport, and slaughterhouse handling in Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThis study aimed to assess preslaughter factors responsible for the occurrence of bruises to front, rib, loin, hip, and round sites of cattle carcasses. Data from the slaughter of 148 loads of cattle were assessed, totaling 4,611 carcasses. Evaluated bruising factor variables were animal gender, journey distance (km), vehicle type (m²), journey time (hours), load density (kg/m2), handling and facilities conditions (optimal, acceptable, and unacceptable), and unloading waiting time (min). Gender had the strongest influence on carcass bruising, being the first variable to enter in the majority of models related to the carcass sites. Female carcasses displayed higher bruising in all sites. Densities above 401 kg/m² caused more bruising. With the exception of the loin, unacceptable, and acceptable conditions assigned to farm facilities and handling resulted in higher average bruising. Articulated vehicles with a greater load capacity were more likely to cause bruising. The effects of variables causing bruises act differently in the various carcass sites. In this sense, the results of this study suggested possible management practices for specific problems during the preslaughter period to minimize losses by bruising to different carcass sites. 650 $aAbate 650 $aBem-Estar 650 $aCarcaça 650 $aGado de Corte 650 $aManejo 650 $aStress 700 1 $aVAZ, R. Z. 700 1 $aVAZ, F. N. 700 1 $aLEAL, W. S. 700 1 $aSILVEIRA, I. D. B. 700 1 $aRESTLE, J. 700 1 $aBOLIGON, A. A. 700 1 $aCARDOSO, F. F. 773 $tAnimal Science Journal$gv. 90, n. 2, p. 288-296, Feb. 2019.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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