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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
23/04/2010 |
Data da última atualização: |
23/04/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
DAN, H. de A.; DAN, L. G. M.; BARROSO, A. L. de L.; FINOTTI, T. R.; GUADANIN, E. C.; ALONÇO, D. G.; OLIVEIRA JÚNIOR, R. S. de; PROCOPIO, S. de O.; OLIVEIRA NETO, A. M. de; GUERRA, N. |
Afiliação: |
HUGO DE ALMEIDA DAN, FESURV; LILIAN GOMES MORAES DAN, FESURV; ALBERTO LEÃO DE LEMOS BARROSO, FESURV; THIAGO REZENDE FINOTTI, FESURV; EMILENE CRISTINA GUADANIN, FESURV; DIEGO GONÇALVES ALONÇO, UEM; RUBEM SILVÉRIO DE OLIVEIRA JÚNIOR, UEM; SERGIO DE OLIVEIRA PROCOPIO, CPATC; ANTONIO MENDES DE OLIVEIRA NETO, UEM; NAIARA GUERRA, UEM. |
Título: |
Utilização de atrazine no controle de gramíneas. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO NACIONAL DE MILHO SAFRINHA, 10., 2009, Rio Verde . Anais... Rio Verde: FESURV, 2009. 624 p. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Capim Carrapicho; Capim Colchão; Gramínea. |
Thesaurus Nal: |
atrazine. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00785naa a2200265 a 4500 001 1697482 005 2010-04-23 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDAN, H. de A. 245 $aUtilização de atrazine no controle de gramíneas. 260 $c2009 650 $aatrazine 650 $aCapim Carrapicho 650 $aCapim Colchão 650 $aGramínea 700 1 $aDAN, L. G. M. 700 1 $aBARROSO, A. L. de L. 700 1 $aFINOTTI, T. R. 700 1 $aGUADANIN, E. C. 700 1 $aALONÇO, D. G. 700 1 $aOLIVEIRA JÚNIOR, R. S. de 700 1 $aPROCOPIO, S. de O. 700 1 $aOLIVEIRA NETO, A. M. de 700 1 $aGUERRA, N. 773 $tIn: SEMINÁRIO NACIONAL DE MILHO SAFRINHA, 10., 2009, Rio Verde . Anais... Rio Verde: FESURV, 2009. 624 p.
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Alimentos e Territórios. Para informações adicionais entre em contato com mara.petrocchi@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Alimentos e Territórios. |
Data corrente: |
12/12/2023 |
Data da última atualização: |
12/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SIQUEIRA, A. C. DE A.; LEITE, K. M.; BRAGA, A. R. C.; RIBEIRO, P. R. V.; ZOCOLO, G. J.; BRITO, E. S. de; SILVA JUNIOR, I. J. DA; SANT'ANA, H. B. DE. |
Afiliação: |
ANA CRISTINA DE ABREU SIQUEIRA, Universidade Federal do Ceará; KENNEDY MOREIRA LEITE, Universidade Federal do Ceará; ANNA RAFAELA CAVALCANTE BRAGA, Federal University of São Paulo; PAULO RICELI VASCONCELOS RIBEIRO, CNPAT; GUILHERME JULIAO ZOCOLO, CNPSO; EDY SOUSA DE BRITO, CNAT; IVANILDO JOSE DA SILVA JUNIOR, Universidade Federal do Ceará; HOSIBERTO BATISTA DE SANT’ANA, Universidade Federal do Ceará. |
Título: |
Aqueous two-phase anthocyanins partitioning from açai – laboratory scale-up. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Science and Technology, v. 58, p. 5269–5274, 2023. |
DOI: |
10.1111/ijfs.16633 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Acai, a fruit typical of Amazonia in Brazil, is consumed due to beneficial health effects. Aqueous two-phase systems (ATPS) based on ethanol (28% w/w) and ammonium sulfate (17.5% w/w) were employed in the partitioning of anthocyanins from acai. Experiments, applying 50 mL equilibrium cells and a 1-L glass vessel reactor, evaluated anthocyanin partition feasibility on a laboratory scale-up. The anthocyanin preferentially moved to the top (ethanol-rich phase) and sugars to the bottom (ammonium sulfate-rich phase). Scale-up effects were compared with the equilibrium cell experiments with anthocyanin extraction yielding more than 64% w/w, the yield of sugars in the bottom phase (>61% w/w) and removal of sugars (97%), showing the feasibility for the scale-up process. The anthocyanin profile from acai, ATPS partition on the bench scale and laboratory scale-up evaluated by UPLC-QTOF-MS identified cyanidin, peonidin and pelargonidin derivatives. |
Palavras-Chave: |
Cyanidin-3-rutinoside. |
Thesagro: |
Açaí; Euterpe Edulis. |
Thesaurus NAL: |
Ammonium sulfate; Ethanol. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
LEADER 01789naa a2200277 a 4500 001 2159559 005 2023-12-12 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1111/ijfs.16633$2DOI 100 1 $aSIQUEIRA, A. C. DE A. 245 $aAqueous two-phase anthocyanins partitioning from açai – laboratory scale-up.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aAcai, a fruit typical of Amazonia in Brazil, is consumed due to beneficial health effects. Aqueous two-phase systems (ATPS) based on ethanol (28% w/w) and ammonium sulfate (17.5% w/w) were employed in the partitioning of anthocyanins from acai. Experiments, applying 50 mL equilibrium cells and a 1-L glass vessel reactor, evaluated anthocyanin partition feasibility on a laboratory scale-up. The anthocyanin preferentially moved to the top (ethanol-rich phase) and sugars to the bottom (ammonium sulfate-rich phase). Scale-up effects were compared with the equilibrium cell experiments with anthocyanin extraction yielding more than 64% w/w, the yield of sugars in the bottom phase (>61% w/w) and removal of sugars (97%), showing the feasibility for the scale-up process. The anthocyanin profile from acai, ATPS partition on the bench scale and laboratory scale-up evaluated by UPLC-QTOF-MS identified cyanidin, peonidin and pelargonidin derivatives. 650 $aAmmonium sulfate 650 $aEthanol 650 $aAçaí 650 $aEuterpe Edulis 653 $aCyanidin-3-rutinoside 700 1 $aLEITE, K. M. 700 1 $aBRAGA, A. R. C. 700 1 $aRIBEIRO, P. R. V. 700 1 $aZOCOLO, G. J. 700 1 $aBRITO, E. S. de 700 1 $aSILVA JUNIOR, I. J. DA 700 1 $aSANT'ANA, H. B. DE 773 $tInternational Journal of Food Science and Technology$gv. 58, p. 5269–5274, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT) |
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