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Registros recuperados : 127 | |
101. | | LOPES FILHO, J. H.; SILVA, V. C. H. da; SANTOS, J. C. dos; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; YASSITEPE, J. E. de C. T.; FERNANDES, F. R. Introduction to genome editing in plants. In: MOLINARI, H. B. C.; VIEIRA, L. R.; SILVA, N. V. e; PRADO, G. S.; LOPES FILHO, J. F. (Ed.). CRISPR technology in plant genome editing: biotechnology applied to agriculture. Brasília, DF : Embrapa, 2021. chap. 1, p. 11-46. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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102. | | HAJI, F. N. P.; LOPES, P. R. C.; ASSIS, J. S. de; SANTOS, F. C. dos; SANTOS, C. A. P. dos; SILVA, V. C. M. da. Produção integrada de uvas finas de mesa: passaporte para a competitividade das exportações. In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE PRODUÇÃO INTEGRADA DE FRUTAS, 7., 2005, Fortaleza. Programa e resumos... Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2005. p. 216. (Embrapa Agroindústria Tropical. Documentos, 99). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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103. | | HAJI, F. N. P.; LOPES, P. R. C.; ASSIS, J. S. de; SANTOS, V. F. C. dos; SANTOS, C. A. P. dos; SILVA, V. C. M. da. Produção integrada de uvas finas de mesa, racionaliza o uso de agrotóxicos. In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE PRODUÇÃO INTEGRADA DE FRUTAS, 8., 2006, Vitória. Anais... Vitória: INCAPER, 2006. p. 165-166. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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104. | | MACEDO, M. V. de; SILVA, V. C. da; OLIVEIRA, V. R. de; NASCIMENTO, F. S. do; GIONGO, V.; SALVIANO, A. M. Produtividade e teores foliares de micronutrientes do melão cultivado em agroecossistemas multifuncionais no Semiárido. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTIFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 15., 2020, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2020. p. 34-35. (Embrapa Semiárido. Documentos, 299). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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105. | | CASTRO, K. N. de C.; ISHIKAWA, M. M.; CAMPOLIN, A. I.; CATTO, J. B.; PEREIRA, Z. V.; CARDOSO, C. A. L.; CASTRO, M. M. de; SILVA, V. C. Prospecção de plantas medicinais para controle do carrapato dos bovinos. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2010. 32 p. (Embrapa Meio-Norte. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 95). Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal. |
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106. | | SILVA, J. S. da; SIMOES, W. L.; TORRES JÚNIOR, V. G.; NASCIMENTO, B. R. do; SILVA, V. C. da; SILVA, W. O. da. Rendimento da cebola cultivada em condições semiáridas sob diferentes doses de biorreguladores. In: INOVAGRI INTERNATIONAL MEETING, 5.; CONGRESSO NACIONAL DE IRRIGAÇÃO E DRENAGEM, 28.; SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE SALINIDADE, 1., 2019, Fortaleza. Anais... Fortaleza: Instituto de Pesquisa e Inovação na Agricultura Irrigada: UFC: ABID, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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107. | | VIANA, J. H. M.; COSTA, A. M. da; SILVA, V. C. da; MOURA, M. S. de; MARTINS, A. K.; MELO, D. P. de. Quantificação expedita de mosqueados e de plintitas: avaliação de procedimentos em dois perfis da XIII RCC. In: SILVA, M. B. e; LUMBRERAS, J. F.; COELHO, M. R.; OLIVEIRA, V. A. de (ed.). Guia de campo da XIII Reunião Brasileira de Classificação e Correlação de Solos: RCC do Maranhão. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 19. E-book. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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108. | | SILVA, V. C. da; BRIENZA JUNIOR, S.; BARROS, S. C. T. de; BARBOSA, M. G.; DIAS, P. H. N.; CAMPOS, M. S. Qualidade da água superficial e subterrânea em três municípios do Nordeste paraense. In: SIMPÓSIO DE ESTUDOS E PESQUISAS EM CIÊNCIAS AMBIENTAIS NA AMAZÔNIA, 6., 2017, Belém, PA. Anais. Belém, PA: UEPA, 2017. v. 1, p. 686-695. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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109. | | YASSITEPE, J. E. de C. T.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SOUZA, R. S. C. de; SILVA, V. C. H. da; RIBEIRO, A. P.; SILVA, M. J. da; ARRUDA, P. Centro de pesquisa em genômica aplicada a mudanças climáticas. In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da (org.). Estratégias de adaptação às mudanças do clima dos sistemas agropecuários brasileiros. Brasília, DF: MAPA, 2021. p. 62-63. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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110. | | ASSIS, J. S. de; LOPES, P. R. C.; BARBOSA, F. R.; HAJI, F. N. P.; SANTOS, C. A. P. dos; SANTOS, V. F. C. dos; SILVA, V. C. M. da. Certificação em PI - Manga: uma conquista para a competitividade e estabilidade na exportação brasileira. In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE PRODUÇÃO INTEGRADA DE FRUTAS, 8., 2006, Vitória. Anais... Vitória: INCAPER, 2006. p. 217-218. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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111. | | FARIAS, C. A. P de; MIZOTE, F.; PADOVAN, M. P.; FEIDEN, A.; KOMORI, O. M.; CATTO, J. B.; SANTOS, M. L. dos; SKOWRONSKI, L. T.; SILVA, A. de A.; SILVA, V. C. da. Comissão estadual de produção orgânica em Mato Grosso do Sul - CPOrg-MS. In: SEMINÁRIO DE AGROECOLOGIA, 2.; 2008, Dourados, MS. A construção participativa da agroecologia em Mato Grosso do Sul. Anais... Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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112. | | OLIVEIRA, C. G. R. de; ZANTEDESCHI, J. C.; MATA, J. S. da; SOUZA, R. T. de; SANTOS, R. S. S. dos; GAVA, R.; SILVA, V. C. da; SGANZERLA, V. M. A.; FIALHO, V. M. Z. B. Gestão ambiental. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2011. 1 folder. (Reciclando Idéias, 2). Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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113. | | YASSITEPE, J. E. de C. T.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SOUZA, R. S. C. de; ARMANHI, J. S. L.; SILVA, V. C. H. da; RIBEIRO, A. P.; SILVA, M. J. da; ARRUDA, P. Genômica aplicada às mudanças climáticas: biotecnologia para a agricultura digital. In: MASSRUHÁ, S. M. F. S.; LEITE, M. A. de A.; OLIVEIRA, S. R. de M.; MEIRA, C. A. A.; LUCHIARI JUNIOR, A.; BOLFE, E. L. (Ed.). Agricultura digital: pesquisa, desenvolvimento e inovação nas cadeias produtivas. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 11, p. 258-276. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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114. | | YASSITEPE, J. E. de C. T.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SOUZA, R. S. C. de; ARMANHI, J. S. L.; SILVA, V. C. H. da; RIBEIRO, A. P.; SILVA, M. J. da; ARRUDA, P. Genomics applied to climate change: Biotechnology for digital agriculture. In: MASSRUHÁ, S. M. F. S.; LEITE, M. A. de A.; OLIVEIRA, S. R. de M.; MEIRA, C. A. A.; LUCHIARI JUNIOR, A.; BOLFE, E. L. (ed.). Digital agriculture: research, development and innovation in production chains. Brasília, DF: Embrapa, 2023. cap. 11, p. 195-208. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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115. | | YASSITEPE, J. E. de C. T.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SOUZA, R. S. C. de; SILVA, V. C. H. da; RIBEIRO, A. P.; SILVA, M. J. da; ARRUDA, P. Genomics applied to climate change research center. In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W . G. da (ed.). Adapting to climate change: strategies for Brazilian agricultural and livestock systems. Brasília, DF: MAPA, 2021. p. 62-63. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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116. | | BITTENCOURT, C. R.; FARIAS, E. A. de O.; BEZERRA, K. C.; VÉRAS, L. M. C.; Silva, V. C.; COSTA, C. H. N.; BEMQUERER, M. P.; SILVA, L. P. da; LEITE, J. R. de S. de A.; EIRAS, C. Immobilization of cationic antimicrobial peptides and natural cashew gum in nanosheet systems for the investigation of anti-leishmanial activity. Materials Science & Engineering C, v. 59, p. 549-555, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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117. | | YASSITEPE, J. E. de C. T.; SILVA, V. C. H. da; HERNANDES-LOPES, J.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SILVA, P. A. da; VIEIRA, L. R.; BONATTI, V.; ARRUDA, P. Maize transformation: from plant material to the release of genetically modified and edited varieties. Frontiers in Plant Science, v. 12, p. 1-17, Oct. 2021. Article 766702. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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118. | | SOUZA, T. L. de; MACEDO, A. de; BARRETO, B. M. C.; SILVA, V. C. da; BARRO, M. N. de; MARTINS, A. S. da S.; BRITO, M. I. C. de; GIONGO, V.; SIGNOR, D. Efeitos de práticas conservacionistas sobre as emissões de CO2 no cultivo do meloeiro irrigado no Submédio do Vale do São Francisco. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 13., 2018, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2018. p. 127-133. (Embrapa Semiárido. Documentos, 283). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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119. | | SILVA, V. C.; OLIVEIRA, L. A. de; LACERDA, M. dos S. C.; PIMENTEL, L. A.; SANTOS, W. S.; MACÊDO, J. T. S. A. e; RIET-CORREA, F.; PEDROSO P. M. O. Experimental poisoning by cassava wastewater in sheep. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 11, p. 1241-1246, novembro. 2017. Título em português: Intoxicação experimental por manipueira em ovinos. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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120. | | SILVA, V. C.; OLIVEIRA, L. A. de; LACERDA, M. dos S. C.; PIMENTEL, L. A.; SANTOS, W. S.; MACÊDO, J. T. S. A. e; RIET-CORREA, F.; PEDROSO P. M. O. Experimental poisoning by cassava wastewater in sheep. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 11, p. 1241-1246, novembro. 2017. Título em português: Intoxicação experimental por manipueira em ovinos. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 127 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
24/11/2021 |
Data da última atualização: |
03/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
YASSITEPE, J. E. de C. T.; SILVA, V. C. H. da; HERNANDES-LOPES, J.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SILVA, P. A. da; VIEIRA, L. R.; BONATTI, V.; ARRUDA, P. |
Afiliação: |
JULIANA ERIKA DE C T YASSITEPE, CNPTIA; VIVIANE CRISTINA HEINZEN DA SILVA, UNICAMP; JOSÉ HERNANDES-LOPES, Colaborador CNPTIA, UNICAMP; RICARDO AUGUSTO DANTE, CNPTIA; ISABEL RODRIGUES GERHARDT, CNPTIA; FERNANDA RAUSCH FERNANDES, CNPTIA; PRISCILA ALVES DA SILVA, UNICAMP; LETICIA RIOS VIEIRA, UNICAMP; VANESSA BONATTI, UNICAMP; PAULO ARRUDA, UNICAMP. |
Título: |
Maize transformation: from plant material to the release of genetically modified and edited varieties. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Frontiers in Plant Science, v. 12, p. 1-17, Oct. 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.3389/fpls.2021.766702 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Article 766702. |
Conteúdo: |
Over the past decades, advances in plant biotechnology have allowed the development of genetically modified maize varieties that have significantly impacted agricultural management and improved the grain yield worldwide. To date, genetically modified varieties represent 30% of the world´s maize cultivated area and incorporate traits such as herbicide, insect and disease resistance, abiotic stress tolerance, high yield, and improved nutritional quality. Maize transformation, which is a prerequisite for genetically modified maize development, is no longer a major bottleneck. Protocols using morphogenic regulators have evolved significantly towards increasing transformation frequency and genotype independence. Emerging technologies using either stable or transient expression and tissue culture-independent methods, such as direct genome editing using RNA-guided endonuclease system as an in vivo desired-target mutator, simultaneous double haploid production and editing/haploid-inducer-mediated genome editing, and pollen transformation, are expected to lead significant progress in maize biotechnology. This review summarises the significant advances in maize transformation protocols, technologies, and applications and discusses the current status, including a pipeline for trait development and regulatory issues related to current and future genetically modified and genetically edited maize varieties. |
Palavras-Chave: |
Gene editing; Genetic modification; Maize; Modificação genética; Morphogenic regulator-mediated transformation; Plant biotechnology; Plant transformation; Transformação de planta. |
Thesagro: |
Biotecnologia; Genética; Genética Vegetal; Milho. |
Thesaurus NAL: |
Biotechnology; Genetics; Plant genetics. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228048/1/AP-Maize-Transformation-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 02711naa a2200433 a 4500 001 2136495 005 2021-12-03 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.3389/fpls.2021.766702$2DOI 100 1 $aYASSITEPE, J. E. de C. T. 245 $aMaize transformation$bfrom plant material to the release of genetically modified and edited varieties.$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $aArticle 766702. 520 $aOver the past decades, advances in plant biotechnology have allowed the development of genetically modified maize varieties that have significantly impacted agricultural management and improved the grain yield worldwide. To date, genetically modified varieties represent 30% of the world´s maize cultivated area and incorporate traits such as herbicide, insect and disease resistance, abiotic stress tolerance, high yield, and improved nutritional quality. Maize transformation, which is a prerequisite for genetically modified maize development, is no longer a major bottleneck. Protocols using morphogenic regulators have evolved significantly towards increasing transformation frequency and genotype independence. Emerging technologies using either stable or transient expression and tissue culture-independent methods, such as direct genome editing using RNA-guided endonuclease system as an in vivo desired-target mutator, simultaneous double haploid production and editing/haploid-inducer-mediated genome editing, and pollen transformation, are expected to lead significant progress in maize biotechnology. This review summarises the significant advances in maize transformation protocols, technologies, and applications and discusses the current status, including a pipeline for trait development and regulatory issues related to current and future genetically modified and genetically edited maize varieties. 650 $aBiotechnology 650 $aGenetics 650 $aPlant genetics 650 $aBiotecnologia 650 $aGenética 650 $aGenética Vegetal 650 $aMilho 653 $aGene editing 653 $aGenetic modification 653 $aMaize 653 $aModificação genética 653 $aMorphogenic regulator-mediated transformation 653 $aPlant biotechnology 653 $aPlant transformation 653 $aTransformação de planta 700 1 $aSILVA, V. C. H. da 700 1 $aHERNANDES-LOPES, J. 700 1 $aDANTE, R. A. 700 1 $aGERHARDT, I. R. 700 1 $aFERNANDES, F. R. 700 1 $aSILVA, P. A. da 700 1 $aVIEIRA, L. R. 700 1 $aBONATTI, V. 700 1 $aARRUDA, P. 773 $tFrontiers in Plant Science$gv. 12, p. 1-17, Oct. 2021.
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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