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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
07/03/2018 |
Data da última atualização: |
06/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; GOIS, G. C.; REBOUÇAS, R. A.; LEÃO, A. G.; SANTOS, S. A.; OLIVEIRA, J. S.; LEITE, L. C.; ARAÚJO, M. L. G. M. L.; CIRNE, L. G. A.; SILVA, R. R.; CARVALHO, B. M. A. |
Afiliação: |
F. S. CAMPOS, UFBA; G. G. P. CARVALHO, UFBA; E. M. SANTOS, UFPB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; G. C. GOIS; R. A. REBOUÇAS, UFBA; A. G. LEÃO, UFMT; S. A. SANTOS, UFBA; J. S. OLIVEIRA, UFPB; L. C. LEITE, Federal University of Recôncavo da Bahia, Cruz das Almas, BA; M. L. G. M. L. ARAÚJO, UFBA; L. G. A. CIRNE, Federal University of Oeste of Pará, Santarém, PA; R. R. SILVA, State University of Southeast Bahia, Itapetinga, BA; B. M. A. CARVALHO, Federal University of Minas Gerais, Institute of Agricultural Sciences, Montes Claros, MG. |
Título: |
Influence of diets with silage fromforage plants adapted to the semi-arid conditions on lamb quality and sensory attributes. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 124, p. 61-68, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Quality and sensory attributes ofmeat from 32mixed-breed Santa Inês lambs fed diets composed of four silages with old man saltbush (Atriplex nummularia Lind), buffelgrass (Cenchrus ciliaris), Gliricidia (Gliricidia sepium), and Pornunça (Manihot sp.) were evaluated. Meat from lambs fed diet containing old man saltbush silage (P b 0.05) showed greater values for cooking loss. Of the sensory attributes evaluated in the Longissimus lumborummuscle of the lambs, color and juiciness did not differ (P N 0.05). However, the silages led to differences (P b 0.05) in aroma, tenderness, and flavor values. The meat fromanimals fed the pornunça and Gliricidia silages was tenderer. Flavor scoreswere higher in meat from lambs that consumed old man saltbush silage and lower in the meat from those fed buffelgrass silage. Diets formulated with buffelgrass silage for sheep reduce meat production. Based on the results for carcass weight and meat quality, old man saltbush and pornunça are better silages for finishing sheep. |
Palavras-Chave: |
Animal produciton. |
Thesagro: |
Caprino; Dieta; Forragem; Nutrição animal; Ovelha; Pastagem; Produção animal; Proteína. |
Thesaurus Nal: |
Animal nutrition. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Volume |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
22/11/2002 |
Data da última atualização: |
29/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ARAUJO FILHO, J. C. de; SILVA, F. B. R. e; SILVA, S. S. L. da. |
Afiliação: |
JOSE COELHO DE ARAUJO FILHO, CNPS; FERNANDO BARRETO RODRIGUES E SILVA, CNPS; SHIRLEY SANTANA LOURENÇO DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO. |
Título: |
Solos dos tabuleiros costeiros: horizontes coesos e cimentados. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 27., 1999, Brasília, DF. Resumos [...]. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 1999. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A grande unidade de paisagem dos tabuleiros costeiros é ocupada, em grandes extensões, por solos com problemas de natureza física. Os solos mais dominantes na região são Podzólicos Amarelos e Latossolos Amarelos. Em menor proporção tem-se Podzólicos Vermelho-Amarelos, Latossolos Vermelho-Amarelos, Podzólicos Acinzentados, Areias Quartzosas, Podzóis e Plintossolos. A coesão e a cimentação de horizontes nestes solos são duas feições pedológicas em análise neste trabalho. |
Palavras-Chave: |
Horizontes cimentados; Tabuleiros costeiros. |
Thesagro: |
Solo. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/337592/1/Solos-dos-tabuleiros-costeiros-1999.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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