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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  26/07/2012
Data da última atualização:  22/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SUDANO, M. J.; PASCHOAL, D. M.; RASCADO, T. da S.; CROCOMO, L. F.; MAGALHÃES, L. C. O.; MARTINS JÚNIOR, A.; MACHADO, R.; LANDIM-ALVARENGA, F. da C.
Afiliação:  MATEUS JOSÉ SUDANO, POS GRADUAÇÃO UNESP/BOTUCATU; DANIELA MARTINS PASCHOAL, POS GRADUAÇÃO UNESP/BOTUCATU; TATIANA DA SILVA RASCADO, POS GRADUAÇÃO UNESP/BOTUCATU; LETICIA FERRARI CROCOMO, POS GRADUAÇÃO UNESP/BOTUCATU; LUIZ CARLOS O. MAGALHÃES, POS GRADUAÇÃO UNESP/BOTUCATU; ALÍCIO MARTINS JÚNIOR, POS GRADUAÇÃO UNESP/ARAÇATUBA; RUI MACHADO, CPPSE; FERNANDO DA CRUZ LANDIM ALVARENGA, POS GRADUAÇÃO UNESP/BOTUCATU.
Título:  Crucial surviving aspects for vitrified in vitro-produced bovine embryos.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Zygote, v. 20, p. 1-8, 2012.
DOI:  10.1017/S0967199412000196
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of the present study was to correlate some parameters (cleavage, blastocyst production, quality degree score, total cell number, fresh apoptosis and lipid content) with embryo survival after cryopreservation. A total of 1727 in vitro-produced bovine blastocysts were used to establish the parameters (mean ± standard error of the mean (SEM)) for cleavage (85.6 ± 0.8), blastocyst production (39.9 ± 1.4), quality degree score (1.6 ± 0.1), total cell number (140.1 ± 2.9), fresh apoptosis (20.8 ± 1.1) and lipid content (21.3 ± 0.8 droplets). On the same way 1316 blastocysts were vitrified for the determination of post-cryopreservation embryo survival (49.4 ± 1.9). Fresh apoptosis rate and total lipid droplets value were correlated (P < 0.05) with embryo survival after cryopreservation (r = 0.91 and r = 0.59; respectively). However, cleavage, blastocyst production, quality degree score and total cell number were not correlated (P > 0.05) with embryo cryotolerance (r = 0.23, r = 0.38, r = 0.22 and r = 0.28; respectively). Therefore, the increased lipid content was moderately correlated with apoptosis in vitrified blastocysts. On the other hand, increased apoptosis in fresh blastocysts was strongly correlated with apoptosis in vitrified blastocysts, which indicated that the apoptosis rate in fresh embryos was a better parameter than the lipid content to predict post-vitrification embryo survival.
Palavras-Chave:  Cryotolerance; Embryo quality.
Thesaurus Nal:  apoptosis; lipid content.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE21225 - 1UPCAP - DDPROCI-2012.00081SUD2012.00081
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  29/11/1994
Data da última atualização:  29/11/1994
Autoria:  SILVA, R. T. da; SCHEEREN, P. L.
Título:  Reação de cultivares de trigo a Gibberella zeae.
Ano de publicação:  1993
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 26., 1993, Aracajú. Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 18, p. 334, ago. 1993. Suplemento.
ISSN:  0100-4158
Idioma:  Português
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT12548 - 1UPCAP - --
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