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Registros recuperados : 582 | |
381. | | ISHIDA, A. K. N.; BARATA, D. S.; SOUZA FILHO, A. P. S.; TREMACOLDI, C. R.; SILVA, M. L. A.; SILVA, C. T. B. Atividade antifúngica de extratos etanólicos e hexânicos de Jatropha curcas sobre Fusarium solani f.sp. piperis. Tropical Plant Pathology, Lavras, MG, v. 35, p. S20, Aug. 2010. Suplemento. Edição dos resumos do XLIII Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Cuiabá, ago. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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382. | | NEVES, C. M N. das; SILVA, M. L. N.; CURI, N.; CARDOSO, E. L.; MACEDO, R. L. G.; FERREIRA, M. M; SOUZA, F. S. de. Atributos indicadores da qualidade do solo em sistema agrossilvopastoril no noroeste do Estado de Minas Gerais = Indicator attributes of soil quality in agri-forestry-pasture system at Northwestern of Minas Gerais State, Brasil. Scientia Forestalis, v.74, p. 45-53, jun. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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383. | | NEVES, C. M. N. das; SILVA, M. L. N.; CURI, N.; CARDOSO, E. L.; MACEDO, R. L. G.; FERREIRA, M. M.; SOUZA, F. S. de. Atributos indicadores da qualidade do solo em sistema agrossilvopastoril no noroeste do estado de Minas Gerais. Scientia Forestalis, Piracicaba, n. 74, p. 45-53, jun. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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386. | | SOARES, N. S.; OLIVEIRA, R. J. de; CARVALHO, K. H. A. de; SILVA, M. L. da; JACOVINE, L. A. G.; VALVERDE, S. R. A cadeia produtiva da celulose e do papel no Brasil. Floresta, Curitiba, v. 40, n. 1, p. 1-22, jan./mar. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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387. | | BAZZO, J. C.; SILVA, M. L. N.; FREITAS, D. A. F; SOARES, C. R. F. S.; GOMIDE, P. H. O.; SANTOS, S. A.; CARDOSO, E. L. Biomassa e atividade microbiana do solo em diferentes fitofisionomias do Pantanal da Nhecolândia - MS, Brasil. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2018. 16 p. (Embrapa Pantanal. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 139). Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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389. | | BELLOTE, A. F. J.; ANDRADE, G. de C.; MOLINARI, H. B. C.; ROCHA, J. D.; SILVA, M. L. B. da; STEINMETZ, R. L. R.; FAVARO, S. P. Biomassa e sua participação na matriz energética brasileira. In: KUNZ, A.; OTENIO, M. H.; LEITAO, R. C.; GAMBETTA, R. (Ed.). Energia limpa e acessível: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018 E-book. (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 7). p. 23-33. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Florestas; Embrapa Territorial. |
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390. | | BELLOTE, A. F. J.; ANDRADE, G de C.; MOLINARI, H. B. C.; ROCHA, J. D.; SILVA, M. L. B. da; STEINMETZ, R. L. R.; FAVARO, S. P. Biomassa e sua participação na matriz energética brasileira. In: KUNZ, A.; OTENIO, M. H.; LEITAO, R. C.; GAMBETTA, R. (Ed.). Energia limpa e acessível: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018 E-book. (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 7). p. 23-33. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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391. | | BELLOTE, A. F. J.; ANDRADE, G. de C.; MOLINARI, H. B. C.; ROCHA, J. D.; SILVA, M. L. B. da; STEINMETZ, R. L. R.; FAVARO, S. P. Biomass and its participation in the Brazilian energy matrix. In: KUNZ, A.; OTENIO, M. H.; LEITAO, R. C.; GAMBETTA, R. (Ed.). Affordable and clean energy: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. Cap. 3, p. 23-32. il. color. (Sustainable development goal, 7). Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Florestas; Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Territorial. |
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392. | | SILVA, M. L. da; QUEIROZ, M. A. de; FERREIRA, M. A. J. da; SILVEIRA, L. M. da; LIMA NETO, I.; BUSO, G. S. C. Avaliação da variabilidade genética de melancia coletada em três regiões do estado da Bahia por meio de marcadores RAPD. Magistra, Cruz das Almas, v. 18, número especial, p. 60, out. 2006. Trabalhos apresentados no: WORKSHOP DE RECURSOS GENÉTICOS VEGETAIS NO ESTADO DA BAHIA, 2., 2006, Ilhéus, BA. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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393. | | MIELE, M.; SILVA, M. L. B. da; NICOLOSO, R. da S.; CORREA, J. C.; HIGARASHI, M. M.; KUNZ, A.; SANDI, A. J. Avaliação Técnica-Econômica das Rotas de Tratamento dos Efluentes de uma Usina de Biogás no Município de Tupandi, Rio Grande do Sul. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2013. 51 p. (EMBRAPA-CNPSA. Documentos, 161). Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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394. | | REGINATO, J. M.; ROANI, T. de F. M.; SCHEEREN, R. H.; SILVA, M. L. da; GEHLING, R. K.; AGUILA, L. S. H. D. Avaliação da seletividade de herbicidas de diferentes mecanismos de ação em genótipos pré-comerciais e em cultivares de mamoneira, isolada e em consórcio com a cultura do feijão (Phaseolus vulgaris L.) - safras 2013/2014 e 2015. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 24.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 17., 2015, Pelotas. [Anais.]. Pelotas: UFPel, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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395. | | SILVA, M. L.; CHAGAS, E. A.; ARAÚJO, M. da C. da R.; COUCEIRO, M. A.; SILVA, S. da; MOURA, E. A. de. Cultivo In Vitro de sementes de camu-camu sob diferentes concentrações do meio MS de sacarose. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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396. | | TAVERNARI, F. de C.; ROZA, L. F.; SUREK, D.; SILVA, M. L. B. da; PAIANO, D.; BOIAGO, M. M.; LABINO, L. F. T. Digestibilidade de aminoácidos de microalga spirulina platensis para frangos de corte. In: CONFERÊNCIA APINCO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA AVÍCOLAS, 2016, Campinas, SP. Anais... Campinas: FACTA, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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397. | | ROSSI, F. S.; ROSSI, A. A. B.; DARDENGO, J. de F. E.; BRAUWERS, L R.; SILVA, M. L. da; SEBBENN, A. M. Diversidade genética em populações naturais de Mauritia flexuosa L. f. (Arecaceae) com uso de marcadores ISSR. Scientia Forestalis, Piracicaba, v. 42, n. 104, p. 631-639, dez. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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398. | | ARAÚJO, M. da C. da R.; CASTRO, A. M. de; FLORES, P. S.; CHAGAS, E. A.; COUCEIRO, M. A.; SILVA, M. L. da. Efeito de 6-benzilaminopurina (BAP) sobre a multiplicação in vitro de brotações de camu-camu. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTURA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 18.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 5., 2011, Joinville. Inovar com sustentabilidade: palestras, posters, minicursos. Itajaí: ABCTP: SBFP, 2011. 2 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Roraima. |
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399. | | VIANA, J. P. C.; SILVA, M. L. da; RIBEIRO, L. B.; CAVALCANTI, F. A. G. S.; VIANA, M. C.; TIDON, R. Drosophila suzukii (Diptera, Drosophilidae) no Distrito Federal: novas perspectivas a partir capturas realizadas em áreas cultivadas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 28., 2022, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SEB, 2022. p. 906 Na publicação: Marcelo Lopes-da-silva. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 582 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
04/11/2019 |
Data da última atualização: |
04/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BOIAGO, M. M.; DILKIN, J. D.; KOLM, M. A.; BARRETA, M.; SOUZA, C. F.; BALDISSERA, M. D.; SANTOS, I. D. dos; WAGNER, R.; TAVERNARI, F. de C.; SILVA, M. L. B. da; ZAMPAR, A.; STIVANIN, T. E.; SILVA, A. S. da. |
Afiliação: |
MARCEL MANENTE BOIAGO, UDESC/Chapecó; JÉSSICA D. DILKIN, UDESC/Chapecó; MARINDIA A. KOLM, UDESC/Chapecó; MAURÍCIO BARRETA, UDESC/Chapecó; CARINE F. SOUZA, UFSM; MATHEUS D. BALDISSERA, UFSM; INGRID D. DOS SANTOS, UFSM; ROGER WAGNER, UFSM; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; MARCIO LUIS BUSI DA SILVA; ALINE ZAMPAR, UDESC/Chapecó; TADIA E. STIVANIN; ALEKSANDRO SCHAEFER DA SILVA, UDESC/Chapecó. |
Título: |
Spirulina platensis in Japanese quail feeding alters fatty acid profiles and improves egg quality: benefits to consumers. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Biochemistry, v. 43, n. 7, e12860, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The aim of this study was to investigate whether microalgae in Japanese quail feed al‐ters performance, fatty acid profiles in the eggs and egg quality. One hundred quails were distributed in four groups and five replicates of five birds per experimental group. The treatments consisted of four levels of Spirulina platensis microalgae (0%, 5%, 10%, and 15%) in the diets. We evaluated the productive performance and chemical‐physical characteristics of eggs, the oxidant/antioxidant status in egg yolks, and the fatty acid profile in the diet and egg yolks. Microalgae in the diet did not influence egg production; however, it increased the yolk index as well as the color intensity of the yolk. Saturated and polyunsaturated fatty acid levels decreased in egg yolks, and monounsaturated fatty acid levels increased in the yolks. Lipid peroxidation levels were lower and total antioxidant capacity was higher in egg yolks of quails receiving microalgae in the diet. Practical applications: Microalgae in quail diets improves egg quality and provides benefits to consumer health, acting as an antioxidant and immune‐stimulant. Microalgae in quail diets had positive effects on egg quality. This is because it reduced levels of saturated fatty acids that are undesirable, and increased monounsaturated fatty acid levels that are beneficial to the health of consumers. Finally, antioxidants increased in egg yolks, consequently reducing lipid peroxidation. |
Palavras-Chave: |
Japanese quail; Qualidade do ovo. |
Thesagro: |
Codorna; Dieta; Microalga. |
Thesaurus NAL: |
Carotenoids; Coturnix japonica; Fatty acids; Food quality; Spirulina platensis; Yolk proteins. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02599naa a2200397 a 4500 001 2113844 005 2019-11-04 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBOIAGO, M. M. 245 $aSpirulina platensis in Japanese quail feeding alters fatty acid profiles and improves egg quality$bbenefits to consumers.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aAbstract: The aim of this study was to investigate whether microalgae in Japanese quail feed al‐ters performance, fatty acid profiles in the eggs and egg quality. One hundred quails were distributed in four groups and five replicates of five birds per experimental group. The treatments consisted of four levels of Spirulina platensis microalgae (0%, 5%, 10%, and 15%) in the diets. We evaluated the productive performance and chemical‐physical characteristics of eggs, the oxidant/antioxidant status in egg yolks, and the fatty acid profile in the diet and egg yolks. Microalgae in the diet did not influence egg production; however, it increased the yolk index as well as the color intensity of the yolk. Saturated and polyunsaturated fatty acid levels decreased in egg yolks, and monounsaturated fatty acid levels increased in the yolks. Lipid peroxidation levels were lower and total antioxidant capacity was higher in egg yolks of quails receiving microalgae in the diet. Practical applications: Microalgae in quail diets improves egg quality and provides benefits to consumer health, acting as an antioxidant and immune‐stimulant. Microalgae in quail diets had positive effects on egg quality. This is because it reduced levels of saturated fatty acids that are undesirable, and increased monounsaturated fatty acid levels that are beneficial to the health of consumers. Finally, antioxidants increased in egg yolks, consequently reducing lipid peroxidation. 650 $aCarotenoids 650 $aCoturnix japonica 650 $aFatty acids 650 $aFood quality 650 $aSpirulina platensis 650 $aYolk proteins 650 $aCodorna 650 $aDieta 650 $aMicroalga 653 $aJapanese quail 653 $aQualidade do ovo 700 1 $aDILKIN, J. D. 700 1 $aKOLM, M. A. 700 1 $aBARRETA, M. 700 1 $aSOUZA, C. F. 700 1 $aBALDISSERA, M. D. 700 1 $aSANTOS, I. D. dos 700 1 $aWAGNER, R. 700 1 $aTAVERNARI, F. de C. 700 1 $aSILVA, M. L. B. da 700 1 $aZAMPAR, A. 700 1 $aSTIVANIN, T. E. 700 1 $aSILVA, A. S. da 773 $tJournal of Food Biochemistry$gv. 43, n. 7, e12860, 2019.
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