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Registros recuperados : 114 | |
41. | | SILVA, M. G. da; PFEIFER, M.; BORTOLETTO-SANTOS, R.; RIBEIRO, S. J. L.; POLITO, W. L.; RIBEIRO, C. Estudo e desenvolvimento de nanocompósitos como revestimento para a liberação controlada de fertilizantes. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 13., 2021, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2021. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Lea Chapaval Andri, Marcelo Mattos Cavallari, Manuel Antonio Chagas Jacinto. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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42. | | PINAFFI, F. L. V.; SANTOS, E. S.; SILVA, M. G. da; MATURANA FILHO, M.; MADUREIRA, E. H.; SILVA, L. A. Follicle and corpusd luteum size and vascularity as predictors of fertility at the time of artificial insemination and embryo transfer in beef cattle. Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 5, p. 470-476, maio. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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43. | | SILVA, M. G. da; VAZ, C. F.; RIBEIRO, P. R. G.; KRUGER, F. O.; FRANCO, D. F.; COSTA, C. J. Germinação de sementes de soja submetidas a diferentes períodos de alagamento. Informativo ABRATES, Londrina, v. 23, n. 2, set. 2013. Edição dos Anais do XVIII Congresso Brasileiro de Sementes., Florianópolis, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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44. | | SILVA, M. G. da S.; ARF, O.; Sá, M. E. de; RODRIGUES, R. A. F.; BRUZETTI, S. Manejo do solo e adubação nitrogenada em feijoeiro de inverno Sci. Agric. (Piracicaba, Braz.), v.61, n.3, p.307-312, May/June 2004 Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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45. | | SILVA, M. G. da; BASSOTTO, L. C.; PEREIRA, A. L. C.; SADOCCO, R. R. S.; TEODORO, A. J. da S. Em busca de sabores, aromas e histórias: uma revisão integrativa acerca dos cafés especiais. Cadernos de Ciência & Tecnologia, Brasília, v. 38, n. 3, e26879, 2021. PDF: il. Título em inglês: In the search of flavors, aromas, and stories: an integrative review about special coffees. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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46. | | TERÁN-ORTIZ, G. P.; SILVA, M. G. da; LIMA, H. C. de; PACIULLI, S. de O. D.; SILVA, V. A. Avaliação pós colheita de cagaita (Eugenia Dysenterica). Magistra, Cruz das Almas, v. 25, n. especial, 2013. Trabalho publicado no III Congresso Brasileiro de Processamento de Frutas e Hortaliças, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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47. | | BRITO, J. O.; BARRICHELO, L. E. G.; MIGLIORINI, A. J.; MORA, A. L.; SILVA, M. G. da. Avaliacao do potencial de algumas especies de Eucalyptus Boletim Informativo IPEF, Piracicaba, v.8, n.26, p.49-53, 1980 Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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50. | | BENDER, A. B.; SCHULZ, J. S.; QUEIROZ, V. S.; BARZ, I. L.; SILVA, M. G. da; FRANCO, D. F. Determinação do grau de umidade de sementes. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA CLIMA TEMPERADO, 5., 2014, Pelotas. Qual o papel da ciência na agricultura familiar?: anais. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2015. 120 p. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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55. | | SILVA, M. G. da; RIBEIRO, P. R. G.; VAZ, C. F.; KRUGER, F. O.; FRANCO, D. F.; COSTA, C. J. Presença de espécies nocivas proibidas em amostras de sementes de arroz irrigado nos anos de 2001, 2008 e 2012. Informativo ABRATES, Londrina, v. 23, n. 2, set. 2013. Edição dos Anais do XVIII Congresso Brasileiro de Sementes., Florianópolis, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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56. | | RIBEIRO, P. R. G.; KRÜGER, F. O.; SILVA, M. G. da; VAZ, C. F.; FRANCO, D. F.; COSTA, C. J. Testes de vigor para avaliação da qualidade fisiológica de sementes de coentro. Informativo ABRATES, Londrina, v. 23, n. 2, set. 2013. Edição dos Anais do XVIII Congresso Brasileiro de Sementes., Florianópolis, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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57. | | SCHULZ, J. S.; BENDER, A. B.; QUEIROZ, V. S.; BARZ, I. L.; SILVA, M. G. da; FRANCO, D. F. Testes de vigor em sementes de soja. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA CLIMA TEMPERADO, 5., 2014, Pelotas. Qual o papel da ciência na agricultura familiar?: anais. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2015. 120 p. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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58. | | QUEIROZ, V. S.; BARZ, I. L.; BENDER, A. B.; SCHULZ, J. S.; SILVA, M. G. da; FRANCO, D. F. Teste de vigor em semente de arroz (Oryza Sativa) In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA CLIMA TEMPERADO, 5., 2014, Pelotas. Qual o papel da ciência na agricultura familiar?: anais. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2015. 120 p. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Registros recuperados : 114 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
23/10/2017 |
Data da última atualização: |
23/10/2017 |
Autoria: |
GERMER, S. P. M.; LUZ, G. M.; SILVA, L. B. da; SILVA, M. G. da; MORGANO, M. A.; SILVEIRA, N. F. de A. |
Afiliação: |
Sílvia Pimentel Marconi Germer, Instituto de Tecnologia de Alimentos - Ital/Centro de Tecnologia de Frutas e Hortaliças; Gisele Marcondes Luz, Universidade Estadual de São Paulo/Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz/Departamento de Agroindústria, Alimentos e Nutrição; Lidiane Bataglia da Silva, Ital/Centro de Tecnologia de Cereais e Chocolates; Marta Gomes da Silva, Ital/Centro de Ciência e Qualidade de Alimentos; Marcelo Antonio Morgano, Ital/Centro de Ciência e Qualidade de Alimentos; Neliane Ferraz de Arruda Silveira, Ital/Centro de Ciência e Qualidade de Alimentos. |
Título: |
Fruit dragée formulated with reused solution from pineapple osmotic dehydration. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 806-813, ago. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Formulação de drageados de frutas com solução de reuso da desidratação osmótica de abacaxi. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the reuse of sucrose syrup in pineapple (Ananas comosus) osmotic dehydration and the application of the spent solution in fruit dragée formulation. Osmotic dehydration trials were performed in five cycles (65° Brix/45°C/3 hours), directly reusing the osmotic solution, with only one intermediate reconditioning step. Variations in osmotic solution properties and in dehydration parameters were observed, as well as a low microbial load in the system. The spent solution was rich in vitamin C (30 mg 100 g-1). Pineapple dragée covered with red fruits and acai powders were obtained with the reconditioned spent solution used as an adhesion solution. The dragée presented high levels of vitamin C (176 mg 100 g-1), polyphenols (154 mg GAE 100-1 g), carotenoids (220 ?g 100 g-1), and potassium (330 mg 100 g-1). The product showed good sensory acceptance and purchase intention. Reusing sucrose syrup is technically feasible during pineapple osmotic dehydration, as is the application of the spent solution as an ingredient in fruit dragée production. |
Palavras-Chave: |
Alimento saudável; Propriedades físico-químicas; Recirculação; Solução de sacarose; Sucrose solution. |
Thesagro: |
Ananás Comosus; Secagem. |
Thesaurus NAL: |
Drying; Health foods; Physicochemical properties; Recycling. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165422/1/Fruit-dragee-formulated.pdf
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Marc: |
LEADER 02149naa a2200325 a 4500 001 2077939 005 2017-10-23 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGERMER, S. P. M. 245 $aFruit dragée formulated with reused solution from pineapple osmotic dehydration. 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Formulação de drageados de frutas com solução de reuso da desidratação osmótica de abacaxi. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the reuse of sucrose syrup in pineapple (Ananas comosus) osmotic dehydration and the application of the spent solution in fruit dragée formulation. Osmotic dehydration trials were performed in five cycles (65° Brix/45°C/3 hours), directly reusing the osmotic solution, with only one intermediate reconditioning step. Variations in osmotic solution properties and in dehydration parameters were observed, as well as a low microbial load in the system. The spent solution was rich in vitamin C (30 mg 100 g-1). Pineapple dragée covered with red fruits and acai powders were obtained with the reconditioned spent solution used as an adhesion solution. The dragée presented high levels of vitamin C (176 mg 100 g-1), polyphenols (154 mg GAE 100-1 g), carotenoids (220 ?g 100 g-1), and potassium (330 mg 100 g-1). The product showed good sensory acceptance and purchase intention. Reusing sucrose syrup is technically feasible during pineapple osmotic dehydration, as is the application of the spent solution as an ingredient in fruit dragée production. 650 $aDrying 650 $aHealth foods 650 $aPhysicochemical properties 650 $aRecycling 650 $aAnanás Comosus 650 $aSecagem 653 $aAlimento saudável 653 $aPropriedades físico-químicas 653 $aRecirculação 653 $aSolução de sacarose 653 $aSucrose solution 700 1 $aLUZ, G. M. 700 1 $aSILVA, L. B. da 700 1 $aSILVA, M. G. da 700 1 $aMORGANO, M. A. 700 1 $aSILVEIRA, N. F. de A. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 9, p. 806-813, ago. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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