Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  05/07/2000
Data da última atualização:  05/07/2000
Autoria:  SETYOBUDI, L.
Afiliação:  RFI, Dolok, West Sumatera, Indonesia.
Título:  The indonesian banana industry
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Montpellier, France: INIBAP, 1999
Páginas:  p.227-236
ISBN:  2-910810-36-4
Idioma:  Inglês
Notas:  In:INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON BANANAS AND FOOD SECURITE ALIMENTAIRE, 1998, Douala, Cameroon. Les productions bananieres: un enjou economiquemajuer pour la securite alimentaire. Proceedings. Montpellier, France:INIBAP, 1999. 779p. Editado por C. Picq, E. Foure, E. A. Frison.
Conteúdo:  If compared with other Indonesian tropical fruits, bananas are the most widely distributed. The total growing area is approximately 302,730 hectares with a total production of 2,614,110 tons. National production areas in 1994 are: Sumatera (16.37%), Java (67.33%), Bali and NusaTenggara (6.22%), Kalimantan (1.95%), Sulawesi (7.85%), Maluku and Iower than its potential due to mnimum technological applications in orchard management or rather traditional horticultural practices. In a term of the national fruits production, out of the 12 major fruits produced in the country, banana is the most important (46.31%), followed by mango (10.05%, pineapple (9.60%), papaya (7.83%), rambutan (%.48%), citrus (3.78%), and others (16.95%). Cereals still dominate the daily Indonesian diet (rice = 23.12%) and fruits contributed only 5.21% in 1996. Among all the fruits, bananas are the most consumed: 6.81kg/personlyear (25.78%) by urban people and 10.30kg/person/year (43.83%) in the rural areas. For the last 10 years, the contribution of bananas to Indonesian food security was confirmed by an increase of 3.26% in growing areas and 8.98% in productivity each year.
Palavras-Chave:  Consumption; Production.
Thesagro:  Comercio; Consumo; Produção.
Thesaurus Nal:  Indonesia; trade.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF14947 - 1ADDPL - --634.772I61p2000.00068
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Algodão. Para informações adicionais entre em contato com cnpa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  31/05/2000
Data da última atualização:  16/08/2013
Autoria:  ARAUJO, J. M. de; OLIVEIRA, J. M. C.; CARTAXO, W. V.; VALE, D. G.; SILVA, M. B. da.
Título:  Como colher algodão com qualidade.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Campina Grande: EMBRAPA-CNPA: João Pessoa: SEBRAE-PB, 1999.
Páginas:  14p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Qualidade do algodao no Brasil; Colheita; Processo de execucao da colheita; Armazenamento; Recomendacoes gerais.
Palavras-Chave:  Brasil; Campina Grande; Cultivation; Cultivo; Cultivol; Fiber; Fibra-qualidade; Paraiba; Quality.
Thesagro:  Algodão; Fibra; Gossypium Hirsutum; Qualidade.
Thesaurus NAL:  cotton.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA14232 - 1UMTFL - PPCNPA 0893038/11
CNPA14717 - 1UMTFL - --CNPA 09542001.0015
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional