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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  29/05/2014
Data da última atualização:  24/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VALICENTE, F. H.; SILVA, R. B. da.
Afiliação:  FERNANDO HERCOS VALICENTE, CNPMS; ROSANE BEZERRA DA SILVA, BOLSISTA.
Título:  fAFLP analysis of Brazilian Bacillus thuringiensis isolates.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  SpringerPlus, v. 3, n. 256, 2014.
DOI:  10.1186/2193-1801-3-256
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A total of 65 Bacillus thuringiensis (Bt) isolates were subjected to analysis of genetic relationship using fAFLP (fluorescent Fragment Length Polymorphism), in order to determine the genetic diversity within a group of Bt strains. 26 strains from different subspecies were identified as it follows: 9 kindly provided by the USDA (United States Department of Agriculture), 9 kindly provided by the Institute Pasteur and eight from Embrapa Maize and Sorghum Bt Collection, and 39 strains with no subspecies information also from Embrapa’s Bt Collection. DNA sample was double digested with restriction enzymes EcoRI and MseI, and the fragments were linked to adapters. Selective amplification reactions were performed using five primer combinations and the amplified fragments were separated by gel electrophoresis on an ABI377 sequencer. Genetic distances were obtained by the complement of the Jaccard coefficient and the groups were performed by the UPGMA method. Five primer combinations generated 495 scorable fragments and 483 were found to be polymorphic. Out of 26 subspecies, strains 344 and T09 (B. thuringiensis subsp. tolworthi) showed the highest similarity (15%), while isolates HD3 B. thuringiensis subsp finitimus and T24 B. thuringiensis subsp neoleonensis were the most genetically distant (92%). B. thuringiensis isolates with no subspecies identification, found in samples from Goiás State showed higher similarity forming a group with an average distance of 6%, and the closest s... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bacillus thruringiensis; Diversidade genética.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS25848 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  22/08/2022
Data da última atualização:  12/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BARROS, E. K. do C.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e.
Afiliação:  ELYNNE KRYSLLEN DO CARMO BARROS, PPGAN/ UFPI; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN.
Título:  Teores de proteínas em diferentes classes/subclasses comerciais de feijão-caupi.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 5., 2019,Teresina, PI. Anais... Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2022. 96 p. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 285).
Páginas:  p. 89.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Neste trabalho, foi determinado o conteúdo proteico de 24 genótipos de feijão-caupi cultivados em Teresina, PI, no período de setembro a dezembro de 2018. A análise do teor de proteínas foi baseada na determinação de nitrogênio pelo método de Kjeldahl, utilizando-se o fator de conversão de 6,25. Realizaram-se análises de variância e as médias foram agrupadas pelo teste de Tocher.
Palavras-Chave:  Qualidade nutricional; Valor proteico.
Thesagro:  Vigna Unguiculata.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/239248/1/TeoresProteinasDiferentesClassesSubclassesFeijaoCaupiAnaisVJCCPAMNSet2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN33423 - 1UPCRA - DD
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