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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Florestas; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
07/07/1999 |
Data da última atualização: |
27/06/2014 |
Autoria: |
CARVALHO, P. E. R.; ZELAZOWSKI, W. H.; KAMINSKI, N. L.; LOPES, G. L. |
Título: |
Plantio comprobatório da aroeira-verdadeira (Myracrodruon urundeuva Freire Allemão) Engler. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Colombo: EMBRAPA-CNPF, 1999. |
Páginas: |
2 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CNPF. Pesquisa em andamento, 18). |
ISSN: |
0104-5903 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O experimento da aroeira-verdadeira foi instalado no município de Foz do Iguaçu, PR, em Latossolo Roxo distrofico, com os seguintes objetivos: a) testar, globalmente, a tecnologia silvicultural existente, para plantios puros, no Sul e Sudeste do Brasil; e b) estabelecer um talhão demonstrativo da espécie. |
Palavras-Chave: |
Aroreira verdadeira; Myracrodruuon urundeuva. |
Thesagro: |
Aroeira; Myracrodruon Urundeuva; Silvicultura. |
Thesaurus Nal: |
silviculture. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/101395/1/PA-1999-Carvalho-PlantioComprobatorio.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
01/07/2014 |
Data da última atualização: |
14/01/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
SILVA, J. P. S da; NASCIMENTO, C. W. A. do; SILVA, D. J.; CUNHA, K. P. V da; BIONDI, C. M. |
Afiliação: |
JOÃO P. S. DA SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco; CLÍSTENES W. A. DO NASCIMENTO, Universidade Federal Rural de Pernambuco; DAVI JOSE SILVA, CPATSA; KARINA P. V. DA CUNHA, Universidade Federal do Rio Grande do Norte; CAROLINE M. BIONDI, Universidade Federal Rural de Pernambuco. |
Título: |
Changes in soil fertility and mineral nutrition of mango orchards in São Francisco Valley, Brazil. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Agrária - Revista Brasileira de Ciências Agrárias, Recife, v. 9. n. 1, p. 42-48, 2014. |
DOI: |
DOI:10.5039/agraria.v9i1a3466 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This research aimed to analyse the soil fertility changes and macronutrient concentration in mango plantations in Petrolina, Pernambuco, Brazil. Samples of soil were collected at depths of 0-20 and 20-40 cm, and leaves of mango trees during vegetative growth were collected from 11 areas with different cultivation time spans (6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 16, 17, 19, and 26 years). Nearby areas under natural vegetation were sampled for reference. The chemical characteristics of soil evaluated were: pH; P, K, Ca, Mg; exchangeable Na and Al; H + Al; organic matter; sum of bases; base saturation; and total cation exchange capacity. The mango leaves were analysed for N, P, K, Ca, and Mg. The agricultural management practices adopted by the mango-producing companies promoted changes in soil fertility when compared with the reference areas. The concentrations of organic matter tended to increase in the crop areas. The organic matter caused increases in CEC and nutrient retention. High P values were observed in soils and plants owing to the excessive use of fertilizers. This may cause nutritional imbalance and contamination of water sources. The contents of N, P, K in the leaves of mango trees were nutritionally adequate |
Palavras-Chave: |
Mango; Nutrição mineral; Vale do São Francisco. |
Thesagro: |
Adubação; Fertilidade do Solo; Manga; Mangifera Indica; Matéria Orgânica. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/104274/1/Davi-2014.pdf
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Marc: |
LEADER 02098naa a2200277 a 4500 001 1989403 005 2016-01-14 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $aDOI:10.5039/agraria.v9i1a3466$2DOI 100 1 $aSILVA, J. P. S da 245 $aChanges in soil fertility and mineral nutrition of mango orchards in São Francisco Valley, Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThis research aimed to analyse the soil fertility changes and macronutrient concentration in mango plantations in Petrolina, Pernambuco, Brazil. Samples of soil were collected at depths of 0-20 and 20-40 cm, and leaves of mango trees during vegetative growth were collected from 11 areas with different cultivation time spans (6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 16, 17, 19, and 26 years). Nearby areas under natural vegetation were sampled for reference. The chemical characteristics of soil evaluated were: pH; P, K, Ca, Mg; exchangeable Na and Al; H + Al; organic matter; sum of bases; base saturation; and total cation exchange capacity. The mango leaves were analysed for N, P, K, Ca, and Mg. The agricultural management practices adopted by the mango-producing companies promoted changes in soil fertility when compared with the reference areas. The concentrations of organic matter tended to increase in the crop areas. The organic matter caused increases in CEC and nutrient retention. High P values were observed in soils and plants owing to the excessive use of fertilizers. This may cause nutritional imbalance and contamination of water sources. The contents of N, P, K in the leaves of mango trees were nutritionally adequate 650 $aAdubação 650 $aFertilidade do Solo 650 $aManga 650 $aMangifera Indica 650 $aMatéria Orgânica 653 $aMango 653 $aNutrição mineral 653 $aVale do São Francisco 700 1 $aNASCIMENTO, C. W. A. do 700 1 $aSILVA, D. J. 700 1 $aCUNHA, K. P. V da 700 1 $aBIONDI, C. M. 773 $tAgrária - Revista Brasileira de Ciências Agrárias, Recife$gv. 9. n. 1, p. 42-48, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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