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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoROSSATO, M.; LACERDA, A. L.; FONSECA, L. N.; BOITEUX, L. S.; BRASILEIRO, A. C. M.; RIBEIRO, S. D. G. Análise da expressão diferencial de fatores de elongação e transerição de tomateiros resistentes e suscetíveis infectados com Tomato chlorotic mottle virus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 46.; REUNIÃO BRASILEIRA DE CONTROLE BIOLÓGICO, 11., 2013, Ouro Preto. Expofito. Ouro Preto: UFV, 2013. Resumo 253-1.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBATISTA, J. G.; PEREIRA-CARVALHO, R. D. C.; RESENDE, R. D. O.; RIBEIRO, S. D. G.; BOITEUX, L. S. Resposta de acessos de Solanum melongena ao Tomato chlorotic mottle virus (ToCMoV inoculado via Bemisia tabaci). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 46.; REUNIÃO BRASILEIRA DE CONTROLE BIOLÓGICO, 11., 2013, Ouro Preto. Expofito. Ouro Preto: UFV, 2013. Resumo 753-1.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  31/10/2019
Data da última atualização:  11/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GOIS, G. C.; MATIAS, A. G. da S.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; SIMOES, W. L.; LISTA, F. N.; GUIMARÃES, M. J. M.; SILVA, T. S.; MAGALHÃES, A. L. R.; SILVA, J. K. V. da.
Afiliação:  Glayciane Costa Gois, UNIVASF; Alex Gomes da Silva Matias, UNIVASF; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; Fleming Sena Campos, UFRPE - Garanhus, PE; WELSON LIMA SIMOES, CPATSA; Fábio Nunes Lista, UNIVASF; Miguel Júlio Machado Guimarães, UNIVASF; Tiago Santos Silva, Federal Institute of Education, Science and Technology of Sertão Pernambucano - Ouricuri, PE; André Luiz Rodrigues Magalhães, UFRPE - Garanhus, PE; Juscelino Kubitschek Bevenuto da Silva, UFPB - Areia, PB.
Título:  Nutritional and fermentative profile of forage sorghum irrigated with saline water.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Biological Rhythm Research, v. 53, n. 2, p. 246?257, 2022.
ISSN:  1744-4179
DOI:  https://doi.org/10.1080/09291016.2019.1629088
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the nutritional and fermentative potential of silage of the forage sorghum Ponta Negra irrigated with saline water. The bromatological characteristics, losses and fermentative profile of sorghum silages were observed. For the bromatological characteristics of the sorghum plant, a decreasing linear behavior was observed for the contents of dry matter and organic matter while a positive linear effect was verified for crude protein and mineral matter as the leaching fractions were increased (P < 0.05). A quadratic behavior was observed for nonfibrous carbohydrates, neutral detergent fiber, acid detergent fiber, and cellulose (P < 0.05). The pH values showed a quadratic effect (P < 0.05) with lower pH values observed at 15 days of silo opening for water depths of 10 and 15%. Regarding the silages, the leaching fractions provided differences (P < 0.05) for dry matter recovery, gas loss and effluent loss. A negative linear behavior for the contents of dry matter and organic matter and an increasing linear effect for mineral matter (P < 0.05). The highest concentrations of ammoniacal nitrogen were observed when irrigation was performed with a 10% saline water depth (P < 0.05).
Palavras-Chave:  Perfil nutricional e fermentativo.
Thesagro:  Água Salina; Conservação; Forragem; Irrigação; Sorghum Bicolor; Sorgo.
Thesaurus NAL:  Grain sorghum; Water salinity.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1113711/1/Nutritional-and-fermentative-profile-of-forage-sorghum-irrigated-with-saline-water.2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58729 - 1UPCAP - DD
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