Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  20/09/2017
Data da última atualização:  20/09/2017
Autoria:  MEYER, J. H.; WEIR, W. C.; JONES, L. G.; HULL, J. L.
Título:  Effect of stage of maturity, dehydrating versus field-curing and pelleting on alfalfa hay quality as measured by lamb gains.
Ano de publicação:  1960
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Science, v. 19, n. 1, p. 283-294, Feb. 1960.
DOI:  10.2527/jas1960.191283x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Results are reported of a four-year study on the influence of stage of maturity on the value of alfalfa as an energy source for sheep. Factorial designs were used for study of interactions of harvesting method (dehydrated and sun-cured) and/or method of feeding (pelleted or chopped hay). Another aspect was the relating of chemical and physical characteristics to hay quality. Weight gains and feed consumption of individually fed growing lambs were used to assess feeding value, which is primarily a reflection of energy value for ruminants since protein was not a limiting factor in alfalfa. From a consideration of the changes in lignin content and the gains of the lambs fed hay harvested at different stages of maturity, the critical turning point in feeding value appears to be when 10% of the stems have one or more blossoms. After 10% bloom the feeding value did not change as markedly as between earlier maturity stages. Differences between bud and bloom stages were always found when alfalfa was dehydrated. Field-cured alfalfa did not always show this difference, because sometimes a relatively greater increase in lignin occurred as a result of harvesting loss for the bud-stage alfalfa compared to the bloom-stage alfalfa. No change in quality was observed between 30 and 100% bloom. Dehydrated alfalfa was superior to field-cured alfalfa as an energy source in all cases. Pelleted alfalfa in all trials gave greater daily gains than chopped. The respective correlations of lignin and ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Feed consumption; Lignins.
Thesagro:  Medicago Sativa.
Thesaurus Nal:  Animal feeding; Animal nutrition; Hay; Lambs; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC34994 - 1ADDAP - PP
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  10/10/1994
Data da última atualização:  05/09/2012
Autoria:  GARCIA, N. C. P.; SILVA, J. B. T. da; RIBEIRO, Z. M. de A.; MELO, M. F. de.
Título:  Cerrado: resumos informativos.
Ano de publicação:  1981
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: EMBRAPA-DID, 1981.
Volume:  v.3.
Série:  (EMBRAPA-CPAC. Cerrado: Resumos Informativos, 1).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Bibliografia; CPAC; EMBRAPA.
Thesagro:  Cerrado.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC6395 - 1UPCLV - PPCRI6329CRI6329
CPAC6395 - 2UPCLV - PPCRI6329RI3
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional