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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
10/09/2013 |
Data da última atualização: |
17/09/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
ARAUJO, J. P. P. de. |
Afiliação: |
JOAO PRATAGIL PEREIRA DE ARAUJO, CNPAT. |
Título: |
Embrapa 40 anos. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Jornal O Povo, Fortaleza, 13 maio 2013. Coluna Opinião. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Embrapa; Embrapa 40 anos. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89599/1/ADM13003.pdf
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Marc: |
LEADER 00326nam a2200121 a 4500 001 1966023 005 2013-09-17 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARAUJO, J. P. P. de 245 $aEmbrapa 40 anos. 260 $aJornal O Povo, Fortaleza, 13 maio 2013. Coluna Opinião.$c2013 653 $aEmbrapa 653 $aEmbrapa 40 anos
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
26/10/2016 |
Data da última atualização: |
05/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
GONÇALVES, B.-H. R. F.; SILVA, G. de J.; PONTES, S. F. O.; FONTAN, R. da C. I.; EGITO, A. S. do; FERRÃO, S. P. B. |
Afiliação: |
Ben-Hur Ramos Ferreira Gonçalves, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia (UESB) - Itapetinga, BA, Brasil; Grazielly de Jesus Silva, UESB - Itapetinga, BA, Brasil; Silvania Farias Oliveira Pontes, UESB - Itapetinga, BA, Brasil; Rafael da Costa Ilheu Fontan, UESB - Itapetinga, BA, Brasil; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; Sibelli Passini Barbosa Ferrão, UESB - Itapetinga, BA, Brasil. |
Título: |
Evaluation of the peptide profile with a view to authenticating buffalo mozzarella cheese. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Science and Technology, v. 51, n. 7, p. 1586-1593, Jul. 2016. |
DOI: |
10.1111/ijfs.13128 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
[ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS]. |
Conteúdo: |
Abstract: Electrophoretic and chromatographic techniques were used to determine water-soluble peptide profiles aiming to identify the adulteration of buffalo milk mozzarella cheese by the addition of cow's milk. Thus, cheeses were produced with contents of cow's milk varying from 0% to 100%, and the peptides extracted after production and after 20 days of refrigeration. Polyacrylamide gel electrophoresis under denaturing conditions in the presence of sodium dodecyl sulphate (SDS-PAGE) identified a potential peptide marker of exclusively bovine origin with a size of about 21 kDa for the addition of cow's milk above 30%. Reverse-phase high-performance liquid chromatography (RP-HPLC) indicated the existence of two potential peptides present in higher concentrations in buffalo milk and one exclusive for cow's milk, the latter making it possible to estimate the addition of cow's milk to buffalo milk. Six commercial brands of buffalo mozzarella cheese were evaluated, and indications of adulteration found in four of them. |
Palavras-Chave: |
Adulteration; Cheese; Cromatografia líquida de alta eficiência; Feed adulteration; High-performance liquid chromatography; Leite de búfala; Milk products; Milk protein; Mozzarella; Proteína do leite. |
Thesagro: |
Adulteração; Cromatografia; Produto derivado do leite; Queijo; Tecnologia de alimento. |
Thesaurus NAL: |
Buffalo milk; Polyacrylamide gel electrophoresis. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02305naa a2200409 a 4500 001 2055390 005 2019-04-05 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1111/ijfs.13128$2DOI 100 1 $aGONÇALVES, B.-H. R. F. 245 $aEvaluation of the peptide profile with a view to authenticating buffalo mozzarella cheese. 260 $c2016 500 $a[ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS]. 520 $aAbstract: Electrophoretic and chromatographic techniques were used to determine water-soluble peptide profiles aiming to identify the adulteration of buffalo milk mozzarella cheese by the addition of cow's milk. Thus, cheeses were produced with contents of cow's milk varying from 0% to 100%, and the peptides extracted after production and after 20 days of refrigeration. Polyacrylamide gel electrophoresis under denaturing conditions in the presence of sodium dodecyl sulphate (SDS-PAGE) identified a potential peptide marker of exclusively bovine origin with a size of about 21 kDa for the addition of cow's milk above 30%. Reverse-phase high-performance liquid chromatography (RP-HPLC) indicated the existence of two potential peptides present in higher concentrations in buffalo milk and one exclusive for cow's milk, the latter making it possible to estimate the addition of cow's milk to buffalo milk. Six commercial brands of buffalo mozzarella cheese were evaluated, and indications of adulteration found in four of them. 650 $aBuffalo milk 650 $aPolyacrylamide gel electrophoresis 650 $aAdulteração 650 $aCromatografia 650 $aProduto derivado do leite 650 $aQueijo 650 $aTecnologia de alimento 653 $aAdulteration 653 $aCheese 653 $aCromatografia líquida de alta eficiência 653 $aFeed adulteration 653 $aHigh-performance liquid chromatography 653 $aLeite de búfala 653 $aMilk products 653 $aMilk protein 653 $aMozzarella 653 $aProteína do leite 700 1 $aSILVA, G. de J. 700 1 $aPONTES, S. F. O. 700 1 $aFONTAN, R. da C. I. 700 1 $aEGITO, A. S. do 700 1 $aFERRÃO, S. P. B. 773 $tInternational Journal of Food Science and Technology$gv. 51, n. 7, p. 1586-1593, Jul. 2016.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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