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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  10/08/2020
Data da última atualização:  04/01/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BOTREL, N.; FREITAS, S.; FONSECA, M. J. de O.; MELO, R. A. de C. e; MADEIRA, N. R.
Afiliação:  NEIDE BOTREL, CNPH; SIDINÉIA FREITAS, Centro de Tecnologia Agrícola e Alimentar, Departamento de Química de Alimentos, Rio de Janeiro/RJ - Brasil; MARCOS JOSE DE OLIVEIRA FONSECA, CTAA; RAPHAEL AUGUSTO DE CASTRO E MELO, CNPH; NUNO RODRIGO MADEIRA, CNPH.
Título:  Valor nutricional de hortaliças folhosas não convencionais cultivadas no Bioma Cerrado.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Food Technology, V. 23, 2020.
ISSN:  1981-6723
DOI:  https://doi.org/10.1590/1981-6723.17418
Idioma:  Português
Notas:  e2018174.
Conteúdo:  Espécies de folhosas, como azedinha (Rumex acetosa), bertalha (Basella alba), capuchinha (Tropaeolum majus), ora-pro-nóbis (Pereskia aculeata), peixinho (Stachys byzantina), taioba (Xanthosoma taioba) e vinagreira (Hibiscus sabdariffa), entre outras, totalizando 14 espécies, foram cultivadas nas condições do Bioma Cerrado e caracterizadas quanto à sua composição centesimal e de minerais.
Palavras-Chave:  Bertalha; Ora-pro-nóbis; Peixinho; Plantas espontâneas comestíveis; Vinagreira.
Thesagro:  Basella Alba; Capuchinha; Hibiscus Sabdariffa; Hortaliça; Nutrição Vegetal; Pereskia Aculeata; Taioba.
Thesaurus Nal:  Rumex acetosa; Stachys byzantina; Tropaeolum majus.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215160/1/1981-6723-bjft-23-e2018174.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH41313 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  26/11/2014
Data da última atualização:  01/12/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CANOSSA, S.; AGUSTINI, B. C.; SILVA, G. A. da.
Afiliação:  BRUNA CARLA AGUSTINI, CNPUV; GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV.
Título:  Evaluation of the effectiveness of killer toxins produced by some strains of yeasts against other strains killer.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 37., 2014, Mendonza, Argentina. Abstracts... Mendonza: International Organisation of Vine and Wine, 2014.
Páginas:  4 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo expandido.
Conteúdo:  To make the wine, you do not need killer strains used for the purpose of dominance. It is only necessary that the yeasts are neutral. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of killer toxins produced by some strains to produce a lethal effect on other strains killer. The experiments were conducted using the medium must Lorena M80: 20 with methylene blue. The killer test strains used were: 7M, 12M, 24M, 25M and 30M isolated from grape berries derived from the cultivar Merlot municipality of Pinto Bandeira (RS, Brazil). These strains were tested against other strains isolated killer Pinto Bandeira, they being the 3CF lineage derived from the cultivar Cabernet Franc, and the 24A strain isolated from cultivar Ancelota,; and also against strains isolated from the city of Colombo (PR, Brazil), called 4C, 6C, 7C, 10C, 11C, 12C, 13C, 14C, 15C, 17C, 19C, 20C, 22C and 24C. Were also used in the reference 1B, 91B and K1 strains. The inoculated plates were placed in an oven at 18 ° C 48 to 72 hours. The results revealed that none of the isolates showed sensitivity of these regions with the killer of five strains isolated killer test Merlot. However, the pattern and 91B K1 strains are sensitive to the killer factor produced by strains 30M and 12M. The 7M line introduced himself as killer only with respect to strain 91B. The taxonomic identification was first performed by amplifying the ITS region. Thus, three of the five strains analyzed, 7M, 24M and 25M, showed an amplic... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Levedura.
Thesagro:  Biologia molecular; Fermentação; Fermento; Genética; Linhagem; Saccharomyces Cerevisiae; Vinho; Viticultura.
Thesaurus NAL:  Genetics; Grapes; Molecular biology; Viticulture; Yeasts.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112383/1/Bruna-2014-755.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV15504 - 1UPCAA - DD
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