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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  08/11/2016
Data da última atualização:  12/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SIMÕES, M. G.; FERRAZ, R. P. D.; BÉGUÉ, A.; BELLÓN, B.; FREITAS, P. L.; MACHADO, P. L. O. A.; NEVES, M. L.; SKORUPA, L.
Afiliação:  MARGARETH GONCALVES SIMOES, CNPS; RODRIGO PECANHA DEMONTE FERRAZ, CNPS; A. BÉGUÉ, CIRAD; B. BELLÓN, CIRAD; PEDRO LUIZ DE FREITAS, CNPS; PEDRO LUIZ OLIVEIRA DE A MACHADO, SRI; MATHEUS L. DAS NEVES, UERJ; LADISLAU ARAUJO SKORUPA, CNPMA.
Título:  Satellite based multi-scale methods to support governance of Brazil's low-carbon agriculture (ABC Plan).
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: GEOBIA, 6., 2016, Enschede. Solutions & synergies: conference proceedings. Enschede: University of Twente, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Brazil's Low Carbon Agriculture is one the initiatives that puts the climate in the agricultural agenda towards a more sustainable and adapted agriculture under global changes. Among the several practices listed and supported by the ABC Plan, zero tillage and integrated crop-livestock-forestry systems including the recovery of degraded pasture are the most relevant ones. The objective of this paper is to present the Geo-ABC Project, a procedure to monitor the implementation of the Brazil's Low Carbon Agriculture (ABC Plan) and aiming at the development of remote sensing methods to monitor agricultural systems listed in the ABC Plan and adopted at local scale.
Palavras-Chave:  Mudança de uso da terra; Segmentação; Séries temporais; Sistema integrado lavoura-pecuária.
Thesagro:  Sensoriamento Remoto.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149676/1/2016-069.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS19402 - 1UPCAA - DD2016.00295
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  23/03/2011
Data da última atualização:  12/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SILVA, G. A. da; POLETTO, C. M.; POLI, J. S.; VALENTE, P.
Afiliação:  GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; Carolina Madalozzo Poletto, CNPUV (bolsista); Jandora Severo Poli, CNPUV (bolsista); Patricia Valente, UFRGS.
Título:  Influence of Brettanomyces custersianus upon the activity of Saccharomyces cerevisiae strains during the tumultuous phase of vinification.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 54, n. 2, p. 347-356, mar./abr. 2011.
DOI:  10.1590/S1516-89132011000200017
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this work was to evaluate the influence of Brettanomyces custersianus on the metabolic activity of Saccharomyces cerevisiae during the tumultuous stage of wine production. The Cabernet Sauvignon grape must with the skin was inoculated with individual cultures of Sacch. cerevisiae and with mixed cultures of Sacch. cerevisiae and Br. custersianus. During the 6-day tumultuous phase of fermentation, the highest ethanol production and the highest sugar consumption were obtained with the strains without B. custersianus. Fermentations carried out with the addition of Brettanomyces metabolites, acetic acid and 4-ethylphenol, showed that only the former inhibited the growth of both Sacch. cerevisiae strains used. In some cases, Br. custersianus could affect the rate higher alcohols production and their final concentrations during the tumultuous phase of vinification.
Palavras-Chave:  Brettanomyces; Brettanomyces custersianus; Efeito custer; Influência; Levedura; Vinificação.
Thesagro:  Enologia; Fermentação; Microbiologia; Saccharomyces Cerevisiae; Vinho.
Thesaurus NAL:  Dekkera.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30807/1/silva-2011-347.pdf
https://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_issues&pid=1516-8913&lng=pt&nrm=iso
https://www.scielo.br/pdf/babt/v54n2/v54n2a17.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE1207 - 1UPCAP - DD
CNPUV13012 - 1UPCAP - DDOnline
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