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Registros recuperados : 46 | |
24. | | SILVA, F. O. C. e; SEVERINO, R. S.; DRUMMOND, S. S.; MACHADO, G. V.; NOLASCO, R. M.; LIMA, E. M. M. de. Suprimento arterial para as glândulas adrenais em caprinos (Capra hircus) da raça Saanen. Arquivo de Ciências Veterinária e Zoologia da Unipar, Umuarama, v. 6, n. 1, p. 7-10, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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25. | | SILVA, F. O. C.; PEREIRA, C. C. H.; EURIDES, D.; XAVIER, G. do C.; SEVERINO, R. S.; BOMBONATO, P. P.; DRUMMOND, S. S.; SANTOS, A. L. Q. Anestesia do membro pelvino de ovinos: estudos experimental. Revista da Faculdade de Zootecnia , Veterinaria e Agronomia, v.1, n.1, p.5-10, 1994. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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29. | | SILVA, M. M.; SILVA, G. G. B.; MOREIRA, A. N.; PEREZ, J. O.; CONCEIÇÃO, J. L. A.; SILVA, F. O.; GAVA, C. A. T.; SANTOS, C. C. Avaliação e validação de inovações tecnológicas no controle do moleque-da-bananeira para produtores do Vale do São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 19., 2006, Cabo Frio. Frutas do Brasil: saúde para o mundo: palestras e resumos. Cabo Frio : SBF; UENF; UFRRJ, 2006. p. 297. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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31. | | ARRUDA, M. S.; SILVA, F. O.; EGITO, A. S. do; SILVA, T. M. S.; LIMA FILHO, J. L.; PORTO, A. L. F.; MOREIRA, K. A. New peptides obtained by hydrolysis of caseins from bovine milk by protease extracted from the latex Jacaratia corumbensis. LWT- Food Science and Technology, v. 49, n. 1, p. 73-79, Jun. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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32. | | LIMA, M. A. C. de; BASSOI, L. H.; SILVA, D. J.; SANTOS, P. de S.; PAES, P. de C.; AZEVEDO, S. S. N.; SILVA, F. O. da. Maturação e qualidade de goiaba 'Paluma' em função de diferentes doses de nitrogênio e potássio. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA DE FRUTAS TROPICAIS, 1., 2005, João Pessoa. Anais... João Pessoa: SBPCF, 2005. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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37. | | ZIELONKA, N.; MUÑOZ-SÁEZ, A.; SILVA, F. O. da; KIILL, L. H. P.; REBOUÇAS, P. O.; PEREIRA, V. S.; SIQUEIRA, K. M. M. de; CROWTHER, L.; ROJAS, N.; ARELLANO, E.; DICKS, L. Aves das fazendas. Salvador: Carvalho, 2022. 38 p. il. (Manejo sustentável de fruteiras na caatinga, 3) Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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38. | | SOARES, P. C.; VIEIRA, A. R.; REIS, M. de S.; CORNÉLIO, V. M. de O.; SILVA, F. O.; SOARES, A. A.; STONE, L. F.; VIEIRA, N. R. de A. Recomendações técnicas para a cultura do arroz em Minas Gerais. Belo Horizonte: EPAMIG, 2005. 40 p. (EPAMIG. Boletim Técnico, 75). Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos. MenosEmbrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia... Mostrar Todas |
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39. | | REBOUÇAS, P. O.; FERREIRA, V. S.; KIILL, L. H. P.; SIQUEIRA, K. M. M. de; ZIELONKA, N.; SILVA, F. O. da; MUÑOZ-SÁEZ, A.; CROWTHER, L.; ROJAS, N.; ARELLANO, E.; DICKS, L. Insetos nas fazendas. Salvador: Carvalho, 2022. 28 p. il. (Manejo sustentável de fruteiras na caatinga, 4). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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40. | | MUÑOZ-SÁEZ, A.; ROJAS, N.; CROWTHER, L.; ZIELONKA, N.; REBOUÇAS, P. O.; SILVA, F. O. da; FERREIRA, V. S.; SIQUEIRA, K. M. M. de; KIILL, L. H. P.; ARELLANO, E.; DICKS, L. Mamíferos nas fazendas. Salvador: Carvalho, 2022. 39 p. il (Manejo sustentável de fruteiras na caatinga, 5) Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 46 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
14/11/2012 |
Data da última atualização: |
19/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ARRUDA, M. S.; SILVA, F. O.; EGITO, A. S. do; SILVA, T. M. S.; LIMA FILHO, J. L.; PORTO, A. L. F.; MOREIRA, K. A. |
Afiliação: |
M. S. ARRUDA, LIKA/UFPE - Recife, PE.; F. O. SILVA, UFRPE - Recife, PE.; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; T. M. S. SILVA, UFRPE - Recife, PE; J. L. LIMA FILHO, UFPE - Recife, PE; A. L. F. PORTO, UFPE / UFRPE - Recife, PE; K. A. MOREIRA, UFPE / UFRPE - Recife, PE. |
Título: |
New peptides obtained by hydrolysis of caseins from bovine milk by protease extracted from the latex Jacaratia corumbensis. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
LWT- Food Science and Technology, v. 49, n. 1, p. 73-79, Jun. 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The casein and its hydrolysates have many desirable functional properties, so there is great interest in its use in food and pharmaceutical industries. The hydrolysis of casein by a new protease obtained from latex Jacaratia corumbensis was performed to obtain antimicrobial peptides. Four proteins were visualized by electrophoresis of the enzyme extract of J. corumbensis, a band of molecular weight of approximately 30 kDa with the presence of other bands of low density. The fractions as-CN, b-CN and k-CN, were subjected to hydrolysis for a period of 1 min 24 h, where aliquots were collected and analyzed by SDS-PAGE to the characterization of peptides. The hydrolysates were evaluated for antimicrobial activity by determining the Minimum Inhibitory Concentration (MIC). The hydrolysates obtained at time of 2 h showed antimicrobial activity against microorganisms Enterococcus faecalis, Bacillus subtilis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae and Staphylococcus aureus, indicating that the peptides obtained by hydrolysis of bovine casein by latex extract J. corumbensis showed activity antimicrobial. This fraction was subjected to reverse phase chromatography for puri?cation of peptides and subsequent mass spectrometric evaluation. The peptides were sequenced and evaluated for their antimicrobial potential. |
Palavras-Chave: |
Antimicrobial properties; Hydrolyzed proteins. |
Thesagro: |
Bovino; Caseína; Hidrólise; Jacaratia corumbensis; Latex; Leite; Protease. |
Thesaurus NAL: |
Antimicrobial peptides; Casein; Caseinates; Milk. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/70150/1/API-New-peptides.pdf
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Marc: |
LEADER 02353naa a2200349 a 4500 001 1939711 005 2022-05-19 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARRUDA, M. S. 245 $aNew peptides obtained by hydrolysis of caseins from bovine milk by protease extracted from the latex Jacaratia corumbensis.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aAbstract: The casein and its hydrolysates have many desirable functional properties, so there is great interest in its use in food and pharmaceutical industries. The hydrolysis of casein by a new protease obtained from latex Jacaratia corumbensis was performed to obtain antimicrobial peptides. Four proteins were visualized by electrophoresis of the enzyme extract of J. corumbensis, a band of molecular weight of approximately 30 kDa with the presence of other bands of low density. The fractions as-CN, b-CN and k-CN, were subjected to hydrolysis for a period of 1 min 24 h, where aliquots were collected and analyzed by SDS-PAGE to the characterization of peptides. The hydrolysates were evaluated for antimicrobial activity by determining the Minimum Inhibitory Concentration (MIC). The hydrolysates obtained at time of 2 h showed antimicrobial activity against microorganisms Enterococcus faecalis, Bacillus subtilis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae and Staphylococcus aureus, indicating that the peptides obtained by hydrolysis of bovine casein by latex extract J. corumbensis showed activity antimicrobial. This fraction was subjected to reverse phase chromatography for puri?cation of peptides and subsequent mass spectrometric evaluation. The peptides were sequenced and evaluated for their antimicrobial potential. 650 $aAntimicrobial peptides 650 $aCasein 650 $aCaseinates 650 $aMilk 650 $aBovino 650 $aCaseína 650 $aHidrólise 650 $aJacaratia corumbensis 650 $aLatex 650 $aLeite 650 $aProtease 653 $aAntimicrobial properties 653 $aHydrolyzed proteins 700 1 $aSILVA, F. O. 700 1 $aEGITO, A. S. do 700 1 $aSILVA, T. M. S. 700 1 $aLIMA FILHO, J. L. 700 1 $aPORTO, A. L. F. 700 1 $aMOREIRA, K. A. 773 $tLWT- Food Science and Technology$gv. 49, n. 1, p. 73-79, Jun. 2012.
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