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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  07/03/2024
Data da última atualização:  07/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GOMES, F. O.; SILVA, I. C. V.; FRANCO, L. J. D.; HASHIMOTO, J. M.; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.
Afiliação:  FERNANDA DE O. GOMES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; IZABEL C. V. SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; LUIS JOSE DUARTE FRANCO, CPAMN; JORGE MINORU HASHIMOTO, CPAMN; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN.
Título:  Chemical and mineral composition of the raw and cooked immature grains of cowpea genotypes.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Revista Caatinga, Mossoró, v. 37, e11727, 2024.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1983-21252024v3711727rc
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Immature cowpea grains are a rich source of proteins, minerals, dietary fiber, and phenolic compounds and also have a high antioxidant capacity compared to dry grains. Its consumption promotes a healthy and diversified diet. The objective of this work was to evaluate the cooking time and chemical and mineral composition of the raw and cooked immature grains of different cowpea genotypes.
Palavras-Chave:  Composição centesimal; Feijão-verde; Minerais; Processamento térmico.
Thesagro:  Vigna Unguiculata.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1162652/1/ChemicalMineralCompositionRawCookedGrainsCowpeaRC37.2024.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN34133 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  15/10/2019
Data da última atualização:  13/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  TORRES, L. G.; RESENDE, M. D. V. de; AZEVEDO, K C. F.; SILVA, F. F. e; OLIVEIRA, E. J. de.
Afiliação:  LÍVIA GOMES TORRES, UFV; MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPF; CAMILA FERREIRA AZEVEDO, UFV; FABYANO FONSECA E SILVA, UFV; EDER JORGE DE OLIVEIRA, CNPMF.
Título:  Genomic selection for productive traits in biparental cassava breeding populations.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  PLoS ONE, v. 14, n. 7, e0220245, July 2019. 20 p.
DOI:  https://doi.org/10.1371/ journal.pone.0220245
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cassava improvement using traditional breeding strategies is slow due to the species? long breeding cycle. However, the use of genomic selection can lead to a shorter breeding cycle. This study aimed to estimate genetic parameters for productive traits based on pedigree (pedigree and phenotypic information) and genomic (markers and phenotypic information) analyses using biparental crosses at different stages of selection. A total of 290 clones were genotyped and phenotyped for fresh root yield (FRY), dry matter content (DMC), dry yield (DY), fresh shoot yield (FSY) and harvest index (HI). The clones were evaluated in clonal evaluation trials (CET), preliminary yield trials (PYT), advanced yield trials (AYT) and uniform yield trials (UYT), from 2013 to 2018 in ten locations. The breeding stages were analyzed as follows: one stage (CET), two stages (CET and PYT), three stages (CET, PYT and AYT) and four stages (CET, PYT, AYT and UYT). The genomic predictions were analyzed via k-fold cross-validation based on the genomic best linear unbiased prediction (GBLUP) considering a model with genetic additive effects and genotype × location interactions. Genomic and pedigree accuracies were moderate to high (0.56?0.72 and 0.62?0.78, respectively) for important starch-related traits such as DY and FRY; when considering one breeding stage (CET) with the aim of early selection, the genomic accuracies ranged from 0.60 (DMC) to 0.71 (HI). Moreover, the correlations between the genomic estim... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Melhoramento genético.
Thesagro:  Mandioca.
Thesaurus NAL:  Cassava; Plant breeding.
Categoria do assunto:  --
G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204427/1/2019-M.Deon-PO-Genomic.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF57051 - 1UPCAP - DD
CNPMF32754 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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