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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  24/11/1997
Data da última atualização:  03/10/2016
Autoria:  COBOS, P. M.; GONZALEZ, S. M.; MENDONZA, G. D. M.; GARCIA, C. B.; BARCENA, R. G.
Título:  Nutritional evaluation of cattle manure, molasses and corn stover silage for lambs.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 25, n. 1, p. 33-38, 1997.
DOI:  10.1016/S0921-4488(96)00966-2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Two experiments were conducted to evaluate the nutritional quality of cattle manure silage for lambs. In experiment 1, qualitative characteristics, pH and lactic acid were determined in ensiled corn stover (35%) with four combinations (treatments, T) of fresh cattle manure:cane molasses-urea mixture (T1, 55:10; T2, 45:20; T3, 35:30; T4, 25:40). Lactate concentration (% of DM) was greater for the first two combinations (T1, 4.6a; T2, 4.1a; T3, 3.4b; T4, 2.7c; different superscripts indicate difference at P < 0.05). Experiment 2 was conducted to evaluate apparent digestibility and nitrogen balance of 20 lambs (29.0 ± 5.5 kg initial BW) fed silage with 50% cattle manure, 8% cane molasses, 12% water and 30% corn stover. For this silage, molasses and urea ratio was 20:1. Different silage levels (T1, 0%; T2, 16.4%; T3, 32.7%; T4, 49.1%; T5, 65.5%; DM basis) were used in a completely randomized design with four lambs per treatment. Diets included sorghum grain (18.4%) and soybean meal (16.50, 13.20, 9.90, 6.60 and 3.30%). In T5 a lower (P < 0.05) apparent digestibility was found for OM (T1, 57.6%a; T2, 59.1%a; T3, 55.3%a; T4, 53.4%a; T5, 51.7%b); but ADF, hemicellulose and energy digestibility did not change (P > 0.05). Nitrogen balance (g day?1) was lower (P < 0.05) for T5 (T1, 6.4a; T2, 5.5a; T3, 6.8a; T4, 5.8a; T5, ?0.1b). According to these results, cattle manure can be ensiled when molasses and urea proportions are adequate (20:1), and DM digestibility is not affecte... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Esterco bovino.
Thesagro:  Digestibilidade; Ovino; Silagem.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC3937 - 1ADDAP - --1997.00000
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  23/05/2019
Data da última atualização:  01/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ARAGÃO, M. F.; GARRUTI, D. dos S.; OGAWA, N. B. P.; BEZERRA, V. C.; SILVA, E. M. C. da.
Afiliação:  Márcia Facundo Aragão, Programa de Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos/PPGCTA, Universidade Federal do Ceará; DEBORAH DOS SANTOS GARRUTI, CNPAT; Norma Barreto Perdigão Ogawa, Departamento de Engenharia de Alimentos/DEAL, Universidade Federal do Ceará; Viviane da Costa Bezerra, Departamento de Engenharia de Alimentos/DEAL, Universidade Federal do Ceará; Elisabeth Mary Cunha da Silva, Programa de Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos/PPGCTA, Universidade Federal do Ceará.
Título:  Development of quality index method for eviscerated and non-eviscerated octopus (Octopus insularis).
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 50, n. 2, p. 242-250, 2019.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Análise sensorial; Vida útil.
Thesagro:  Molusco.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197705/1/ART19011.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT16090 - 1UPCAP - DD2019.0050
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