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Registros recuperados : 24 | |
4. | | PAGANI, M. M.; RIBEIRO, A. O.; ROCHA-LEÃO, M. H. M.; MATTA, V. M.; CABRAL, L. M. C. Clarification and concentration of acerola juice by integrated membrane separation processes. In: CONGRESO INTERNACIONAL DE CIENCIA Y TECNOLOGÍA DE LOS ALIMENTOS, 3., 2009, Córdoba, Argentina. Actas. Córdoba, Argentina: Ministerio de Ciencia y Tecnología de la Provincia de Córdoba, 2009. v. 2. p. 230. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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6. | | GURAK, P. D.; MONTEIRO, F. S.; CABRAL, L. M. C.; MATTA, V. M. da; ROCHA-LEÃO, M. H. M. da. Avaliação de parâmetros físico-químicos de néctares de uva e nectares de uva light. In: ENAAL, 15.; CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza. Anais... Fortaleza: LACEN: UFC, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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8. | | BASTOS, D. S.; CABRAL, L. M. C.; ANDRADE, C. T.; ARAÚJO, K. G. L.; ROCHA-LEÃO, M. H. M. Estudo de caracterização de sucos de caju (Anacardium occidentale, L.) comercial e in natura encapsulados por combinação de coacervação e spray drying utilizando um novo complexo polissacarídeo-proteína. In: SIMPÓSIO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 2.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE FRUTOS TROPICAIS, 1., 2010, Aracaju. Avanços em tecnologia de alimentos: anais. Aracaju: Universidade Federal de Sergipe, 2010. 1 CD-ROM. p. 217-220. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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9. | | PAGANI, M. M.; RIBEIRO, O. A.; MICELI, D. C. C.; ROCHA-LEÃO, M. H. M.; CABRAL, L. M. C. Estudo da estabilidade das microcápsulas obtidas através da secagem por atomização da fração retida do suco de acerola microfiltrado. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 8., 2009, Campinas. Ciência de alimentos no mundo globalizado: novos desafios, novas perspectivas. Campinas: Unicamp, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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13. | | PAGANI, M. M.; ROCHA-LEÃO, M. H. M.; PONTES, S. M.; GOMES, F. S.; NOGUEIRA, R. I.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C. Comparative study on the quality of products obtained by spray drying at laboratory and pilot scale. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF AGRICULTURAL ENGINEERING, 2012, Valencia. Agriculture & engineering for a healthier life: abstracts. Valencia: CIGR: EurAgEng, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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14. | | UEKANE, T. M.; NICOLOTTI, L.; GRIGLIONE, A.; BIZZO, H. R.; RUBIOLO, P.; BICCHI, C.; ROCHA-LEÃO, M. H. M.; REZENDE, C. M. Studies on the volatile fraction composition of three native Amazonian Brazilian fruits: Murici (Byrsonima crassifolia L., Malpighiaceae), bacuri (Platonia insignis M., Clusiaceae), and sapodilla (Manilkara sapota L., Sapotaceae). Food Chemistry, n. 219, 2017. p. 13?22 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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15. | | VIDAL, O. L.; TSUKUI, A.; VELLOSO, R.; FREITAS, S. P.; CARVALHO, C. W. P. de; ROCHA-LEÃO, M. H. M.; REZENDE, C. M. de; FERREIRA, M. S. L. Bioactive CMC-Based films enriched with green coffee oil and itsresidues. In: SIMPÓSIO DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 4., 2019, Rio de Janeiro. Sustentabilidade e inovação na ciência dos alimentos: impactos na bioeconomia: caderno de resumos. Rio de Janeiro: UNIRIO, 2019. p. 12. SIAN. 17 e 18 de junho de 2019. Oral. R002. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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16. | | PAGANI, M. M.; CONSTANT, L. S.; GOMES, F. S.; NOGUEIRA, R. I.; TONON, R. V.; ROCHA-LEÃO, M. H. M.; CABRAL, L. M. C. Estabilidade de microcápsulas de acerola produzidas com diferentes agentes encapsulantes. In: CONGRESO IBEROAMERICANO DE INGENIERÍA DE ALIMENTOS, 8., 2011, Lima. Llave de la innovación. [S.l.: s.n.], 2011. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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17. | | PAGANI, M. M.; MATTA, V. M. da; CABRAL, L. M. C.; OIANO NETO, J.; ROCHA LEÃO, M. H. M. da; MONTEIRO, F. S. Caracterização físico-química de suco tropical de acerola e polpa de acerola. In: ENAAL, 15.; CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza. Anais... Fortaleza: LACEN: UFC, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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18. | | PAGANI, M. M.; PEDROSO, P. R.; ROCHA-LEÃO, M. H. M. da; MATTA, V. M. da; OIANO-NETO, J.; CABRAL, L. M. C. The effect of membrane microfiltration on thermosensitive components of acerola juice. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF AGRICULTURAL ENGINEERING; BRAZILIAN CONGRESS OF AGRICULTURAL ENGINEERING, 37.; INTERNATIONAL LIVESTOCK ENVIRONMENT SYMPOSIUM, 8., 2008, Foz do Iguaçu. Technology for all: sharing the knowledge for development: proceedings. Jaboticabal: SBEA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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20. | | TONON, R. V.; PAGANI, M. M.; CONSTANT, L. S.; GOMES, F. S.; NOGUEIRA, R. I.; ROCHA-LEÃO, M. H. M.; CABRAL, L. M. C. Physicochemical characterization and carotenoids and vitamin C stability of spray dried acerola juice. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON BIOENCAPSULATION, 20., 2012, Ontario. Abstracts... 2012. Sucé sur Erdre: Bioencapsulation Research Group, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 24 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Solos. |
Data corrente: |
23/02/2017 |
Data da última atualização: |
10/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
GONZALEZ, M. H.; SILVA, C. S. da; AMARAL, C. D. B.; BIANCHI, S. R.; OLIVEIRA, L. H. B. de; COELHO, J. S.; OLIVEIRA, A.; NOGUEIRA, A. R. de A. |
Afiliação: |
Mario Henrique Gonzalez, UNESP; Caroline Santos da Silva, UFSCar; Clarice Dias Britto do Amaral, UFSCar; SILMARA ROSSANA BIANCHI, CNPS; Luciano Henrique Barca de Oliveira, UNESP; Jessica Silva Coelho, UNESP; Andrea Oliveira, UFPR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE. |
Título: |
Determination of elemental impurities in acyclovir ointment and raw materials using microwave acid digestion (MW-AD) and ICP-MS. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 28, n. 1, p. 98-105, 2017. |
DOI: |
https://doi.org/10.5935/0103-5053.20160151 |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
Inorganic elements present in pharmaceutical products were determined by inductively coupled plasma-mass spectrometer (ICP-MS), employing microwave acid digestion as a sample preparation method. The most abundant isotopes, 75As+ , 65Cu+ , 52Cr+ , 58Ni+ , 208Pb+ , and 51V+ , were determined in acyclovir ointment and its constituents. Elemental impurities in the pharmaceutical samples were determined using an inductively coupled plasma-universal cell technology-mass spectrometer (ICP-UCT-MS) operated in kinetic energy discrimination (KED) and standard mode. The accuracy of the method was assessed by means of addition and recovery experiments. Except for Cr, spiked recoveries of the elements added to the samples before microwave acid digestion (MW-AD) step were between 95.1 and 126%, and after MW-AD step ranged from 85.6 to 132%. Limits of detection (LOD) obtained by proposed method is in agreement to those required by the U.S. Pharmacopeia Convention (USP), showing that the ICP-MS technique is well suited for quantification of these elements. The LOD's (ng L-1) for 51V+ , 52Cr+ , 58Ni+ , 65Cu+ , 75As+ and 208Pb+ in 1% v v-1 HNO3 medium were: 2.2, 81.3, 91.9, 6.9, 0.2 and 3.1, respectively. The concentration of the analytes in these samples presented a wide range, varying from 2.3 ± 0.8 µg kg-1 for As to 3446 ± 47 µg kg-1 for Cr. |
Palavras-Chave: |
Acyclovir; Elemental impurity; Impureza elementar; Pharmaceutical product; Produto farmacêutico. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156641/1/0103-5053-jbchs-28-01-0098.pdf
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Marc: |
LEADER 02269naa a2200277 a 4500 001 2067515 005 2021-11-10 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.5935/0103-5053.20160151$2DOI 100 1 $aGONZALEZ, M. H. 245 $aDetermination of elemental impurities in acyclovir ointment and raw materials using microwave acid digestion (MW-AD) and ICP-MS.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aInorganic elements present in pharmaceutical products were determined by inductively coupled plasma-mass spectrometer (ICP-MS), employing microwave acid digestion as a sample preparation method. The most abundant isotopes, 75As+ , 65Cu+ , 52Cr+ , 58Ni+ , 208Pb+ , and 51V+ , were determined in acyclovir ointment and its constituents. Elemental impurities in the pharmaceutical samples were determined using an inductively coupled plasma-universal cell technology-mass spectrometer (ICP-UCT-MS) operated in kinetic energy discrimination (KED) and standard mode. The accuracy of the method was assessed by means of addition and recovery experiments. Except for Cr, spiked recoveries of the elements added to the samples before microwave acid digestion (MW-AD) step were between 95.1 and 126%, and after MW-AD step ranged from 85.6 to 132%. Limits of detection (LOD) obtained by proposed method is in agreement to those required by the U.S. Pharmacopeia Convention (USP), showing that the ICP-MS technique is well suited for quantification of these elements. The LOD's (ng L-1) for 51V+ , 52Cr+ , 58Ni+ , 65Cu+ , 75As+ and 208Pb+ in 1% v v-1 HNO3 medium were: 2.2, 81.3, 91.9, 6.9, 0.2 and 3.1, respectively. The concentration of the analytes in these samples presented a wide range, varying from 2.3 ± 0.8 µg kg-1 for As to 3446 ± 47 µg kg-1 for Cr. 653 $aAcyclovir 653 $aElemental impurity 653 $aImpureza elementar 653 $aPharmaceutical product 653 $aProduto farmacêutico 700 1 $aSILVA, C. S. da 700 1 $aAMARAL, C. D. B. 700 1 $aBIANCHI, S. R. 700 1 $aOLIVEIRA, L. H. B. de 700 1 $aCOELHO, J. S. 700 1 $aOLIVEIRA, A. 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 773 $tJournal of the Brazilian Chemical Society$gv. 28, n. 1, p. 98-105, 2017.
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