|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/01/2017 |
Data da última atualização: |
13/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NASSUR, R. de C. M. R.; LIMA, P. C. P.; BARROS, J. Q.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; SILVA, D. J. |
Afiliação: |
RITA DE CÁSSIA MIRELA RESENDE NASSUR, Professor, Bahia State University, Juazeiro-BA, Brazil; PALLOMA CAVALCANTE PEREIRA LIMA, Biology Student, Petrolina-PE. Brazil; JULIANA QUIXABA BARROS, Biology Student, Petrolina-PE. Brazil; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; DAVI JOSE SILVA, CPATSA. |
Título: |
Can nitrogen and potassium fertilization change the tartaric acid content in Syrah grapes during maturation? |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. |
Páginas: |
p. 37. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The region of the São Francisco Valley in Brazil has unique features that enables the grape production throughout the year, with two or more harvests per year, event that increase the exportation of large amounts of nutrients to the fruit. Thus, the need of fertilization becomes important in order to obtain desirable characteristics of grapes for wine production and high yield. Tartaric acid is considered the predominant acid in grapes and consequently in wines, also providing specific organoleptic properties. |
Palavras-Chave: |
Maturação da uva; Uva Syrah; Vale do São Francisco. |
Thesagro: |
Adubação; Potássio; Uva. |
Thesaurus Nal: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152824/1/Giuliano-p37-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
|
Marc: |
LEADER 01357nam a2200265 a 4500 001 2060235 005 2023-11-13 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNASSUR, R. de C. M. R. 245 $aCan nitrogen and potassium fertilization change the tartaric acid content in Syrah grapes during maturation?$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido$c2016 300 $ap. 37. 520 $aThe region of the São Francisco Valley in Brazil has unique features that enables the grape production throughout the year, with two or more harvests per year, event that increase the exportation of large amounts of nutrients to the fruit. Thus, the need of fertilization becomes important in order to obtain desirable characteristics of grapes for wine production and high yield. Tartaric acid is considered the predominant acid in grapes and consequently in wines, also providing specific organoleptic properties. 650 $aGrapes 650 $aAdubação 650 $aPotássio 650 $aUva 653 $aMaturação da uva 653 $aUva Syrah 653 $aVale do São Francisco 700 1 $aLIMA, P. C. P. 700 1 $aBARROS, J. Q. 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aSILVA, D. J.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Algodão. Para informações adicionais entre em contato com cnpa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
10/03/2008 |
Data da última atualização: |
10/03/2008 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
PEREIRA, J. W. de L.; CAVALCANTE, F. A.; SILVA, C. R. C. da; ilva1, DUARTE, E. A. A.; MELO FILHO, P. de A.; SANTOS, R. C. dos. |
Afiliação: |
Jacqueline Wanessa de Lima Pereira, UFRPE; Fabiana Aparecida Cavalcante, UFRPE; Carliane Rebeca Coelho da Silva, UFRPE; Elizabeth Amélia Alves Duarte, UFRPE; Péricles de Albuquerque Melo Filho, UFRPE; Roseane Cavalcanti dos Santos, Embrapa Algodão. |
Título: |
Análise genética em acessos de amendoim ramador, do tipo Runner. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 4., 2007, São Lourenço. |
Páginas: |
3 p. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Amendoim Ramador; Runner. |
Thesaurus NAL: |
Arachis. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00639naa a2200217 a 4500 001 1277053 005 2008-03-10 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, J. W. de L. 245 $aAnálise genética em acessos de amendoim ramador, do tipo Runner. 260 $c2007 300 $a3 p. 650 $aArachis 653 $aAmendoim Ramador 653 $aRunner 700 1 $aCAVALCANTE, F. A. 700 1 $aSILVA, C. R. C. da 700 1 $ailva1, DUARTE, E. A. A. 700 1 $aMELO FILHO, P. de A. 700 1 $aSANTOS, R. C. dos 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 4., 2007, São Lourenço.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|