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Registros recuperados : 9 | |
3. | | SILVA, E. M. C.; SANTOS JÚNIOR, V. C. dos; QUEIRÓS, L. A.; ROLIM, G. da S.; VIEIRA, A. S.; BOAVENTURA, H. A.; BITTENCOURT, D. D.; QUINTELA, E. D. Atividade ovicida de Plinazolin a diferentes espécies de insetos-praga. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 28., 2022, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SEB, 2022. p. 566. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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4. | | QUEIRÓS, L. A.; BOAVENTURA, H. A.; VIEIRA, A. S.; SANTOS JUNIOR, V. C. dos; SILVA, J. F. A. e; QUINTELA, E. D. Suscetibilidade do ácaro rajado Tetranychus urticae (Acari: Tetranychidae) ao fungo Cordyceps javanica (Hypocreasles: Cordycipitaceae). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 28., 2022, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SEB, 2022. p. 344. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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5. | | VIEIRA, A. S.; BOAVENTURA, H. A.; QUEIRÓS, L. A.; SANTOS JÚNIOR, V. C.; SILVA, E. M. C.; BITTENCOURT, D. D.; SILVA, J. F. A. e; QUINTELA, E. D. Suscetibilidade de ovos, ninfas e adultos do Euschistus heros (Hemiptera: Pentatomidae) ao Metarhizium anisopliae (Hypocreales: Clavicipitaceae). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 28., 2022, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SEB, 2022. p. 343. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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6. | | QUEIRÓS, L. A.; BOAVENTURA, H. A.; VIEIRA, A. S.; SANTOS JÚNIOR, V. C. dos; SILVA, J. F. A. e; QUINTELA, E. D. Virulência do fungo Cordyceps javanica ao ácaro rajado (Tetranychus urticae). In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022. p. 17. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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7. | | VIEIRA, A. S.; BOAVENTURA, H. A.; QUEIRÓS, L. A.; SANTOS JÚNIOR, V. C. dos; SILVA, E. M. C.; BITTENCOURT, D. D.; SILVA, J. F. A. e; QUINTELA, E. D. Virulência de Metarhizium anisopliae aos diferentes estágios de desenvolvimento de Euschistus heros. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022. p. 61. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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8. | | VIEIRA, A. S.; BOAVENTURA, H. A.; QUEIRÓS, L. A.; SANTOS JUNIOR, V. C. dos; SILVA, W. M. C.; BITTENCOURT, D. D.; SILVA, J. F. A. e; QUINTELA, E. D. Virulencia de Metarhizium anisopliae pulverizado na face dorsal e ventral de adultos de campo e laboratorio de Euschistus heros (Hemiptera: Pentatomidae). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 28., 2022, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SEB, 2022. p. 347. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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9. | | AQUINO, L. A. de; BERGER, P. G.; LEITE, S. O.; SANTOS JÚNIOR, V. C. dos; SÁ, L. P.; SILVA, T. C.; SANTOS, D. F. dos; MATTOS, A. D. M.; CURVÊLO, C. R. da S.; PEREIRA, A. I. A.; LIMA, T. C. Produtividade e absorção de p pela cultura do algodão em função de doses de p o aplicadas de forma parcelada ou não parcelada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 7., 2009, Foz do Iguaçu. Sustentabilidade da cotonicultura brasileira e expansão dos mercados: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2009. 1 CD-ROM Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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Registros recuperados : 9 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
03/05/2018 |
Data da última atualização: |
13/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
LOPES, R. de C. S. O.; LIMA, S. L. L. de; SILVA, B. F. da; TOLEDO, R. C. L.; MOREIRA, M. E de C.; ANUNCIAÇÃO, P. C. de; WALTER, E. H. M.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; RIBEIRO, A. Q.; MARTINO, H. S. D. |
Afiliação: |
Rita de Cássia Stampini Oliveira Lopes, UFV; Samara Letícia Silva de Lima, UFV; Bárbara Pereira da Silva, UFV; Renata Celi Lopes Toledo, UFV; Maria Eliza de Castro Moreira, UFV; Pamella Cristine Anunciação, UFV; EDUARDO HENRIQUE MIRANDA WALTER, CTAA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Andréia Queiroz Ribeiro, UFV; Hércia Stampini Duarte Martino, UFV. |
Título: |
Evaluation of the health benefits of consumption of extruded tannin sorghum with unfermented probiotic milk in individuals with chronic kidney disease. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 107, p. 629-638, May 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study investigated the chemical and nutritional composition of breakfast cereal based on whole sorghum, and the effect of its association with unfermented probiotic milk on the inflammation and oxidative stress of individuals with chronic kidney disease. Extruded sorghum breakfast meal presented higher carbohydrate concentration (approximately 71%), followed by protein (approximately 11%) and lipid (approximately 0.4%). When compared to extruded maize breakfast meal, it presented higher percentage of dietary fiber (p < 0.05), and higher content of phenolic compounds and tannin, consequently higher antioxidant activity (p < 0.05). Extruded sorghum breakfast cereal combined with unfermented probiotic milk decreased the C-reactive protein (p < 0.05) and malondialdehyde (p < 0.05) serum levels and increased the total antioxidant capacity and superoxide dismutase (p < 0.05) in patients with chronic kidney disease. Therefore, the extruded sorghum, source of tannin, anthocyanin, and dietary fiber, when consumed with unfermented probiotic milk alleviates the inflammation and oxidative stress in patients with chronic kidney disease. |
Thesagro: |
Antioxidante; Cereal; Composto Fenólico; Dieta; Doença; Extrusão; Fermentação; Fibra; Inflamação; Leite de Soja; Rim; Sorghum Bicolor; Sorgo; Tanino; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Antioxidant activity; Antioxidants; Breakfast cereals; Chronic diseases; Dietary fiber; Food technology; Inflammation; Kidney diseases; Milk analysis; Phenolic compounds; Probiotics; Tannins. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176262/1/2018-FRI.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176515/1/Evaluation-health.pdf
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Marc: |
LEADER 02742naa a2200565 a 4500 001 2091120 005 2018-12-13 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLOPES, R. de C. S. O. 245 $aEvaluation of the health benefits of consumption of extruded tannin sorghum with unfermented probiotic milk in individuals with chronic kidney disease.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThis study investigated the chemical and nutritional composition of breakfast cereal based on whole sorghum, and the effect of its association with unfermented probiotic milk on the inflammation and oxidative stress of individuals with chronic kidney disease. Extruded sorghum breakfast meal presented higher carbohydrate concentration (approximately 71%), followed by protein (approximately 11%) and lipid (approximately 0.4%). When compared to extruded maize breakfast meal, it presented higher percentage of dietary fiber (p < 0.05), and higher content of phenolic compounds and tannin, consequently higher antioxidant activity (p < 0.05). Extruded sorghum breakfast cereal combined with unfermented probiotic milk decreased the C-reactive protein (p < 0.05) and malondialdehyde (p < 0.05) serum levels and increased the total antioxidant capacity and superoxide dismutase (p < 0.05) in patients with chronic kidney disease. Therefore, the extruded sorghum, source of tannin, anthocyanin, and dietary fiber, when consumed with unfermented probiotic milk alleviates the inflammation and oxidative stress in patients with chronic kidney disease. 650 $aAntioxidant activity 650 $aAntioxidants 650 $aBreakfast cereals 650 $aChronic diseases 650 $aDietary fiber 650 $aFood technology 650 $aInflammation 650 $aKidney diseases 650 $aMilk analysis 650 $aPhenolic compounds 650 $aProbiotics 650 $aTannins 650 $aAntioxidante 650 $aCereal 650 $aComposto Fenólico 650 $aDieta 650 $aDoença 650 $aExtrusão 650 $aFermentação 650 $aFibra 650 $aInflamação 650 $aLeite de Soja 650 $aRim 650 $aSorghum Bicolor 650 $aSorgo 650 $aTanino 650 $aTecnologia de Alimento 700 1 $aLIMA, S. L. L. de 700 1 $aSILVA, B. F. da 700 1 $aTOLEDO, R. C. L. 700 1 $aMOREIRA, M. E de C. 700 1 $aANUNCIAÇÃO, P. C. de 700 1 $aWALTER, E. H. M. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aRIBEIRO, A. Q. 700 1 $aMARTINO, H. S. D. 773 $tFood Research International$gv. 107, p. 629-638, May 2018.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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