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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  25/10/2022
Data da última atualização:  01/02/2024
Autoria:  PEREIRA, R. C.; ANGELIS-PEREIRA, M. C. de.
Afiliação:  RAFAELA CORRÊA PEREIRA, INSTITUTO FEDERAL DE MINAS GERAIS-CAMPUS BAMBUÍ; MICHEL CARDOSO DE ANGELIS-PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS.
Título:  Effect of organic versus conventional agricultural systems on bioactive compounds of fruits and vegetables: an integrative review.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Cadernos de Ciência & Tecnologia, v. 39, n. 2, e27072, 2022.
DOI:  http://dx.doi.org/10.35977/0104-1096.cct2022.v39.27072
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Efeito dos sistemas de cultivo orgânico versus convencional sobre os compostos bioativos de frutas e hortaliças: uma revisão integrativa.
Conteúdo:  ABSTRACT - The production and consumption of organic food has increased significantly worldwide in recent decades, as organic food seems to be a healthy alternative to foods from conventional agricultural systems. Although scientific evidence is still scarce and divergent, there may be greater synthesis of bioactive organic compounds and nutrients in organic cultivation than in conventional cultivation. To gather quantitative evidence demonstrating how agricultural crop systems influence the profile of bioactive compounds, an integrative review was conducted to determine differences in the contents of these substances in vegetables. Of the 270 studies selected, 30 were eligible. Studies have shown that the cultivation system impacts the synthesis of bioactive compounds, with organic crops being those that had the highest concentrations of these substances, in addition to greater oxidative stability. The most significant results were in relation to the concentrations of carotenoids and phenolic acids, and antioxidant activity, which were, on average, 60.57%, 123.28% and 31.29% higher in foods grown in organic systems, respectively, which can be one argument to justify the greater functional potential and health benefits of organic foods. It is also worth noting the importance of encouraging the production and consumption of organic foods, as one of the pillars for building healthy and sustainable food practices as opposed to agriculture based on the agribusiness model and dep... Mostrar Tudo
Thesagro:  Agrotóxico; Carotenóide; Composto Fenólico; Fruta; Hortaliça; Sistema de Cultivo.
Thesaurus Nal:  Carotenoids; Fruits; Oxidative stability; Pesticides; Phenolic compounds; Vegetables.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147718/1/Effect-organic-versus-conventional-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE66212 - 1UPEAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  18/12/2023
Data da última atualização:  19/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  LEDO, A. da S.; MACHADO, C. de A.; OLIVEIRA, A. C. A. de; ARRIGONI BLANK, M. de; CASTRO, E. M. de; SILVA, A. V. C. da.
Afiliação:  ANA DA SILVA LEDO, CPATC; CAROLINE DE ARAUJO MACHADO, UFS; ANNIE CAROLINA ARAÚJO DE OLIVEIRA, UFS; MARIA DE FÁTIMA ARRIGONI BLANK, UFS; EVARISTO MAURO DE CASTRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ANA VERUSKA CRUZ DA SILVA MUNIZ, CPATC.
Título:  Callogenesis and morphohistological characterization of Hancornia speciosa Gomes.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Colombia Forestal, v. 26, n. 2, p. 5-14, ju./dez. 2023.
DOI:  https://doi.org/10.14483/2256201X.19696
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Hancornia speciosa Gomes belongs to the family Apocynaceae and is distributed across different regions of Brazil. The objective of this study was to evaluate callus induction and histodifferentiation in five mangaba accessions under different in vitro culture conditions. Five acessions from the Active Germplasm Bank of Mangaba (Embrapa, Brazil) were evaluated. In vitro-germinated plant seedlings were used for the excision of different explants (internode and node segments, and foliar section). These segments were inoculated in a culture medium containing different concentrations of 6-Benzylaminopurine (BA) and 2,4- Dichlorophenoxyacetic acid (2,4-D). There was a significant effect of accessions, treatments, and time on the callus mass (g). There was no callus induction in the absence of regulators. After 60 days of in vitro culture, all treatments exhibited a linear positive cellular growth. The highest callus mass was observed in the BI accession, in the presence of 22.62 µM 2,4-D and 11.10 µM BA. Hancornia speciosa Gomes pertenece a la familia Apocynaceae, distribuida en diferentes regiones de Brasil. El objetivo de este trabajo fue evaluar la callogénesis y la histodiferenciación en cinco accesiones de mangaba bajo diferentes condiciones de cultivo in vitro. Se evaluaron cinco accesiones del Banco de Germoplasma Activo de Mangaba (Embrapa, Brasil). Las plántulas germinadas in vitro se utilizaron para la escisión de explantes (segmentos nodales e internodales y secciones f... Mostrar Tudo
Thesagro:  Cultura de Tecido; Genética Vegetal; Hancornia Speciosa; Mangaba; Tecido Vegetal.
Thesaurus NAL:  Plant genetics; Tissue culture; Tropical and subtropical fruits.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159938/1/Callogenesis-and-morphohistological...2023.pdf
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Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC26197 - 1UPCAP - DD
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