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Registros recuperados : 205 | |
82. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GALDINO, I. K. C. de O.; OLIVEIRA, M. M.; SILVA, G. M. da; EGITO, A. S. do; BURITI, C. A. Efeito da oligofrutose (FOS) sobre a capacidade de acidificação da cultura nativa Lactobacillus plantarum CNPC 003 isolada ou em co-cultura com Streptococcus thermophilus em leite de cabra. Revista Higiene Alimentar, v. 33, n. 288/289, p. 1521-1525, abr./maio, 2019. Edição dos Anais do IX Congresso Latino Americano, XV Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos e VII Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de Origem Animal, Maceió, abr./maio 2019. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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85. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | EGITO, A. S. do; ROSINHA, G. M. S.; LAGUNA, L. E.; MICLO, L.; GIRARDER, J. M.; GAILAARD, J. L. Método eletroforético rápido para detecção da adulteração do leite caprino com leite bovino. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 58, n. 5, p. 932-939, out. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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87. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MORAES, G. M. D.; EGITO, A. S. do; MATOS, C. R.; BARCELOS, S. C.; SANTOS, K. M. O. dos. Resistência de cepas de Lactobacillus plantarum a condições do trato gastrointestinal e sais biliares humano simuladas in vitro. In: ENCONTRO NACIONAL DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 19.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 5., 2015, Natal. Desafios analíticos e segurança alimentar. Natal: LACEN-RN: SESAP: UFRN, 2015. 6 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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90. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MAGENIS, R. B.; PRUDÊNCIO, E. S.; FRITZEN-FREIRE, C. B.; STEPHAN, M. P.; EGITO, A. S. do. Rheological, physicochemical and authenticity assessment of Minas Frescal cheese. Food Control, Guildford, v. 45, p. 22-28, Nov. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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93. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GIRARDET, J. -M.; N'NEGUE, M. -A.; EGITO, A. S. do; CAMPAGNA, S.; LAGRANGE, A.; GAILLARD, J. -L. Multiple forms of equine a-lactalbumin: evidence for N-glycosylated and deamidated forms. International Dairy Journal, v. 14, n. 3, p. 207-217, Mar., 2004. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 205 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
28/12/2020 |
Data da última atualização: |
28/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
JESUS, A. S. de; COELHO, C. R.; BARRETO, I. C.; SENA FILHO, J. G. de; NOGUEIRA, P. C. de L.; TEODORO, A. V.; SILVA, A. V. C. da. |
Afiliação: |
ALEX S. DE JESUS; CAROLINE R. COELHO; IGHOR C. BARRETO; JOSE GUEDES DE SENA FILHO, CPATC; PAULO CESAR DE L. NOGUEIRA; ADENIR VIEIRA TEODORO, CPATC; ANA VERUSKA CRUZ DA SILVA, CPATC. |
Título: |
Composition and bioactivity of essential oil from the leaves of Genipa americana against the Coconut Mite Aceria guerreronis. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 18, 2019. |
ISSN: |
1916-9752 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Genipa americana L. has a diversity of secondary metabolites, including iridoids, phenolic compounds, and alkaloids. Pharmacological and biological properties have also been reported. This study has aimed to evaluate the chemical composition of the essential oil (EO) obtained from the leaves of G. americana and its bioactivity against Aceria guerreronis Keifer (Acari: Eriophyidae), a serious pest of coconut production areas worldwide. EO from the leaves was extracted and analyzed by Gas Chromatography-Mass Spectrometry and flame ionization detection (GC-MS/FID). For the bioassays, the adult coconut mites were subjected to increasing concentrations of EO. The analyses showed a predominance of sesquiterpenes, followed by monoterpenes, aldehydes, and fatty acids. The EO (LC50 = 0.41 mg mL-1; LC90 = 6.43 mg mL-1) showed toxicity and repellent effects against the coconut mite. The tested EO has the potential to develop as a natural product, with acaricidal activities against A. guerreronis, in order to assist in the control of the coconut mite. |
Thesagro: |
Coco; Genipa Americana; Óleo Essencial. |
Thesaurus NAL: |
Coconuts; Essential oils; Genipa. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219692/1/Composition-and-bioactivity.pdf
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Marc: |
LEADER 01874naa a2200277 a 4500 001 2128734 005 2020-12-28 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1916-9752 100 1 $aJESUS, A. S. de 245 $aComposition and bioactivity of essential oil from the leaves of Genipa americana against the Coconut Mite Aceria guerreronis.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aGenipa americana L. has a diversity of secondary metabolites, including iridoids, phenolic compounds, and alkaloids. Pharmacological and biological properties have also been reported. This study has aimed to evaluate the chemical composition of the essential oil (EO) obtained from the leaves of G. americana and its bioactivity against Aceria guerreronis Keifer (Acari: Eriophyidae), a serious pest of coconut production areas worldwide. EO from the leaves was extracted and analyzed by Gas Chromatography-Mass Spectrometry and flame ionization detection (GC-MS/FID). For the bioassays, the adult coconut mites were subjected to increasing concentrations of EO. The analyses showed a predominance of sesquiterpenes, followed by monoterpenes, aldehydes, and fatty acids. The EO (LC50 = 0.41 mg mL-1; LC90 = 6.43 mg mL-1) showed toxicity and repellent effects against the coconut mite. The tested EO has the potential to develop as a natural product, with acaricidal activities against A. guerreronis, in order to assist in the control of the coconut mite. 650 $aCoconuts 650 $aEssential oils 650 $aGenipa 650 $aCoco 650 $aGenipa Americana 650 $aÓleo Essencial 700 1 $aCOELHO, C. R. 700 1 $aBARRETO, I. C. 700 1 $aSENA FILHO, J. G. de 700 1 $aNOGUEIRA, P. C. de L. 700 1 $aTEODORO, A. V. 700 1 $aSILVA, A. V. C. da 773 $tJournal of Agricultural Science$gv. 11, n. 18, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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