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Registros recuperados : 57 | |
3. | | COELHO, G.; VAPCARCEP, R.; NEVES, L. G.; PINI, B. D. Projeto de recuperacao de areas degradadas e plano de controle ambiental de um camping em uma apa na Ilha Grande, Angra dos Reis-RJ. In: SIMPÓSIO NACIONAL RECUPERAÇÃO DE ÁREAS DEGRADADAS, 4., 2000, Blumenau. Silvicultura Ambiental: trabalhos voluntários, anais. Blumenau: Fundação Universidade Regional de Blumenau, 2000.p.208-209. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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4. | | NEVES, L. G.; PAPPAS JUNIOR, G. J.; PAQUALI, G.; KIRST, M.; GRATTAPAGLIA, D. Advancing to a high density gene-rich map based on single feature polymorphisms in tropical eucalyptus. In: INTERNATIONAL PLANT & ANIMAL GENOMES CONFERENCE, 17., 2009, San Diego, CA. [Proceedings...]. [S. l.: s.n.], 2009. W185 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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5. | | GIUSTINA, L. D.; GREGOLIN, F. S.; BALDONI, A. B.; TONINI, H.; NEVES, L. G. Germinação de progênies de Bertholletia Excelsa bonpl. advindas de uma população natural. In: ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIAS AGROSSUSTENTÁVEIS; JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 6., 2017, Sinop, MT. Resumos... Sinop, MT: Embrapa Agrossilpastoril, 2017. p. 203-206. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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7. | | NEVES, L. G.; FARIA, D. A.; PAPPAS, G. J. J. R.; PASQUALI, G.; GRATTAPAGLIA, D. Diversidade nucleotídica e mapeamento de genes candidatos em Eucalyptus spp. In : ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 12., 2007, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. p. 170. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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11. | | NEVES, L. G.; LEAL, N. R.; RODRIGUES, R.; PEREIRA, N. E. Estimativa da correlação entre componentes de resistência à traça do tomateiro em progênies F3 de Lycopersicon esculentum e L. hirsutum f. glabratum. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, jul. 2002. Trabalho apresentado no 42º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2002. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 397, jul. 2002. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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12. | | NEVES, L. G.; FARIA, D. A.; MAMANI, E. M. C.; GRATTAPAGLIA, D. Desenvolvimento de um painel de microssatélites para Eucalyptus e sua aplicação na identificação de clones e irmãos completos em uma família referência. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 13., 2008, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2008. Resumo 131. p.181. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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14. | | FARIA, D. A.; NEVES, L. G.; CORREIA, L. Q.; MAMANI, E. M. C.; GRATTAPAGLIA, D. Mapeamento de QTLs para qualidade da madeira em uma população segregante envolvendo quatro espécies de Eucalyptus. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 13., 2008, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2008. Resumo 143. p. 193. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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16. | | NEVES, L. G.; LEAL, N. R.; RODRIGUES, R.; PEREIRA, N. E. Parâmetros genéticos dos componentes de resistência à traça do tomateiro em progênies F3 de Lycopersicon esculentum e L. hirsutum f. glabratum. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 42º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2002. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 391, jul. 2002. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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19. | | KRAUSE, W.; NEVES, L. G.; VIANA, A. P.; ARAÚJO, C. A. T.; FALEIRO, F. G. Produtividade e qualidade de frutos de cultivares de maracujazeiro-amarelo com ou sem polinização artificial. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 12, p. 1737-1742, dez. 2012. Título em inglês: Productivity and fruit quality of yellow passion fruit cultivars with or without artificial pollination. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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20. | | KRAUSE, W.; NEVES, L. G.; VIANA, A. P.; ARAÚJO, C. A. T.; FALEIRO, F. G. Produtividade e qualidade de frutos de cultivares de maracujazeiro-amarelo com ou sem polinização artificial. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 12, p. 1737-1742, dez. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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Registros recuperados : 57 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
09/06/2020 |
Data da última atualização: |
05/08/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
FARIAS, H. F. L. de; DEVILLA, I. A.; SILVA, A. P.; BENTO, J. A. C.; BASSINELLO, P. Z. |
Afiliação: |
HIAGO FELIPE LOPES DE FARIAS, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE GOIÁS; IVANO ALESSANDRO DEVILLA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE GOIÁS; ALBA POLLYANA SILVA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE GOIÁS; JULIANA APARECIDA CORREIA BENTO, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF. |
Título: |
Modelagem da cor e dureza do feijão em função das condições de armazenamento. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Research, Society and Development, v. 9, n. 7, p. e725974414, 2020. |
ISSN: |
2525-3409 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.33448/rsd-v9i7.4414 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Stored carioca beans usually tend to darken and harden and therefore lose quality and commercial value and are rejected by the consumer. The objective of this study was to evaluate the behavior of four contrasting light tegument genotypes for the aging process (darkening and hardening) for six months. We adopted a mathematical data modeling, based on polynomial regression analyzes of the variables, color and texture, in the different storage conditions, to describe the effects of the treatment and the storage time, in all bean samples and to select the model which best describes the interaction between variables. All genotypes tended to harden, with increasing storage temperature and time, regardless of the degree of browning. The lowest values of hardness, after six months, were verified in both slow and fast darkening beans. The genotype most resistant to darkening was which showed significant hardening over time. In conclusion, the color itself is not the best parameter to be considered to determine the degree of aging of stored beans, which is controlled by complex mechanisms, physicochemical, genetic, biochemical, among others, which in turn are influenced by environmental storage conditions and genotype. |
Thesagro: |
Armazenamento; Cor; Feijão; Grão; Phaseolus Vulgaris; Qualidade. |
Thesaurus NAL: |
Beans; Color; Hardness; Storage conditions. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213988/1/CNPAF-2020-RSD.pdf
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Marc: |
LEADER 02106naa a2200313 a 4500 001 2123176 005 2020-08-05 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2525-3409 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.33448/rsd-v9i7.4414$2DOI 100 1 $aFARIAS, H. F. L. de 245 $aModelagem da cor e dureza do feijão em função das condições de armazenamento.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aStored carioca beans usually tend to darken and harden and therefore lose quality and commercial value and are rejected by the consumer. The objective of this study was to evaluate the behavior of four contrasting light tegument genotypes for the aging process (darkening and hardening) for six months. We adopted a mathematical data modeling, based on polynomial regression analyzes of the variables, color and texture, in the different storage conditions, to describe the effects of the treatment and the storage time, in all bean samples and to select the model which best describes the interaction between variables. All genotypes tended to harden, with increasing storage temperature and time, regardless of the degree of browning. The lowest values of hardness, after six months, were verified in both slow and fast darkening beans. The genotype most resistant to darkening was which showed significant hardening over time. In conclusion, the color itself is not the best parameter to be considered to determine the degree of aging of stored beans, which is controlled by complex mechanisms, physicochemical, genetic, biochemical, among others, which in turn are influenced by environmental storage conditions and genotype. 650 $aBeans 650 $aColor 650 $aHardness 650 $aStorage conditions 650 $aArmazenamento 650 $aCor 650 $aFeijão 650 $aGrão 650 $aPhaseolus Vulgaris 650 $aQualidade 700 1 $aDEVILLA, I. A. 700 1 $aSILVA, A. P. 700 1 $aBENTO, J. A. C. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 773 $tResearch, Society and Development$gv. 9, n. 7, p. e725974414, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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