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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
23/10/2017 |
Data da última atualização: |
23/10/2017 |
Autoria: |
SILVA, E. T. dos S.; MELO, A. A. S. de; FERREIRA, M. de A.; OLIVEIRA, J. C. V. de; SANTOS, D. C. dos; SILVA, R. C.; INÁCIO, J. G. |
Afiliação: |
Evannielly Thuanny dos Santos Silva, Universidade Federal Rural de Pernambuco UFRPE; Airon Aparecido Silva de Melo, Universidade Federal Rural de Pernambuco - UFRPE; Marcelo de Andrade Ferreira, Universidade Federal Rural de Pernambuco - UFRPE; Júlio César Vieira de Oliveira, Instituto Agronômico de Pernambuco; Djalma Cordeiro dos Santos, Instituto Agronômico de Pernambuco; Randerson Cavalcante Silva, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Alagoas; Jonas Gomes Inácio, Universidade Federal de Pernambuco - UFRPE. |
Título: |
Acceptability by Girolando heifers and nutritional value of erect prickly pear stored for different periods. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 761-767, ago. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Aceitabilidade por novilhas Girolando e valor nutricional da palma orelha-de-elefante-mexicana armazenada por diferentes períodos. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the nutritional value of erect prickly pear (EPP) (Opuntia stricta), stored for different periods, and its acceptability by Girolando heifers. Five heifers were distributed in a 5x5 Latin square. The treatments were as follows: EPP without storage time; stored EPP for three post?harvest periods ? 7, 14, and 21 days; and cochineal nopal cactus (CNC) (Nopalea cochenillifera) without storage time, as a control treatment. The diets offered to the animals were composed of cacti of the different treatments, as well as sugarcane silage and soybean meal, and were evaluated for their chemical composition, intake, and nutrient digestibility. The ingestive behavior of the heifers was evaluated. The cactus EPP did not differ from the CNC for organic matter, crude protein, neutral detergent fiber corrected for ash and protein, nonfibrous carbohydrates, total carbohydrates, ether extract, and mineral matter; however, EPP stored for different periods differed from CNC for dry matter and indigestible neutral detergent fiber. Heifer weights varied 1.35 kg with the low inclusion of concentrate in the diet. The cactus erect prickly pear maintains constant both its nutritional value and its acceptability to Girolando heifers, after storage for different periods up to 21 days. |
Palavras-Chave: |
Brazilian Semiarid Region; Cochineal nopal cactus; Forage cactus; Nopalea cochinellifera; Palma-miúda; Semiárido brasileiro. |
Thesagro: |
Palma forrageira; Pós-colheita. |
Thesaurus Nal: |
Opuntia stricta. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165389/1/Acceptability-by-Girolado-heifers.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
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Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
28/03/2013 |
Data da última atualização: |
22/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, A. C. F. da; OLIVEIRA, L. H. M. de. |
Afiliação: |
ANDERSON CARLOS FERREIRA DA SILVA, Pontifícia Universidade Católica de Campinas; LEANDRO HENRIQUE MENDONÇA DE OLIVEIRA, CNPTIA. |
Título: |
Novas ferramentas de interatividade e coleta de informações disponibilizadas no website da Agência de Informação Embrapa. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: MOSTRA DE ESTAGIÁRIOS E BOLSISTAS DA EMBRAPA INFORMÁTICA AGROPECUÁRIA, 8., 2012, Campinas. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2012. |
Páginas: |
p. 143-146. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este trabalho apresenta quatro das novas ferramentas: a Nuvem de Tags, o Feed de Notícias, o Logômetro e o Sistema Automático de Recomendação de Conteúdos. |
Palavras-Chave: |
Website da Agência de Informação Embrapa. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/80098/1/143.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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